U15 Turnaj regionálnych reprezentačných výberov

6:0
(0:0, 3:0, 3:0)
1. kolo, Číslo zápasu 50073 (Turnaj regionálnych reprezentačných výberov) ZŠ Prievidza 25 divákov

Turnaj regiónov v Prievidzi: Presvedčivé víťazstvo hráčov západu

PRIEVIDZA (SZĽH) – Turnaj regionálnych reprezentačných družstiev v Prievidzi hráčov do pätnásť rokov odštartoval zápasom regiónu západu proti stredu. Po bezgólovej prvej tretine pridali hráči stredu po tri góly v druhej a tretej tretine a po presvedčivom víťazstve v pomere 6:0 si do tabuľky turnaja pripísali prvé tri body.

Už v úvodnej minúte šiel na trestnú lavicu Moško. Počas následnej presilovej hry si hráči stredu vypracovali prvú gólovú šancu, no Molnárom tečovaná strela Maleckého šla mimo. Hernú prevahu však mal západ, už v 10. minúte bol blízko gólu Benko, no skóre sa nemenilo. V 18. minúte bol z ojedinelej šance stredu blízko ku gólu znovu aktívny Molnár, Korec ale bol proti. Hneď vzápätí si však na opačnej strane musel dávať pozor aj Kán, no po akcii Gabriela s Benkom sa skóre nemenilo.

Prvé góly začali padať až v prostrednej tretine, v ktorej západ ešte navýšil svoju hernú aktivitu. V úvode 25. minúty z priestoru pred bránkou skóroval Lachkovič a o ďalších dvadsaťjeden sekúnd aj Hazucha, ktorý zužitkoval odraz od zadného mantinelu po Ondrišovej strele. Krátko nato mohol dielo skazy stredu dokonať Benko, no po jeho aktivite smeroval puk nad hornú žŕdku. V 32. minúte mohol kontaktný gól stredu vsietiť Grega, ktorý ostal trestuhodne sám pred Korcom, no jeho lapačka bola rýchlejšia. Miesto 2:1, sa tak šlo do kabín druhýkrát za stavu 3:0. V 38. minúte Krakovského strela prešla cez všetkých hráčov až za Lednického, ktorý od polovice zápasu nastúpil do bránky miesto Kána.

Vrátiť sa do zápasu mohli hráči stredu v 46. minúte, keď sa po chybnej rozohrávke do veľkej šance dostal Podkonický, Grega a Križan, no zoči-voči Verešovi to až prekombinovali a ani sa nedostali k strele. Góly tak padali na opačnej strane. Prvý raz sa západ v tretej tretine presadil v 52. minúte, keď Sýkora prestrelil Lednického na lapačkovú stranu. Následne mohol piaty gól pridať Petrík, no vyšlo to až o tri minúty neskôr Hazuchovi. Posledné slovo v zápase však mal nakoniec Sýkora, ktorý 52 sekúnd pred koncom zavŕši poltucet v bránke stredu.

SR „15“ západ – SR „15“ stred 6:0 (0:0, 3:0, 3:0)
Góly: 25. Lachkovič (A. Kurty), 25. Hazucha (A. Ondriš, P. Gabriel), 38. Krakovský (P. Gabriel), 52. A. Sýkora, 57. Hazucha (Lachkovič), 60. A. Sýkora (Kurty).
Vylúčenia na 2 min.: 4:4, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránu: 32:16 (10:7, 11:7, 11:2). Rozhodovali: Gajdošík – L. Ševčík, Macek. 25 divákov. 

Kompletné štatistiky zo zápasu

SR „15“ západ: Korec (33. M. Vereš) – Moško, L. Pánik, Mihalička, Krakovský, Marušinec, M. Hruška – Hazucha, Lachkovič, Kurty – A. Sýkora. P. Gabriel, M. Benko – Petrík, Živčák, A. Ondriš.
SR „15“ stred: Kán (33. M. Lednický) – Nátny, Brnoliak, O. Sabo, Čulík, Malecký, Lörincz – Melicher, M. Grega, J. Križan – M. Molnár, Bartakovics, S. A. Podkonický – Thomka, Dudáš, Šamaj.

Fotogaleria