4:3 sn
(0:1, 1:1, 2:1, 0:0)
8. kolo, Číslo zápasu (Základná časť) KHL 1172 divákov

Řepíkov hetrik nestačil Slovanu na plný bodový zisk, Kchun-lun uspel v samostatných nájazdoch

ŠANGHAJ 17. septembra (SITA) - Hokejisti HC Slovan Bratislava si pripísali šiesty nezdar v aktuálnej sezóne KHL, v pondelňajšom stretnutí podľahli v Šanghaji domácim hráčom Červenej hviezdy Kchun-lun 3:4 po samostatných nájazdoch. Slovanisti sa ujali vedenia v 18. min, keď sa presadil Michal Řepík.

Dvadsaťdeväťročný krídelník po 97 sekundách druhej časti hry zvýšil v presilovej hre na 2:0. V 37. min skóroval fínsky útočník v drese Kchun-lunu Veli-Matti Savinainen. V úvode tretej tretiny Řepík skompletizoval hetrik a znovu v početnej prevahe poslal zverencov trénera Vladimíra Országha do dvojgólového vedenia.

V 48. min využil presilovku aj fínsky obranca Ville Lajunen, nerozhodný výsledok stanovil v 54. min iný Fín Olli Palola.

V predĺžení sa nepresadil ani jeden z tímov, dva body pre Kchun-lun zariadil v samostatných nájazdoch kanadský útočník s čínskym pôvodom Brandon Yip.

Slovan má po ôsmich dueloch na konte šesť bodov, najbližšie sa predstaví v stredu od 11.30 h v Chabarovsku proti miestnemu Amuru.

Červená hviezda Kchun-lun (Čín.) - HC Slovan Bratislava 4:3 po sam. nájazdoch (0:1, 1:1, 2:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 37. Savinainen (Palola, V. Lajunen), 48. V. Lajunen, 54. Palola, rozhodujúci sam. nájazd Yip - 18. Řepík (Taffe, Virta), 22. Řepík (Sersen, Ch. Rau), 42. Řepík (Ch. Rau, Taffe)

Vylúčení: 10:8 na 2 min, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Beliajev, Birin - Šalagin, Šišlo (všetci Rus.)

Zostavy:

Kchun-lun: Lazušin - Parlett, Tam, Vitásek, Kundrátek, V. Lajunen, Gragnani - Jaw, Squires, Kane - Savinainen, Palola, Mertl - Sundström, Beck, Lundh - Yip, Latta, Nicholls.

Slovan: Štěpánek - Sersen, É. Gélinas, Grman, Klok, A. Jánošík, A. Meszároš, Hedera, Švarný - Řepík, Taffe, Virta - M. Sukeľ, Ch. Rau, Červený - Lamper, Chipchura, Liška - Lunter, Šimun, T. Hrnka

Hlasy (zdroj: hcslovan.sk):

Vladimír Országh (hlavný tréner HC Slovan Bratislava): "Mali sme veľmi dobrý vstup do zápasu a v celej jeho prvej polovici sme boli lepším mužstvom. Ešte na začiatku tretej tretiny sme viedli o dva góly. Náskok sme chceli udržať, čo sa nám, žiaľ, nepodarilo. Celkovo bol dnešný zápas poznačený viacerými vylúčeniami. Každý bod v tejto fáze je dôležitý, dnes sme mohli a mali brať dva, no musíme sa už sústrediť na ďalší zápas a ísť ďalej."

Michal Řepík (útočník HC Slovan Bratislava, strelec troch gólov): "Začali sme veľmi dobre, takmer nič sme im nedovolili a dali sme góly z presiloviek, čo je dobré, pretože v samom začiatku sezóny sa nám v tejto činnosti príliš nedarilo. Myslím si, že v tretej tretine nám trochu ubúdali sily, začali sme sa báť o výsledok. V útoku sme už veľa šancí nemali a súper nám napokon dokázal dať dva góly, pričom ten vyrovnávajúci patrí do kategórie šťastných. V nájazdoch sa nám nepodarilo vziať bod navyše, oni boli o ten jeden gól lepší. Toto bol môj druhý hetrik v krátkom čase, v závere vlaňajšej sezóny som dal jeden za Spartu."

Jakub Štěpánek (brankár HC Slovan Bratislava): "Škoda, že sme tento zápas neudržali. Viedli sme o dva góly, mali sme presilovku, mohli sme rozhodnúť. Potom sme sa nechali hlúpo vylúčiť a oni nás hneď potrestali gólom na 2:3. Potom dokonca vyrovnali a do konca základného hracieho času to bolo také hore-dolu. Nájazdy nám dnes, žiaľ, nevyšli."

Jeff Taffe (útočník HC Slovan Bratislava): "Na začiatku to bolo v poriadku, ak zoberieme do úvahy, že sme mali za sebou dlhú cestu. Únava sa trochu prejavila v tretej tretine. Opäť nám výborne fungovala presilovka, škoda len, že sme nevyužili ešte aspoň jednu a nezvýšili na 4:1, bolo by zrejme po zápase. Na druhej strane, treba uznať aj kvality súpera, ktorý bojoval a hral s rovnakou intenzitou počas celého zápasu. Od súpera tohto typu to musíme očakávať vždy."
 

Fotogaleria