2:3
(1:0, 1:0, 0:3)
32. kolo, Číslo zápasu (Základná časť) Arena Ondreja Nepelu 6951 divákov

Slovan Bratislava viedol o dva góly, ale napokon podľahol Podoľsku

BRATISLAVA 23. novembra (SITA) - HC Slovan Bratislava prehral na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu s Viťazom Podoľsk 2:3 v piatkovom stretnutí Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL).

V drese zdolaného tímu nastúpil slovenský reprezentant Marek Hrivík, ale nebodoval.

"Belasí" boli na dobrej ceste k úspechu. Už v prvej tretine skóre otvoril vo vlastnom oslabení Mário Lunter. V 26. min zvýšil vedenie domácich Casey Bailey. Podoľsk zdramatizoval záver zápasu gólom Bornu Renduliča v 49. min a o šesť minút neskôr vyrovnal Arťom Švec-Rogovoj. Keď sa zdalo, že duel dospeje do predĺženia, stanovil triumf hostí 20 sekúnd pred záverečnou sirénou druhým zásahom v súboji Rendulič.

Jediný slovenský zástupca v KHL je po 32 odohraných zápasoch v Západnej konferencii naďalej na 10. mieste so ziskom 22 bodov. Slovan sa najbližšie predstaví v nedeľu 25. novembra od 17.30 h na svojom ľade proti Avangardu Omsk.

HC Slovan Bratislava - Viťaz Podoľsk 2:3 (1:0, 1:0, 0:3)
Góly: 13. Lunter, 26. Bailey (Rau, Lunter) - 49. Rendulič (Makajev, Nikulin), 55. Švec-Rogovoj (Jevsejenkov, Stasenko), 60. Rendulič
Vylúčení: 5:4 na 2 min, navyše: Baranov (Slovan) 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Kulakov, Romasko - Golovľov, Savenkov (všetci Rus.)
počet divákov: 6951

Zostavy:

Slovan: Štěpánek - É. Gélinas, Sersen, Klok, A. Jánošík, Grman, Meszároš, Bačík, Švarný - Řepík, Taffe, Červený - Jeglič, M. Sukeľ, Liška - Lunter, Bailey, Rau - Baranov, Chipchura, M. Sloboda
Podoľsk: Ortio - Mozik, Katičov, Stasenko, Jevsejenkov, Voronkov, Golovkov - A. Siomin, Miro Aaltonen, Hrivík - Potechin, A. Nikulin, Makejev - Stoľarov, Švec-Rogovoj, Kokarev - Rendulič, N. Komarov, Vyglazov - Moisejev

Po vlažnom úvode sa k prvej zaujímavej strele dostal v 12. min v presilovej hre útočník Viťaza Miro Aaltonen, jeho pokus zneškodnil brankár "belasých" Jakub Štěpánek. V rovnakej početnej výhode boli hostia usadení v obrannom pásme Slovana, Mário Lunter vypichol prihrávku súpera a v samostatnom úniku nedal šancu Jonimu Ortiovi. V 16. min sa ocitol pred fínskym gólmanom Rudolf Červený, ale nezakončil ideálne. O dve minúty ohrozil brankára domácich prudkou strelou skúsený krídelník Alexander Siomin.

Do druhého dejstva vstúpili aktívnejšie zverenci Vladimíra Országha. Ortio postupne kryl strely Adama Lišku i Červeného, ale v 26. min iba vyrazil pred seba pokus Chada Raua a puk za jeho chrbát dorazil Casey Bailey a zvýšil na 2:0. V 29. min pálil znovu nebezpečne Siomin, ale Štěpánek opäť pohotovo zasiahol. V závere prostrednej časti hry preveril českého gólmana i slovenský útočník v službách hostí Marek Hrivík.

V tretej tretine si Slovan kontroloval vedenie, nič na tom nezmenila ani príležitosť Alexandra Nikulina v 44. min. Hostia sa však nemienili vzdať, v 49. min znížil na rozdiel jediného gólu Borna Rendulič. Už o tri minúty neskôr mali hostia vyrovnanie na hokejke tečom strely Arťoma Šveca-Rogovoja od modrej čiary, ale Štěpánek puk vyrazil a obrancovia Slovana nepustili k slovu útočníkov Viťaza. Hráči Podoľska boli za ofenzívnu aktivitu odmenení gólom Šveca-Rogovoja v 55. min. Keď sa zdalo, že duel dospeje do predĺženia, stanovil triumf hostí druhým zásahom Rendulič.

Hlasy:

Vladimír Országh (tréner Slovana): "Bol to veľmi dôležitý zápas, ktorý sme nezvládli. Mali sme dvojgólový náskok, ale absolútne nám nevyšla tretia tretina. Chceli sme sa udržať čo najďalej od našej bránky, ale nepodarilo sa nám to. Takýto zápas nemôžeme stratiť, nemôže sa to stávať. Dôležité body nám utekajú pomedzi prsty. Mali sme uhrať aspoň bod. Bol to dôležitý duel a mali sme ho vo vlastných rukách. Je to pre nás obrovské sklamanie."

Valerij Belov (tréner Podoľska): "Je to pre nás dôležitý triumf. V prvej polovici zápasu sme vôbec nestíhali, hoci sme sa snažili, nedarilo sa nám. V tretej tretine sme sa zlepšili, hrali sme agresívne a ofenzívne, za čo sme boli odmenení gólmi."

Fotogaleria