Tipsport liga

12. kolo, Číslo zápasu 83 (I. Základná časť) ZŠ Detva 1153 divákov

Detva pred domácim publikom nestačila na Slovan

Detva 13. októbra (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v nedeľňajšom stretnutí 12. kola Tipsport Ligy na ľade Detvy 4:2. "Belasí" tak prestrihli päťzápasovú víťaznú šnúru domácich.

HC 07 WPC Koliba Detva - Slovan Bratislava 2:4 (0:2, 1:2, 1:0)

Góly: 26. Gašpar (Podešva), 58. Šišovský (Gašpar, Andersons) - 11. Pance (Viedenský, Matoušek), 13. Abdul (Sersen, Zigo), 31. Abdul (Zigo), 33. Zigo (Sersen). Rozhodovali: Orolin, Rencz - Soltész, Ordzovenský, vylúčení: 6:8 na 2 min, navyše Chovan a Gašpar /Detva/ 10 min za vrazenie na mantinel, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 1153 divákov.

HC 07 WPC Koliba Detva: Petrík - Andersons, Chovan, Golian, Kuklev, Fekiač, Jendroľ, Pač, Král - Šišovský, Zuzin, Sýkora - Surový, Valent, Gašpar - Ľupták, Podešva, Žilka - Čenka, Čacho, Török

Slovan Bratislava: Brust - Sersen, Bačik, Meszároš, Štajnoch, Podlipnik, Šedivý, Jendek - Abdul, Zigo, Bondra - Pance, Viedenský, Žitný - Matoušek, Puliš, Kukumberg - Sloboda, Kytnár, Miklík

Domáci vstúpili do zápasu bez rešpektu, hráčov Slovana sa snažili napádať pri rozohrávke, z čoho pramenili ich prvé šance. Brankár Brust však niekoľkokrát podržal svojich spoluhráčov. V polovici 1. tretiny však Viedenský našiel prihrávkou Panceho a slovinský legionár strelil prvý gól v drese Slovana. O necelé dve minúty neskôr už viedli "belasí" o dva góly, presne namieril Abdul, keď jemne tečoval strelu kapitána Sersena.

V druhom dejstve už Slovan ukazoval kvalitu, no domácim sa podarilo znížiť po strele Gašpara. Potom však hostia udreli opäť. Najskôr pri prečíslení 2 na 1 umiestnil Abdul puk nad rameno Petríka a Slovan opäť viedol o dva góly. Domáci si potom nedali pozor na disciplínu a v presilovej hre uzavrel sumár druhej tretiny svojím deviatym gólom v sezóne Tomáš Zigo.

V tretej tretine mali šance obe mužstvá, najväčšiu Abdul, ktorý mohol zavŕšiť hetrik. Český útočník však trafil iba žŕdku. Slovan zápas s pribúdajúcimi minútami bezpečne kontroloval a hoci v závere ešte inkasoval z hokejky Šišovského, pripísal si piaty triumf v sérii. "Belasí" si vďaka nemu udržali druhé miesto v tabuľke o bod za Banskou Bystricou.

Fotogaleria