Tipsport liga

1:2
(1:0, 0:1, 0:1)
20. kolo, Číslo zápasu 135 (I. Základná časť) ZŠ Zvolen 1386 divákov

Trenčín uspel vo Zvolene

Zvolen 3. novembra (TASR) - Hokejisti HKM Zvolen prehrali v Tipsport Lige štvrtý domáci duel za sebou. V nedeľu podľahli v stretnutí 20. kola absenciami zdecimovanej Dukle Trenčín 1:2.

HKM Zvolen - Dukla Trenčín 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)

Góly: 18. Thompson (Trotter, Corrin) - 21. Mikyska (Švec, McCormcak), 48. Alderson (Mikyska). Rozhodovali: Baluška, Korba - Synek, Jobbágy, vylúčenia: 8:10 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 1386 divákov

Zvolen: T. Tomek - Lowney, Švarný, Betker, Corrin, Drgoň, Maier, Tomko, Fatul - Marcinek, Petráš, Tibenský - Chlepčok, Špirko, Štrauch - McPherson, Trotter, Bonis - Thompson, Mráz, Kelemen

Trenčín: M. Tomek - McCormack, Rajnoha, Stacha, Starosta, Sládok, Kajínek, Dužek - Alderson, Mikyska, Valach - Bartovič, Sádecký, Džugan - Chromiak, Švec, Ďurina - Krajč, Kováčik, Maniaček - Ferényi

Zvolen začal proti oslabenému Trenčínu aktívne, ale ako prvý musel vážnejší zákrok po delovke Aldersona vytiahnuť domáci Tomáš Tomek. Dukla potom ožila, Mikyskov prienik ostal bez strely a po prihrávke Bartoviča junior Džugan sám pred brankárom trafil iba do neho.

V 13. minúte sa do prečíslenia dostal opäť Trenčín, pokus Bartoviča však znova zneškodnil Tomáš Tomek. V závere prvej časti sa dostali k šanciam aj domáci - Drgoň ešte v dorážke neuspel, no Thompson v 18. minúte vďaka zámorskej spolupráci s Trotterom a Corrinom využil presilovku - 1:0.

Hneď v úvode druhej tretiny Trenčín vyrovnal, keď sa pred bránkou domácich najlepšie zorientoval Mikyska - 1:1. Vzápätí mohla Zvolen opäť "nakopnúť" presilovka, v nej mal po strele Špirka pred sebou odkrytú časť bránky Trotter, no nedokázal skórovať.

Na ľade bojovnosť prevládala nad kvalitou. Hostia sa dostávali do šancí iba sporadicky, v polovici zápasu ich v presilovke mohol znova dostať Kajínek, no Matej Tomek bol pozorný. Zvolen mal v závere druhej časti navrch, no bez efektu.

Trenčín mohol strhnúť vedenie na svoju stranu v 43. minúte, Valach ale samostatný únik zoči-voči Tomášovi Tomekovi nevyužil. Na druhej strane mali hostia o tri minúty neskôr šťastie, pretože Bonis v presilovej hre trafil iba konštrukciu bránky Trenčína, čo potvrdil aj videorozhodca.

Skóre sa tak menilo až v 48. minúte, keď chybu Maiera vo vlastnom pásme využil Miksyska, prihral Aldersonovi a ten upravil na 2:1 pre Duklu. Zvolenčania sa potom tlačili dopredu, ale proti pozornej obrane súpera sa nedokázali presadiť a nevyrovnali ani v záverečnej hre bez brankára.

Hlasy po zápase

Andrej Podkonický, tréner Zvolena: "Zase sme dali iba jeden gól a preto sme prehrali. Musíme nájsť cestu k tomu, ako znovu začať dávať góly. Musíme začať od jednoduchých vecí. Tých presiloviek sme mali v tomto zápase sedem, dali sme len jeden gól. Mohli sme aj rozhodnúť, no po obrovskej chybe sme inkasovali druhý gól a už sme nedokázali nájsť cestu k vyrovnávajúcemu zásahu. Chýba nám viac streľby a agresivity do bránky. Ide prestávka, cez ktorú chceme na nedostatkoch pracovať. Aj na súbojoch jeden proti jednému a rovnako tak aj na tom, aby sme hrali viac srdcom. Takto nemôžeme hrať."

Ján Pardavý, tréner Trenčína: "Je to pre nás veľké víťazstvo v tomto zložení, v akom sme tu boli. Podali sme bojovný výkon. Zvolen mal fázy zápasu, v ktorých nás dokázal zatlačiť. Najťažšie nám bolo v druhej tretine počas jednej päťminútovky, v ktorej sme robili chyby. Puk bol v podstate stále v našom pásme. Náš brankár Tomek nás výrazne v tomto stretnutí podržal. Zblokovali sme aj veľa striel súpera, mali sme aj trošku šťastia pri niektorých zakončeniach hráčov Zvolena. Dali sme napokon ten rozdielový gól. Bolo to o tom jednom góle a dali sme ho napokon my po chybe súpera."

Fotogaleria