Tipsport liga

14. kolo, Číslo zápasu 96 (I. Základná časť) ZŠ Pavla Demitru, Trenčín 2957 divákov

Trenčín doma nestačil na Detvu

Trenčín 20. októbra (TASR) - Hokejisti Trenčína prehrali doma v nedeľnom 14. kole Tipsport Ligy s Detvou 3:6.

HK Dukla Trenčín - HC 07 WPC Koliba Detva 3:6 (1:2, 1:2, 1:2)

Góly: 10. Chromiak (Štach, Švec), 37. Lapšanský (Štach), 57. Ferényi (Kajínek, McCormack) - 4. Sýkora (Šišovský), 6. Žilka (Jendroľ), 33. Sýkora, 34. F. Fekiač (Zuzin), 44. Török (Gašpar), 58. Zuzin (Sýkora). Rozhodovali: Adamec, Rencz - Kacej, Soltézs, vylúčení: 3:4, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 2957 divákov.

Trenčín: Tomek (34. Valent) - Rajnoha, McCormack, Štach, Sládok, Kajínek, Stacha, od 21. Dužek - Sojčík, Mikyska, Alderson - Lapšanský, Sádecký, M. Valach - Bartovič, J. Švec, Michal Hlinka - Džugan, Ferényi, Chromiak

Detva: M. Šimko - Martin Chovan, Andersons, Kuklev, Golian, Jendroľ, F. Fekiač, Gachulinec - J. Sýkora, P. Zuzin, Šišovský - R. Gašpar, P. Valent, Török - Žilka, Podešva, Ščurko (30. V. Fekiač) - Ľupták, Čacho, Čenka

Domáci začali veľkou šancou, ktorú musel posudzovať videorozhodca, ale do vedenia išli hostia. V 4. minúte otvoril skóre po nájazde Sýkora a o dve minúty zvýšil dorážkou Žilka. Trenčania sa nenechali deprimovať a v ďalšom priebehu súpera zatlačili, vyťažili z toho však len zníženie Chromiakovým oblúčikom v 10. minúte a Švecom nastrelenú hornú žrďku v 13. minúte.

V strednej časti bola hra vyrovnaná, obe mužstvá sa dokázali dostávať ku streľbe, vrátane nájazdov, gólmani boli však pozorní a žiaden puk ich dlho neprekvapil. Až v 33. minúte sa trafil pred bránkou Sýkora a o minútu náskok Detvy zvýšil presilovkovou delovkou F. Fekiač. Početnú výhodu dokázali zúžitkovať aj domáci, ktorých v 37. minúte vrátil do hry Lapšanský strelou takmer od modrej čiary.

Keďže Trenčín pokračoval v zahadzovaní šancí a Detva nepoľavila v efektivite, trend vývoja skóre sa nezmenil ani v tretej tretine. V 44. minúte zblízka zavesil Török na 2:5 a hostia si už svoje víťazstvo rutinérsky ustrážili. V závere ešte stav skorigoval Ferényi, ale triumf Detvy spečatil do prázdnej bránky pri trenčianskej power play Zuzin.

Fotogaleria