Tipsport liga

2:1
(0:0, 1:0, 1:1)
9. kolo, Číslo zápasu 62 (I. Základná časť) Ice rink MAC Budapest, HUN 490 divákov

MAC Újbuda - HK Dukla Trenčín 2:1

Budapešť 4. októbra (TASR) - Hokejisti MAC Újbuda zvíťazili v piatkovom zápase 9. kola Tipsport ligy na vlastnom ľade nad HK Dukla Trenčín 2:1 a poskočili na piate miesto tabuľky.

MAC Újbuda - HK Dukla Trenčín 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Góly: 31. Macaulay (Langkow, Orban), 49. Langkow (Orban, Bodó) - 59. Alderson (McCormack, Mikyska). Rozhodovali: Výleta, Goga - Konc ml., Orolin, vylúčení: 8:5 na 2 min, navyše: Sládok 10 min za nešportové správanie - Strech 10 min za nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 490 divákov.

zostavy:

MAC Újbuda: Bálizs - Macaulay, Reiter, Carlisle, McNally, Orbán, Garát, Dóczi - Bodó, Langkow, Orban - Sorfon, Pitt, Terbócs - Nagy, Strech, Klempa - Szigeti, Majoross, Pápa - Schlekmann

Trenčín: Tomek - Rajnoha, McCormack, Štach, Bokroš, Kajínek, Sládok, Stacha - Sojčík, Mikyska, Alderson - Lapšanský, Sádecký, Coughler - Džugan, J. Švec, Hlinka - Ďurina, Ferenyi, Luhový - Chromiak

Hneď v úvode stretnutia sa strhla šarvátka, po ktorej si zahrali Trenčania presilovku a Bálizs musel zasiahnuť po strele Mikysku. Po nich si zahrali v početnej výhode aj domáci hokejisti, ale bez gólového efektu. K tomu bol najbližšie v 12. minúte Garát, no jeho strela skončila na bránkovej konštrukcii. V ďalšom priebehu tempo hry upadlo a chýbali vyložené šance.

V 27. minúte predviedol výborný zákrok Tomek, keď zneškodnil šancu Strecha a Nagy sa už k dorážke nedostal. Na druhej strane skončila Aldersonova strela na žŕdke. V 31. minúte sa už diváci tešili z úvodného gólu. Langkow prihral po buly Macaulaymu a ten tvrdou strelou prepálil Tomeka - 1:0. Tri minúty pred druhou prestávkou mohol pridať poistku Majoross, ale brankár hostí zachránil.

Napínavý duel pokračoval aj v treťom dejstve, Trenčania si v jeho úvode zahrali dve presilové hry, ale nedokázali ich využiť. Ako sa to robí im ukázali domáci hráči v 49. minúte, keď sa v početnej výhode presadil Langkow. Dukla ešte zdramatizovala zápas v 59. minúte, pri hre 4 na 4 sa presadil Alderson a vykresal iskru nádeje. Hostia navyše dohrávali poslednú minútu v početnej výhode, odvolali brankára a o vyrovnanie sa snažili 6 na 4. V dramatickej koncovke sa im to však už nepodarilo.

Fotogaleria