U15 Turnaj regionálnych reprezentačných výberov

4:6
(1:3, 2:0, 1:3)
3. kolo, Číslo zápasu 50075 (Turnaj regionálnych reprezentačných výberov) ZŠ Prievidza 187 divákov

Východ víťazom turnaja regiónov v Prievidzi, v rozhodujúcom zápase zdolal západ

PRIEVIDZA (SZĽH) – Vyvrcholenie ako má byť. Rozhodujúci zápas turnaja regionálnych reprezentačných družstiev do pätnásť rokov v Prievidzi priniesol na túto vekovú kategóriu veľmi kvalitný hokej, po ktorom sa z víťazstva napokon tešili hokejisti východu. Tí po včerajšom vysokom víťazstve 8:1 zdolali v pomyslenom finále aj hokejistov zo západného Slovenska, a to v pomere 6:4.

Od úvodného vhadzovania sa hral svižný hokej. Ako prví mohli skórovať hráči západu, keď Kurty v deviatej minúte ostal osamotený pred Jurčákom, no nedokázal ho prestreliť. Naopak na opačnej strane o minútu neskôr vysunul Kmec v páde do úniku Mešára, ktorý sa zoči-voči Verešovi nemýlil – 0:1. V 14. minúte východ vyhrával už 2:0, keď za Vereša prešla aj tečovaná Petrovského strela. O sedemnásť sekúnd však odpovedali rovnakou mincou aj hráči západu, keď sa odrazený puk dostal k Ondrišovi a poľahky zasunul puk do bránky. Posledné slovo v tretine však nakoniec mali hráči východu, štyridsať sekúnd pred prvou sirénou bol na konci peknej kombinácie Suchý – 1:3.

Kým v prvej tretine mali navrch východniari, druhá dvadsaťminútovka bola v réžii hráčov západu. Už v 24. minúte mohol znížiť vo vlastnom oslabení Gabriel, ktorý získal puk v útočnom pásme, no jeho bekhendový pokus šiel nad. Skórovať sa tak podarilo západu až v 27. minúte, keď Lachkovičova strela prešla cez Jurčáka. Odpovedať mohol východ v 32. minúte, Suchý však z bezprostrednej blízkosti Korca neprekonal. Najviac vzruchu priniesol záver tretiny. Do samostatných nájazdov najprv ušiel Sýkora a hneď vzápätí na opačnej strane aj Žlnka, no ani jeden z nich sa z gólu netešil, hoci Žlnkova strela prešla cez Korca, toho ale zachránila konštrukcia bránky. To však nebolo všetko. Pár sekúnd nato sa do ďalšej šance dostal Ondriš, ktorý svojím druhým gólom v zápase vyrovnal.

Klasické športové klišé nedáš – dostaneš platilo aj v úvode tretej tretine a opäť v rovnakom garde. V úvodných sekundách Repčík nastrelil žŕdku, z následného brejku však Sýkora na dvakrát prekonal Trnku a západ po prvý raz v zápase viedol. Herne však v tretej časti hry mali navrch celkom jasne východniari. Potvrdili to už v 43. minúte, keď mal dobrú šancu Šucha, Korec však odolal. Brankár západu si navyše aj dobre postavil žŕdky. V 49. minúte sa priam skvostnou individuálnou akciou prezentoval Žlnka, no jeho prudká strela skončila aj tentoraz na hornej žŕdke. Zaslúženého vyrovnania sa tak východ dočkal až v 52. minúte, keď v presilovke Suchý dorážkou vlastnej strely prekonal Korca. Ten istý hráč sa postaral aj o doknalý zvrat. V polovici 55. minúty vyhral Šotek vhadzovanie smerom dopredu, s ničím neotáľal a naservíroval puk pred prázdnu bránku Suchému, ktorý tak poľahky zavŕšil svoj hetrik. Poisťujúci šiesty gól do siete západu mohol v 56. minúte pridať Šucha, no ani na dvakrát Korca neprekonal. Západ sa v záverečných sekundách snažil o vyrovnanie aj so šiestimi hráčmi v poli, no vážnejšie Trnku v bránke východu neohrozili. Miesto toho 22 sekúnd pred koncom sami inkasovali, keď zo strednej tretiny pustil puk do prázdnej bránky Čiernik.

SR „15“ západ – SR „15“ východ 4:6 (1:3, 2:0, 1:3)
Góly: 14. Ondriš (Živčák, L. Pánik), 27. Lachkovič (Petrík, Hazucha), 39. Ondriš (M. Benko), 41. A. Sýkora (Kurty, Gabriel) – 10. F. Mešár (Kmec), 14. Petrovský (A. Šotek, M. Suchý), 20. M. Suchý (A. Šotek, A. Čiernik), 52. M. Suchý (A. Šotek, F. Mešár), 55. M. Suchý (A. Šotek), 60. A. Čiernik (Štekláč).
Vylúčenia na 2 min.: 2:1, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0. Strely na bránu: 15:33 (5:7, 7:7, 3:19). Rozhodovali: Štefik – Krištof, Izakovič. 187 divákov. 

Kompletné štatistiky zo zápasu

SR „15“ západ: Vereš (31. Korec) – Krakovský, L. Pánik, Hruška, Moško, Marušinec, Mihalička – A. Sýkora, Lachkovič, Benko – Hazucha, P. Gabriel, V. Petrík – A. Ondriš, Živčák, Kurty.
SR „15“ východ: Jurčák (31. Trnka) – B. Žabka ml., Kremnický, Štekláč, J. V. Kmec, S. Nahálka, R. Novák – Žlnka, P. Repčík, F. Mešár – A. Šotek, M. Suchý, Petrovský – A. Čiernik, J. Plevka, Šucha.

Fotogaleria