Tipsport liga

8. kolo, Číslo zápasu 56 (I. Základná časť) Tipsport Aréna Banská Bystrica 2312 divákov

Trenčín prehral druhýkrát za sebou.

Banská Bystrica 1. októbra (TASR) - Úradujúci slovenský hokejový majster Banská Bystrica zdolal v utorkovom domácom zápase 8. kola Tipsport ligy Trenčín 2:1 po predĺžení. Hostia pritom prišli o vedenie v tretine. Trenčín prehral druhýkrát za sebou.

HC'05 iClinic Banská Bystrica - HK Dukla Trenčín 2:1 pp (0:0, 0:1, 1:0 - 1:0)

Góly: 46. Wahl (Nemčík), 64. Jääskeläinen (Mihálik) - 26. Mikyska (McCormack). Rozhodovali: Snášel ml., T. Orolin - Ordzovenský, Smrek, vylúčení: 5:6, presilovky a oslabenia: 0:0, 2312 divákov

Banská Bystrica: Beskorowany - Ďatelinka, J. Brejčák, Southorn, Mihálik, Biro, Nemčík, Petrinec - Jääskeläinen, Hickmott, Šoltés - Lamper, A. Šťastný, M. Lunter - Bartánus, Wahl, Fafrák - Róth, Gabor, Kabáč

Trenčín: M. Tomek - McCormack, Starosta, Rajnoha, Štach, Sládok, Kajínek, Stacha - Alderson, Mikyska, Sojčík - Bartovič, Sádecký, Coughler - M. Hlinka, Radjenovič, Lapšanský - Ďurina, J. Švec, Luhový

Pred zápasom sa banskobystrický štadión oficiálne rozlúčil s Tomášom Surovým, ktorý ukončil hráčsku kariéru a vhodil slávnostné buly tohto duelu. Rezký úvod mali 'barani'. Už v 22. sekunde vyskúšal Lamper z kruhu pozornosť brankára Tomeka. Bystričania potom nevyužili presilovku, šancu v nej mal Jääskeläinen. Na opačnej strane mal možnosť už v hre piatich proti piatim Mikyska, ale sám pred Beskorowanym neuspel.

Početnú výhodu si zahrali aj hostia, no počas nej mohli inkasovať, pretože domáci sa dostali do prečíslenia, Gabor však zakončil do brankára Dukly. V 15. minúte mohli ísť Trenčania do vedenia, ak by voľný Sádecký zamieril o niečo presnejšie. V závere prvej tretiny hral úradujúci majster ďalšiu presilovku, šancu si však nevypracoval.

V druhej tretine mali Banskobystričania prevahu, ale nevyužívali šance, konkrétne Šoltés, Jääskeläinen, Kabáč a Lunter. Prišiel trest. Hosťom vyšiel rýchly prechod do útoku, v 26. minúte prihrávku McCormacka pohotovo zakončil Mikyska a poslal Trenčín do vedenia.

Hokejisti spod Urpína mohli hneď odpovedať, Lunter však opečiatkoval hornú žŕdku. Domáci v ďalšom priebehu nevyužili dve presilovky, mali tlak, ale málo strieľali. Veľkú šancu mal v hre piatich proti piatim voľný Hickmott v kruhu, no Tomek vytiahol perfektný zákrok lapačkou.

Na začiatku tretej tretiny nevyužili početnú výhodu Trenčania a mohlo ich to mrzieť, pretože 'barani' v pätici vyrovnali. Po výbornej práci Nemčíka za bránkou a jeho prihrávke sa presadil zblízka Wahl - 1:1. Hostia mohli aj na tento zásah odpovedať, ale Sojčík z metra nepokoril Beskorowanyho po šikovnej prihrávke Mikysku korčuľou. Viac z hry mali potom Banskobystričania, ale Dukla hrozila z kontier.

Zaujímavý bol prienik Aldersona, hoci sa strelecky nepresadil. Na opačnej strane neuspel pri pravej žrdi voľný Bartánus a neskôr v identickej situácii Mihálik. V presilovke mal možnosť Hickmott, no puk si cestu medzi žrde nenašiel.

Duel teda dospel do predĺženia, v ktorom sa majster ubránil v oslabení a napokon v hre štyroch proti štyrom rozhodol Jääskeläinenon po peknej individuálnej práci a efektnej koncovke.

Fotogaleria