Tipsport liga

6. kolo, Číslo zápasu 37 (I. Základná časť) Tipsport Aréna Banská Bystrica 2271 divákov

Banská Bystrica na domácom ľade nestačila na Nové Zámky

HC '05 iClinic Banská Bystrica - HC Mikron Nové Zámky 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)

Góly: 17. R. Hruška (Bečka), 33. T. Urban (Stupka, Bajtek). Rozhodovali: Rencz (Maď.), T. Orolin - Šoltés, Stanzel, vylúčení: 5:5, presilovky a oslabenia: 0:0, 2271 divákov.

Banská Bystrica: Beskorowany - J. Brejčák, Southorn, Biro, Mihálik, Ďatelinka, Nemčík, Petrinec - Hickmott, A. Šťastný, Jääskeläinen - Lamper, Wahl, Šoltés - Bartánus, Gabor, M. Lunter - Fafrák, Tamáši, Kabáč

Nové Zámky: Kristín - Hain, Drtina, P. Mikuš, Pavúk, Ordzovenský, Hatala, Dlugoš - Pospíšil, R. Hruška, J. Jurík - Bajtek, T. Urban, Stupka - D. Mikula, Fábry, Rogoň - Bečka, K. Kováčik, Andrisík

V prvej tretine začali viac hroziť hostia, skúšali to z kruhov netradične obrancovia Drtina a Hatala, ale Beskorowany bol pozorný. Najväčšiu prácu mal po prieniku Pospíšila, ktorý pred ním zoči - voči neuspel. Bystričania pohrozili v oslabení. Veľa priestoru mal Hickmott, no pokým si porozumel s pukom, brankár Kristín bol už na mieste a dobre zasiahol.

Novozámčania nevyužili tri presilovky, keď išiel vždy na trestnú lavicu Ďatelinka, gól dali napokon v hre piatich proti piatim. Ťažili z chybnej domácej rozohrávky, Bečka nahodil puk od modrej a úspešne ho tečoval R. Hruška - 0:1.

V strednom dejstve mal druhý gól Zámkov na hokejke v medzikruží Stupka, nepresadil sa, rovnako na opačnej strane ani Tamáši. Následne sa však dostal do úniku D. Mikula, ale svoje sólo nepretavil do gólovej podoby. Šancu mal paradoxne v oslabení jeho spoluhráč Jurík, ocitol sa sám pred Beskorowanym, ktorý ho vychytal. Hostia umne číhali na brejkové situácie a často hrozili.

Rogoň zakončoval šikovne z pravej strany po ľade a tutovku spálil v prečíslení exbystrický hokejista v drese Novozámčanov Andrisík, pretože preváhal správny moment. Až v polovici stretnutia mal úradujúci majster tlak a Jääskeläinen z medzikružia bekhendom poslal puk do žŕdky. O minútu prišla odpoveď súpera. Od modrej si nakorčuľoval na bránku Urban a prestrelil Beskorowanyho - 0:2. Do prestávky Bystričania nevyužili ani druhú presilovku a tak opätovne odchádzali do šatne nespokojní.

Na začiatku tretej tretiny nevyužili 'barani' dve presilovky, dokonca ani jedenásťsekundovú o dvoch hráčov, nevypracovali si žiadnu vyloženú šancu. Až v pätici pohrozili v 48. minúte Šoltésom, ktorý mieril z dobrej pozície vedľa. Potom si zahrali v početnej výhode i hostia, no s rovnakým výsledkom.

S pribúdajúcim záverom sa snaha Bystričanov smerom dopredu stupňovala, dobrú možnosť mal Ďatelinka, avšak na opačnej strane z brejku mohol pridať tretí gól svojho tímu Urban. Na konci domáci hrali v presilovke bez brankára v šestici proti štyrom, ale znížiť nepriaznivý stav a zdramatizovať duel sa im nepodarilo.

Fotogaleria