Tipsport liga

1:4
(1:2, 0:0, 0:2)
Stav série: 3:3 6. kolo, Číslo zápasu 404 (PlayOff Semifinále) Tipsport Aréna Nitra 3516 divákov

Zvolen si vybojoval siedmy rozhodujúci zápas, nečakaným hrdinom Růžička

NITRA 3. apríla (SITA) - Hokejisti Zvolena zvíťazili v stredajšom šiestom stretnutí semifinále play-off najvyššej slovenskej súťaže nad domácou Nitrou 4:1.

Do zápasu vstúpili lepšie práve zverenci Andreja Podkonického a už na začiatku 11. min viedli dvojgólovým rozdielom. O oba presné zásahy sa postaral David Růžička. Toho možno označiť za sviatočného strelca, veď jeho gólový pôst trval viac než päť mesiacov.

V prvej tretine skóroval ešte domáci Lane Scheidl, ale napokon sa druhý presný zásah spomenutého českého obrancu Zvolena ukázal byť víťazným. Brankár Mackenzie Skapski už viackrát neinkasoval a v tretej tretine "bryndziari" potvrdili svoj triumf ďalšími dvoma gólmi. V 49. min skóroval v presilovke Petr Obdržálek a 62 sekúnd pred koncom trafil prázdnu domácu svätyňu Garrett Mitchell.

Séria sa tak za nerozhodného stavu 3:3 sťahuje pod Pustý hrad, kde sa v piatok 5. apríla odohrá siedmy rozhodujúci zápas tohto súboja.

HK Nitra - HKM Zvolen 1:4 (1:2, 0:0, 0:2) - stav série 3:3
Góly: 14. Scheidl (Lantoši, Šiška) - 8. D. Růžička, 11. D. Růžička (P. Zuzin, S. Petráš), 49. Obdržálek (Kytnár, Michal Chovan), 59. Mitchell (Michal Chovan, Fraser)
Vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška, Štefik - Tvrdoň, Synek
počet divákov: 3516

Zostavy:

Nitra: Hanuljak - Rais, Mezei, Korím, McCormack, M. Versteeg, A. Sloboda, J. Štefanka - Hrušík, M. Slovák, Kerbashian - Lantoši, Šiška, Scheidl - B. Rapáč, Bortňák, S. Buček - Fominych, Čaládi, Minárik

Zvolen: Skapski - Fraser, Pöyhönen, Ulrych, Vandane, Pufahl, D. Růžička, Hraško, Drgoň - Špirko, Mitchell, Handlovský - Michal Chovan, Kytnár, Obdržálek - Kelemen, S. Petráš, P. Zuzin - Andrisík, Holovič, Šišovsk

Hlasy (zdroj: RTVS):

Andrej Kmeč (asistent trénera Nitry): "Začiatok nám nevyšiel, dvakrát sme inkasovali. Dotiahli sme sa však na rozdiel jedného gólu. V tretej tretine nás utlmili dve oslabenia. V závere sme sa nepretlačili, nedali kontaktný gól a nedokázali zdramatizovať stretnutie. Každý duel má svoj vlastný príbeh. V piatok je na programe rozhodujúci súboj a niekto ho musí vyhrať. Urobíme všetko, aby sme to uhrali my." 

Andrej Podkonický (tréner Zvolena): "Ťažký zápas pre nás, bolo vidieť, že sme nervózni. Dali sme však dva góly, potom sme raz inkasovali. Vedeli sme, že čím dlhšie budeme vo vedení, tak to bude dobré. V tretej tretine sme strelili tretí gól. Chceli sme dať do toho srdce, dnes chalani ukázali, že ho majú. Verím, že tak tomu bude aj v piatkovom rozhodujúcom súboji. Růžička je veľký srdciar, motivoval mužstvo. Špirko po návrate hral výborne. Bál som sa, či to zvládne fyzicky, ale pomohol mužstvu. V piatok to bude iný zápas. Musíme sa pripraviť a podať najlepší výkon v sezóne." 

Fotogaleria