Tipsport liga

5:1
(2:0, 0:0, 3:1)
6. kolo, Číslo zápasu 39 (I. Základná časť) Ice rink MAC Budapest, HUN 790 divákov

Košice prehrali v piatkovom zápase Tipsport Ligy na ľade MAC Újbuda 1:5

Budapešť 27. septembra (TASR) - Hokejisti HC Košice prehrali v piatkovom zápase Tipsport Ligy na ľade MAC Újbuda 1:5.

MAC Újbuda - HC Košice 5:1 (2:0, 0:0, 3:1)

Góly: 6. Sofron (McNally, Klempa), 11. Sofron (Klempa), 55. Stretch (Klempa, Nagy), 57. Br. Orbán (Langkow), 60. Pitt (Sofron) - 56. Majdan (Hasčák, Skokan). Rozhodovali: Snášel, Adamec - Smrek, Rojík, vylúčení: 7:7, presilovky 2:0, oslabenia 0:0, 790 divákov.

MAC Újbuda: Bálisz - Macaulay, Pozsgai, Carlisle, McNally, Bl. Orbán, Garát, Dóczi, Schlekmann - Bodó, Langkow, Br. Orbán - Sofron, Pitt, Terbócs - K. Nagy, Stretch, Klempa - Szigeti, Majoross, Kreisz

HC Košice: Košarišťan - Slovák, Koch, Čížek, Repe, Růžička, Zeleňák, Bučko - Majdan, Chovan, Haščák - Klhůfek, Skokan, Bezúch - Rapáč, Bortňák, Belluš - Milý, Suja, Jokeľ

Že to budú mať Košičania s maďarským tímom ťažké, naznačil už úvod stretnutia, na začiatku 3. minúty po strele Gregoryho Stretcha pomohla Košarišťanovi ľavá žŕdka. O necelé tri minúty však už bolo 1:0, keď sa István Sofron presadil tečovanou strelou pri presilovej hre, hostia boli vylúčení za príliš veľa hráčov na ľade. Sofron pridal aj druhý gól, na začiatku 11. minúty uspel strelou švihom. Prvú tretinu predčasne v 12. minúte ukončilo prasknuté plexisklo, po náraze Košičana Belluša, ktorý pritvrdil v súboji s obrancom domácich Carlislem.

Druhá tretina tak mala 28. minút, Košičania pridali na aktivite, no viaceré šance, napríklad Klhůfka či Haščáka ostali nevyužité. Skórovať však mohli aj domáci, Mc Nally v 25. minúte nevyužil trestné strieľanie. Do druhej prestávky sa tak skóre nemenilo.

Tretia tretina mohla už po 11 sekundách priniesť zníženie, keď Chovan nastrelil žŕdku domácej bránky. O štyri minúty neskôr sa tak menilo skóre na opačnej strane, po chybe košickej obrany vsietil tretí gól Gregory Strech.

V poslednej desaťminútovke sa Košice pokúsili so zápasom ešte niečo urobiť, v 56. minúte, keď skúsili power-play predsa len skorigovali stav, po strele Skokana od modrej tečoval puk za chrbát brankára Bálisza Juraj Majdan.

Košičania pokračovali v hre bez brankára, no risk im nevyšiel, po chybe jedného z obrancov upravil Brance Orbán na 4:1. Úsilie Košičanov, ktorí hrali aj v tých chvíľach bez brankára, definitívne zlomil v poslednej minúte zápasu Josh Pitt.

Fotogaleria