Tipsport liga

3:0
(0:0, 1:0, 2:0)
8. kolo, Číslo zápasu 54 (I. Základná časť) Arena Ondreja Nepelu 3420 divákov

Slovan na domácom ľade úspešný

Bratislava 1. októbra (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v 8. kole Tipsport Ligy na domácom ľade nad MAC Budapešť 3:0.

Slovan Bratislava - MAC Budapešť 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Góly: 23. Zigo (Bačik), 47. Kytnár (Meszároš, Štajnoch), 49. Puliš (Viedenský, Sersen). Rozhodovali: Baluška, D. Konc st. - Jurčiak, D. Konc ml., vylúčení: 5:6 na 2 min, navyše Macaulay (MAC) 10 min za vrazenie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 3420 divákov.

Slovan Bratislava: Brust - Bačik, Sersen, Štajnoch, Meszároš, Šedivý, Podlipnik, Hudec - Vandas, Zigo, Abdul - Puliš, Viedenský, Kukumberg - Miklík, Kytnár, Bondra - Žitný, Urbánek, Matoušek - Jendek

Budapešť: Halász - Macaulay, Reiter, Carlisle, McNally, Bl. Orbán, Garát - Bodó, Langkow, Br. Orbán - Sofron, Pitt, Terbócs - Nagy, Stretch, Klempa - Szigeti, Majoross, Kreisz

Od úvodu sa hral svižný hokej, arbitri po prvý raz prerušili hru až po troch minútach. Do prvej sľubnej šance sa dostal navrátilec po zranení Viedenský, no Halásza neprekonal.

Domáci boli strelecky aktívnejší, pomer striel zvýšili aj v prvej presilovke zápasu, ale obrana maďarského mužstva fungovala dobre. Päť minút pred koncom hrali hostia skrátenú presilovú hru 5 na 3, ale ani po nej sa skóre nezmenilo. Brankár Brust sa vytiahol najmä po strele Bodóa z bezprostrednej blízkosti.

Na začiatku druhého dejstva hral Slovan v početnej výhode, Štajnoch počas nej poslal puk do siete, ale Abdulovi predtým spadla prilba a gól nielen neplatil, ale útočník Slovana išiel aj na trestnú lavicu.

Následne však ušiel Bačik, naservíroval puk Zigovi a kanonier "belasých" nezaváhal - 1:0. Hostia potom mali príležitosti na vyrovnanie v presilovke, ale Brust svoj tím podržal. Rovnako sa niekoľkokrát vyznamenal aj Halász a Slovan si držal jednogólový náskok.

V tretej tretine sa hostia snažili o vyrovnanie, ale Slovan sa tak isto pokúšal zlomiť húževnatého súpera. To sa mu podarilo v 47. minúte, keď Kytnár vložil hokejku do strely Meszároša a zvýšil na 2:0. Deväť minút pred koncom zvýšil Puliš už na 3:0 a definitívne zlomil odpor hostí. Slovan si tak pripísal piate víťazstvo v sezóne a poskočil na druhé miesto v tabuľke.

Fotogaleria