Tipsport liga

8. kolo, Číslo zápasu 50 (I. Základná časť) ZŠ Lipt. Mikuláš 1021 divákov

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HK Poprad 4:3

Liptovský Mikuláš 1. októbra (TASR) - Hokejisti Liptovského Mikuláša zdolali v utorkovom domácom stretnutí 8. kola Tipsport ligy Poprad 4:3. Liptáci si pripísali iba druhé víťazstvo v tejto sezóne.

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HK Poprad 4:3 (0:2, 2:0, 2:1)

Góly: 21. Kriška (Ró. Huna, Kurali), 38. Ri. Huna (Ró. Huna, Kriška), 51. Petran (Cebák, Ru. Huna), 56. Uhrík (Ru. Huna, J. Sukeľ) - 3. Takáč (Matúš Paločko, Zagrapan), 10. Takáč (tr. strieľanie), 60. 60. Leclerc (Zagrapan, Svitana). Rozhodovali: Kalina, Kókai - Bogdaň, Kis-Király, vylúčení: 4:4 na 2 min., presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 1021 divákov.

zostavy:

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Zalivin - Stehlík, Kurali, Smutný, Cebák, Petran, Droppa, Mezovský, Nemec - Ri. Huna, Ro. Huna, Kriška - J. Sukeľ, Uhrík, Ru. Huna - Michalík, Ozolins, Macík - Oško, Piatka, Nechaj

HK Poprad: Halo - Ťavoda, Kozák, Ulrych, Erving, Magovac, Brejčák, Česánek - P. Svitana, Mlynarovič, Štrauch - Matis, Paukovček, Karterud - Leclerc, Zagrapan, Takáč - Kundrik, Matej Paločko, Matúš Paločko

V podtatranskom derby mali úvodnú tretinu plne v réžii hostia, ktorí Liptákov takmer k ničomu vážnemu nepustili. Už v prvej desaťminútovke si vybudovali dvojgólový náskok zásluhou Takáča, ten najprv v 3. min prekonal Zalivina prudkou strelou po prihrávke Matúša Paločka a o sedem minút neskôr premenil nariadené trestné strieľanie. Hráči Popradu mali aj ďalšie šance, Zalivin však zlikvidoval výpad Mlynaroviča i pokus Ozolinsa.

V 2. časti domáci herne zapli a už po 10 sekundách sa im podarilo znížiť zásluhou Krišku, ktorý delovkou prestrelil Hala. V 28. min sa rútil sám po krídle na popradského brankára J. Sukeľ, Halo však tentokrát podržal svoj tím. V 38. min Magovac našiel prihrávkou pred bránkoviskom Svitanu, ktorý bekhendom trafil iba pozorného Zalivina.

Gólovo zahrmelo na opačnej strane po kikse Hala. Ten chcel rozohrať puk, no prihral ho priamo na hokejku Róberta Hunu, ktorý ponúkol Richardovi Hunovi možnosť zakončiť do odkrytej bránky - 2:2. "Kamzíkom" mohol vrátiť vedenie Matis, ktorý sa dostal do samostatného úniku, pri pokuse o blafák mu však puk skĺzol z čepele.

V treťom dejstve išli za víťazstvom cieľavedomejšie domáci hráči. V 45. min. orazítkoval Kurali žŕdku, o päť minút neskôr nedokázal Róbert Huna v presilovke zakončiť do opustenej bránky, no vzápätí už Petran tvrdou strelou prepálil Hala - 3:2. V 56. min. zvýšil náskok v ďalšej početnej výhode Uhrík. V samom závere sa Popradčanom ešte podarilo znížiť po dorážke Leclerca, Liptáci si však už víťazstvo nenechali vziať.