50. kolo, Číslo zápasu (Základná časť) Arena Ondreja Nepelu 5308 divákov

Slovan doma podľahol Jekaterinburgu, nepomohli mu ani dva góly Lampera

BRATISLAVA 13. januára (SITA) - Hokejisti HC Slovan Bratislava prehrali s hráčmi Avtomobilistu Jekaterinburg 3:6 v nedeľňajšom stretnutí Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL).

Pre vývoj zápasu bol kľúčový jeho úvod, keďže hostia si do ôsmej minúty vypracovali trojgólový náskok zásluhou Iľju Krikunova, Nikitu Triamkina a Nigela Dawesa. Ešte do prestávky síce znížil z dorážky Patrik Lamper, ale v druhej tretine líder Východnej konferencie využil presilovku vďaka Danovi Sextonovi a Lamper v závere prostredného dejstva opäť len skorigoval nepriaznivý stav. Slovan márne sťahoval manko aj v tretej časti duelu. Na Sextonov gól odpovedal Matúš Sukeľ, no definitívnu bodku za duelom dal Stéphane Da Costa.

Zverenci Vladimíra Országha prehrali šiesty zápas v sérii. V priebežnej tabuľke Západnej konferencie im patrí posledná 12. priečka, v 50 meraniach síl získali 27 bodov. Najbližšie sa predstavia bratislavskému publiku v utorok, kedy privítajú Traktor Čeľabinsk. Úvodné buly je naplánované na 18.30 h.

HC Slovan Bratislava - Avtomobilist Jekaterinburg 3:6 (1:3, 1:1, 1:2)
Góly: 17. Lamper (Bačík), 34. Lamper (Liška, Bačík), 45. M. Sukeľ (Klok), 51. Jánošík (Klok) - 2. Krikunov (Kučeriavenko, Triamkin), 7. Triamkin (Denis Kazionov, Krikunov), 8. Dawes (S. Da Costa, Višnevskij), 28. Sexton (Višnevskij, K. Koľcov), 41. Sexton, 60. S. Da Costa (Sexton)
Vylúčení: 4:5 na 2 min, presilovky 0:2, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Gamalej, Ravodin - Novikov, Zacharenko (všetci Rus.)
počet divákov: 5308

Zostavy:

Slovan Bratislava: Čiliak (8. Štěpánek) - Sersen, Jánošík, M. Grman, Klok, Bačík, É. Gélinas, Švarný - C. Rau, Taffe, Chipchura - M. Lunter, M. Sukeľ, Červený - Lamper, Hrnka, Liška - Kelemen, Buc, M. Sloboda - Baranov
Jekaterinburg: Jakub Kovář - Višnevskij, Gurkin, Ľamin, K. Koľcov, Mišarin, Bodrov, Triamkin, Valitov - Sexton, S. Da Costa, Dawes - Denis Kazionov, Kučeriavenko, Krikunov - Česalin, Torčeňuk, Belousov - Obidin, Gračov, Rassejkin

Slovan podobne ako v piatok proti Viťazu Podoľsk nezachytil začiatok stretnutia a v 8. min prehrával už o tri góly. Skóre duelu otvoril prvou strelou do priestoru bránky Iľja Krikunov, ktorý vyťažil z ideálnej prihrávky Alexandra Kučeriavenka. Domáci odpovedali aktivitou a nebezpečnými zakončeniami Mária Luntera s Chadom Rauom, ale doplatili na slabú efektivitu. Naopak, Avtomobilist vyťažil zo svojich príležitostí maximum. Od modrej čiary sa presadil Nikita Triamkin a krátko potom skóroval v početnej výhode Nigel Dawes, ktorý vyhnal na striedačku Mareka Čiliaka. "Belasí" mohli znížiť v 13. min. Rau zostal nepokrytý pred gólmanom Jakubom Kovářom, ale z tesnej blízkosti poslal puk priamo do jeho lapačky. Úspešnejší bol o štyri minúty neskôr, Patrik Lamper, keď sa presadil z dorážky.

Avtomobilist začal druhú tretinu presilovkou, v ktorej mal na dosah štvrtý presný zásah. Tečovaná trela Denisa Bodrova od modrej čiary však skončila na hornej žŕdke. Ďalšie vylúčenie domáceho hokejistu už hráči ruského klubu potrestali. Obranca Ivan Višnevskij vystrelil príklepom od modrej čiary a puk ešte tečoval do siete Dan Sexton. Slovan dokázal odpovedať na nepriaznivý vývoj zápasu v 34. min, keď Lamper opäť uplatnil dôraz v predbránkovom priestore a druhýkrát prekonal Kovářa.

Domáca defenzíva sa v úvode záverečnej tretiny nevyhla zaváhaniu, ktoré využil Sexton a v samostatnom nájazde blafákom prekonal Jakuba Štěpánka. V 45. min Slovan opäť znížil na rozdiel dvoch gólov, v presilovej hre namieril presne z pravého kruhu Matúš Sukeľ. Bratislavčania sa od toho momentu tlačili viac dopredu a snažili sa o ďalší presný zásah. V 51. min mali k nemu blízko. Adam Jánošík v presilovke prestrelil Kovářa od modrej čiary, ale diskusia s videorozhodcom priniesla Slovanu nepriaznivý verdikt. "Belasí" skúšali v úplnom závere aj hru bez brankára, no streleného gólu sa nedočkali a ešte inkasovali z hokejky Stéphana Da Costu.
 

Fotogaleria