Tipsport liga

46. kolo, Číslo zápasu 316 (I. Základná časť) ZŠ Lipt. Mikuláš 800 divákov

Hokejisti DVTK Miškovec zvíťazili na ľade Liptovského Mikuláša

Liptovský Mikuláš 31. januára (TASR) - Hokejisti DVTK Miškovec zvíťazili v piatkovom stretnutí 46. kola Tipsport Ligy na ľade MHk 32 Liptovský Mikuláš 3:2 a ukončili päťzápasovú sériu prehier.

MHk 32 Liptovský Mikuláš - DVTK Miškovec 2:3 (0:0, 1:3, 1:0)

Góly: 39. Uhrík, 60. Kurali (Uhrík, Ró. Huna) - 35. Valchař (Láda, P. Kiss), 37. Beach (Beauviller), 38. Beauviller (Vandane). Rozhodovali: Snášel, Orolin - Durmis, Šoltés, vylúčení: 5:5 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 800 divákov.

MHk 32 Liptovský Mikuláš: Romančík - Nemec, Kurali, Petran, Smutný, Kramár, Michalčin - Surový, Oško, Rud. Huna - Rich. Huna, Rób. Huna, Michalík - Haluška, Uhrík, Nechaj - Vybíral, Lištiak

DVTK Miškovec: Adorján - D. Kiss, Ross, Vandane, Láda, Göz, Szirányi - Magosi, Galanisz, Rodman - Beach, Harrison, Beauvillier - Ritó, Miskolczi, Valchař - P. Kiss

Úvod prvej tretiny bol rozháraný a dlho sa čakalo, kým si jeden z tímov vypracoval lepšiu šancu. Mal ju domáci Uhrík, ale Adorján pohotovo zasiahol. Ani ďalšie minúty veľa pekného hokeja nepriniesli. V 11. minúte išiel na trestnú Ró. Huna a Miškovec si zahral prvú presilovku. V jej závere mal šancu Valchař, ale Romančík bol pozorný.

V úvode druhého dejstva si zahrali v početnej výhode oba tímy, ale ani jednému sa nepodarilo skórovať. V 26. minúte mal dobrú možnosť Nemec, ku ktorému sa odrazil puk od mantinelu, v 30. sa Nechaj rozhodol pri prečíslení 2 na 1 pre samostatné zakončenie a na druhej strane zachránil po strele Rodmana Romančík. Góly prišli až v závere tretiny a hneď štyri po sebe. V 35. minúte otvoril skóre po Kissovej prihrávke Valchař, o dve minúty zvýšil so šťastím Beach a v 38. minúte pridal tretí gól do domácej siete po individuálnej akcii Beauviller. Mikuláš znížil ešte pred prestávkou, keď sa presadil Uhrík - 1:3.

V 45. minúte mohol upraviť na rozdiel jedného gólu v presilovke Surový, ale chýbala mu presnosť v koncovke. DVTK sa sústredilo na bránenie náskoku a darilo sa mu kaziť akcie súpera. Na ľade sa tak viac bojovalo a hra sa kúskovala. V 53. minúte mal v presilovke dobrú možnosť Kurali, ale nechal vyniknúť Adorjána. Brankár hostí sa vyznamenal aj chvíľu potom, keď zneškodnil dorážku Vybírala. Mikuláš v závere stupňoval tlak, zahral si aj bez brankára a 17 sekúnd pred koncom sa mu podarilo znížiť. Po Kuraliho góle však už nezostal čas na vyrovnanie a tak sa z výhry tešili hostia.

Fotogaleria