0:7
(0:1, 0:3, 0:3)
1. kolo, Číslo zápasu 50115 (2019 U20 Nations Tournament) ZŠ Piešťany - Easton Aréna 457 divákov

Prvý duel novej dvadsiatke nevyšiel. S Ruskom prehrala 0:7

PIEŠŤANY (SZĽH) – Novozložený reprezentačný tím hokejistov do 20 rokov absolvoval prvý súťažný duel. Na tradičnom a kvalitne obsadenom aprílovom Turnaji štyroch krajín prehral výber trénera Ernesta Bokroša s rovesníkmi z Ruska 0:7.

Mužstvo, v ktorom sa predstavili hráči z domácich, zahraničných aj zámorských súťaži sa gólovo nepresadil napriek tomu, že na súperovho brankára Amira Miftakova vyslal 29 streleckých pokusov.

Najmä v prvej tretine dokázali byť hráči slovenskej dvadsiatky favorizovanému súperovi minimálne vyrovnaným súperom. V početnosti streľby ho dokonca výrazne prevýšili, keď vyslali 17 striel oproti len ôsmym pokusom súpera. Napriek tomu išli do kabín s jednogólovým mankom, keď skóre otvoril v 20. minúte Kirill Gološapov.

V ďalšom priebehu stretnutia sa naplno prejavila vyššia herná kvalita hostí, ktorý pridali tri góly v druhej a rovnaký počet zásahov aj v tretej tretine.

Mladí Slováci budú pokračovať na turnaji v piatok proti ďalšej hokejovej veľmoci v tejto vekovej kategórii. Od 17:30 nastúpi dvadsiatka proti Fínsku a účinkovanie na podujatí v Piešťanoch ukončí sobotňajším zápasom proti rovesníkom z Česka.

Turnaj štyroch krajín, Piešťany (Slovensko)

SLOVENSKO 20 – Rusko 20 0:7 (0:1, 0:3, 0:3)

Vylúčení: 2:5, presilovky 0:0, oslabenia: 0:0, strely na bránu: 29:34

Rozhodcovia: Milan Adamec, Daniel Konc st. – Daniel Konc ml., Roman Výleta.

Zostava SR: Lackovič – Dlugoš, Bučko, Škorec, Vitaloš, Česánek, Kobolka, Semaňák, Martiška – Džugan, Čenka, Paulíny, Mojžiš, Kováčik, Hvizdoš, Ferenyi, Čederle, Kováč, Šeliga, Minárik, Nespala.

 

Roman Ulehla – manažér slovenskej reprezentácie do 20 rokov:

"Bol to prvý zápas novotvoriacej sa dvadsiatky – nie sú tu ešte všetci hráči, ktorí by mohli byť nakoľko ešte prebieha sezóna. Začali sme dobre prvú tretinu, mali sme nejaké šance. Na 0:1 sme dostali gól minútu pred koncom úvodnej časti hry. V tej druhej sme chceli byť aktívny, ale dostali sme druhý a tretí sme si dali vlastný. Po druhej prestávke sme chceli ešte niečo spraviť s nepriaznivým vývojom, no hneď na začiatku sme inkasovali piatykrát a potom sa zápas už len dohrával. Napriek vysokej prehre vítame takúto konfrontáciu proti poprednému svetovému tímu. A ďalšie nás čakajú v ďalších dvoch stretnutiach. Všetky mužstvá tvoria nové dvadsiatky – je to dobrá skúsenosť pre hráčov aj trénerov aby videli adeptov na reprezentačný dres."

 

Ďalší program Slovenska na Turnaji štyroch krajín:

Piatok, 12. apríla o 17:30 Slovensko 20 – Fínsko 20

Sobota, 13. apríla o 15:30 Slovensko 20 – Česko 20

Fotogaleria