5:3
(2:1, 2:1, 1:1)
48. kolo, Číslo zápasu (Základná časť) KHL 7477 divákov

Slovan prelomil streleckú smolu, v Minsku však nebodoval

MINSK 8. januára (SITA) - Hráči Slovana Bratislava prehrali na ľade Dinama Minsk 3:5 v utorkovom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy.

Belasí mali vynikajúci vstup do stretnutia, keď už v 46. sekunde skóroval Kyle Chipchura. Netrvalo však dlho a domáci hokejisti otočil nepriaznivé skóre. V druhej minúte vyrovnal Andrej Kosticyn a na konci štvrtej minúty poslal Minsk do vedenia Kanaďan Quinton Howden. Slovan na začiatku druhej časti dokázal zásluhou Tomáša Hrnku vyrovnať, ale hrdinom zápasu bol spomínaný útočník z kolísky hokeja. Howden v druhej tretine skompletizoval hetrik, čím načal druhú desiatku svojich presných zásahov v aktuálnom ročníku. Hostí ešte vrátil do hry presilovkový gól amerického legionára Jeffa Taffa, ale 33 sekúnd pred koncom spečatil víťazstvo domácich gólom do prázdnej bránky Andrej Stepanov. Slovan tak prehral v metropole Bieloruska šiesty zápas po sebe a zostáva na poslednom mieste Západnej konferencie. Najbližšie sa predstaví na domácom ľade, keď v piatok 11. januára privíta Víťaz Podoľsk.

Dinamo Minsk - HC Slovan Bratislava 5:3 (2:1, 2:1, 1:1)
Góly: 2. A. Kosticyn (Tereščenko, Stepanov), 4. Howden, 29. Howden (Blum, Pulkkinen), 31. Howden (Pulkkinen, Gotovec), 60. Stepanov (Tereščenko, Wiercioch) - 1. Chipchura ( M. Sukel'), 23. Hrnka, 54. Taffe (C. Bailey)
Vylúčení: 5:3 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kuljov, Tsypakov – Ivanov, Černyšov (všetci Rus.)
počet divákov: 7 477

Zostavy:

Minsk: Enroth - Blum, Wiercioch, Chenkel, Lisovec, Gotovec, Osipov - Stepanov, Tereščenko, A. Kosticyn - Pulkkinen, Howden, Booth - S. Kosticyn, Kovyršin, Kogalev - Gavrus, Volkov, Kitarov
Slovan: Čiliak - Sersen, Jánošík, Grman, Klok, Bačik, É. Gelinas, Švarný - Lunter, M. Sukeľ, Červený - Rau, Taffe, Chipchura – Lamper, Buc, Hrnka - Jeglič, C. Bailey, M. Sloboda - Baranov
 

Fotogaleria