1:5
(0:1, 0:3, 1:1)
3. kolo, Číslo zápasu 50060 (2018 U18 4 Nations Tournament) ZŠ Michalovce 809 divákov

„Osemnástka“ po prehre s Bieloruskom na turnaji v Michalovciach druhá

MICHALOVCE (SZĽH) – Národný tím do osemnásť rokov napokon nedosiahol na triumf na domácom Turnaji štyroch krajín v Michalovciach. Výber hlavného trénera Viliama Čacha v priamom súboji o prvé miesto nestačil na Bielorusov a po prehre 1:5 obsadil na Turnaji štyroch krajín so šiestimi bodmi druhé miesto.

Prvá tretina veľa gólových šancí nepriniesla. Hoci opticky viac z hry mali Slováci, pozorne brániaci Bielorusi ich vytláčali do rohov, odkiaľ len sotva mohli dostať gól. Naopak, pri vylúčení Kupku v 13. minúte sami udreli. Počas celých dvoch minút Slovákov držali v pásme, nakoniec peknú kombináciu zakončil po krížnej prihrávke na druhú žrď Kuznecov, brankár Kozel bol bezmocný. Jedna z mála šancí Slovákov prišla v 16. minúte, keď dobré Gajdošovo nahodenie spôsobilo pred bieloruskou bránkou závar, ale gólman Veramejčik odolal.

Vstup do druhej časti hry mali Bielorusi výborný, keď už v 22. minúte po rýchlom brejku pridal svoj druhý gól v zápase Kuznecov. Veľkým problémom Slovákov v zápase bola nedisciplinovanosť. Veď zakrátko museli čeliť 51-sekundovej presilovke Bielorusov o dvoch hráčov. Slováci túto nepríjemnosť prežili, dostali krídla a mali rad stopercentných gólových príležitostí. V 27. minúte po zlom vystriedaní šli Kňažko s Krajčom sami na Veramejčika, ten však druhého menovaného zázračne vychytal. Bieloruský gólman bol ústrednou postavou aj pri druhom Krajčovom nájazde po prežitom oslabení, keď to slovenský útočník príklepom napálil len do neho. Slováci svoje šance nevyužili, a následne za to kruto pykali. Najprv v 37. minúte pri presilovke od modrej čiary zvýšil Denisov, o 99 sekúnd neskôr pri ďalšom oslabení Jevgenijho strela sa biliardovým spôsobom od Hlaváča a Gajdoša dostala až po štvrtýkrát do slovenskej bránky.

Slováci sa napriek štvorgólovému manku pokúsili s výsledkom v tretej tretine niečo spraviť, dokonca po dvoch priestupkoch Miščenka a Denisova v rozmedzí sedemnástich sekúnd dostali v polovici tretiny aj výhodu presilovky o dvoch hráčov. Hlavný tréner Viliam Čacho na to okamžite zareagoval oddychovým časom, no Slováci šancu na návrat do zápasu nezužitkovali, naopak po návrate Miščenku sa Bielorusi dostali do prečślenia, pričom sám navrátivší z trestnej lavice dal bekhendom Slovákom definitívne k.o. Domáci sa slušne zaplnenému hľadiska v Michalovciach odvďačili aspoň čestným gólom, keď strela Lopejského od modrej čiary prešla za inak výborne chytajúceho Veramejčika.

Slovensko „18“ – Bielorusko „18“ 1:5 (0:1, 0:3, 1:1)
Góly: 57. Lopejský (Kupka) – 13. Kuznecov (Karpovič, Jevgenij), 22. Kuznecov (Kozorev, Demčenko), 37. Denisov (Demčenko), 38. Jevgenij (Krištaľ, Kačelovskij), 52. Miščenko (Kačelovskij).
Vylúčenia na 2 min.: 7:6, navyše Lavička (Slovensko) 10 min. za vrazenie na mantinel, presilovky: 0:3, oslabenia: 0:1. Strely na bránu: 27:34 (7:5, 5:19, 15:10. Najlepší hráči zápasu: František Gajdoš – Danil Veramejčik. Rozhodovali: Štefik, Kalina – Bogdaň, Rojík. 809 divákov. 

Kompletné štatistiky zo zápasu

Slovensko: Kozel – Hlaváč, Hodorovič, Kňažko, Lavička, Stacha, F. Gajdoš, Lopejský, Ganz – Valigura, D. Sojka, Chromiak – Samuel Krajč, J. Haščák, Martin Bača – S. Rehák, Kupka, Dzivjak – Kraut, Jevoš, D. Bagin.
Bielorusko: Veramejčik – Fedorenčik, Denisov, Sedov, Kozorev, Kuprijančik, Bisľuk, Barkovskij – Onodrijuk, Krištaľ, Jevgenij – Kuznecov, Kačelovskij, Demčenko – Lemešenskij, Martynov, Paľčik – Belovsov, Karpovič, Antoškov, Miščenko.

Fotogaleria