3:6
(2:2, 0:2, 1:2)
2. kolo, Číslo zápasu 50117 (2019 U20 Nations Tournament) ZŠ Piešťany - Easton Aréna 485 divákov

Tri strelené góly dvadsiatke nestačili. Mladí Slováci prehrali s Fínskom 3:6

PIEŠŤANY (SZĽH) – Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov neuspela ani v druhom zápase na Turnaji štyroch krajín v Piešťanoch.

Po štvrtkovej prehre s rovesníkmi z Ruska 0:7 nestačili zverenci trénera Ernesta Bokroša ani na ďalšieho favorita z Fínska (3:6). Po odohratí dvoch zápasov patrí slovenskej dvadsiatke v tabuľke turnaja posledné miesto.

Naši mladíci sú rovnako ako Česko bez bodu, no s horším skóre 3:13. Práve sobotňajším súbojom proti našim západným susedom ukončí národný tím pôsobenie na prvom turnaji novozloženého výberu do 20 rokov.

Kým v úvodnom vystúpení proti Rusku sa spomedzi slovenských hokejistov gólovo nepresadil nikto, včera malo Slovensko troch strelcov. V úvodnej tretine dokázali naši hokejisti držať s favoritom krok aj zásluhou dvoch presných zásahov z hokejok Mareka Minárika a Adama Paulínyho.

V druhej tretine už ovládol dianie na ľade favorit z krajiny tisícich jazier. Fínsku dvadsiatku dostal do vedenia 3:2 Eppu Karuvaara a na rozdiel dvoch gólov zvýšil v presilovej hre Eemil Erholtz. Po piatom zásahu z hokejky Aleksa Haatanena sa Slovákom podarilo vrátiť do zápasu.

Na 3:5 upravil Alexander Hvizdoš po prihrávke Martina Vitaloša. No o tri minúty neskôr upravil na konečných 3:6 Samuel Salonen.

Pre slovenskú dvadsiatku ide o prvú turnajovú previerku v novom zložení. Na kvalitne obsadenom turnaji má možnosť porovnať svoje schopnosti s hokejovými veľmocami v tejto vekovej kategórie. O víťazovi turnaja sa rozhodne v zajtrajšom súboji medzi reprezentáciami Ruska a Fínska.

Turnaj štyroch krajín, Piešťany (Slovensko)

SLOVENSKO 20 – Fínsko 20 3:6 (2:2, 0:2, 1:2)

Góly SR: 12. Minárik (Džugan), 19. Paulíny (Džugan), 49. Hvizdoš (Vitaloš).

Vylúčení: 2:3, presilovky 0:1, oslabenia: 0:0, strely na bránu: 31:24

Diváci: 485

Rozhodcovia: Peter Jonák, Miroslav Štefik – Jozef Tvrdoň, Tomáš Gegáň.

Zostava SR: Vojvoda – Česánek, Kobolka, Škorec, Vitaloš, Dlugoš, Martiška, Semaňák, Bučko – Džugan, Čenka, Paulíny, Šeliga, Minárik, Nespala, Ferenyi, Čederle, Kováč, Mojžiš, Kováčik, Hvizdoš.

Ernest Bokroš – tréner slovenskej reprezentácie do 20 rokov:

"Chlapcov musím za výkon v tomto stretnutí pochváliť. Počas všetkých tretín hrali dobre, korčuľovali, držali sa na puku. Boli disciplinovaní – mali sme len dvoch vylúčených a v prvom zápase proti Rusku iba jedného. To treba pochváliť. Dali sme tri góly, ale bohužiaľ dostali sme dva zbytočné góly po individuálnych chybách. Ale musím povedať, že z tohto výberu nemá trištvrte mužstva medzinárodné skúsenosti, ale za dnešný výkon si zaslúžia pochvalu.

Čo sa týka priebehu turnaja, Ruská aj Fínska dvadsiatka sú na vyššej kvalitatívnej úrovni. My sa môžeme stále porovnávať stále s Českom. Predpokladám, že proti Česku by sme mohli odohrať vyrovnanejší duel. Len je tam jeden otáznik: títo chlapci nie sú zvyknutí odohrať za tri dni tri ťažké zápasy. Takže pokiaľ zvládneme ten zápas po fyzickej stránke, mohlo by to byť dobré."

Výsledky a ďalší program Slovenska na Turnaji štyroch krajín:

  • Štvrtok, 11. apríla o 17:30 Slovensko 20 – Rusko 20 0:7
  • Piatok, 12. apríla o 17:30 Slovensko 20 – Fínsko 20 3:6
  • Sobota, 13. apríla o 15:30 Slovensko 20 – Česko 20

Fotogaleria