Tipsport liga

3:1
(0:0, 2:0, 1:1)
Stav série: 2:1 3. kolo, Číslo zápasu 399 (PlayOff Semifinále) Tipsport Aréna Nitra 3600 divákov

Nitra zdolala Zvolen 3:1 a v sérii vedie 2:1

NITRA 29. marca (SITA) - Hokejisti Nitry využili výhodu domáceho ľadu a zdolali hráčov Zvolena 3:1 (0:0, 2:0, 1:1) v treťom súboji semifinále play-off slovenskej najvyššej súťaže.

V sérii hranej na štyri víťazstvá vedie HK Nitra 2:1. O všetky tri góly víťazného tímu sa postaral druhý útok Nitry. Dva góly strelil Kanaďan Lane Scheidl, jeden si pripísal jeho krajan Kale Kerbashian. Jediný úspech Zvolena zaznamenal za stavu 0:2 Lukáš Handlovský. Štvrtý zápas série je na programe v sobotu 30. marca od 18.00 h opäť v Nitra Aréne.

V prvej tretine boli domáci hokejisti o čosi aktívnejší (pomer striel 9-6), ale na prvý gól si museli fanúšikovia v zaplnenej nitrianskej aréne počkať až do druhej časti hry. Ubehlo z nej len 45 sekúnd, keď Scheidl bekhendom na dvakrát prekonal brankára Skapského Pre kanadského krídelníka "corgoňov" to bol už 22. gól v tejto sezóne. Na opačnej strane Zvolenčania v prvých siedmich minútach druhej tretiny ani poriadne nevystrelili, ale o čosi neskôr sa mohli dočkať vyrovnania. Najprv Zuzin pálil iba do Hanuljaka a neskôr sa šikovný obranca Vandane natlačil až pred brankára hostí, ale neprekonal ho.

V prvej tretine boli domáci hokejisti o čosi aktívnejší (pomer striel 9-6), ale na prvý gól si museli fanúšikovia v zaplnenej nitrianskej aréne počkať až do druhej časti hry. Ubehlo z nej len 45 sekúnd, keď Scheidl bekhendom na dvakrát prekonal brankára Skapského Pre kanadského krídelníka "corgoňov" to bol už 22. gól v tejto sezóne.

Na opačnej strane Zvolenčania v prvých siedmich minútach druhej tretiny ani poriadne nevystrelili, ale o čosi neskôr sa mohli dočkať vyrovnania. Najprv Zuzin pálil iba do Hanuljaka a neskôr sa šikovný obranca Vandane natlačil až pred brankára hostí, ale neprekonal ho.

Druhý útok Nitry sa v druhej tretine zaskvel gólovo ešte raz. V 37. min Šiška spoza bránky adresoval presnú prihrávku Kerbashianovi a kanadský útočník strelou bez prípravy zvýšil na 2:0. Zvolenčanom trvalo 49 minút, kým konečne prekonali Hanuljaka v domácej bránke. Podarilo sa to Handlovskému.

V zostávajúcom priebehu domáci pozorne bránili a svoje víťazstvo pečatili do prázdnej bránky pri power-play súpera. Úspešným strelcom bol opäť Scheidl.

HK Nitra - HKM Zvolen 3:1 (0:0, 2:0, 1:1) - /stav série: 2:1/

Góly: 21. Scheidl (Šiška, Kerbashian), 37. Kerbashian (Šiška, Scheidl), 59. Scheidl (Šiška) - 49. Handlovský (Michal Chovan, Obdržálek)
Vylúčení: 5:5 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Snášel, Novák - Tvrdoň, Smrek, 3600 divákov

Zostavy:

Nitra: Hanuljak - McCormack, Mezei, Korím, Miroslav Pupák, M. Versteeg, Rais, A. Sloboda - Lantoši, M. Slovák, Blackwater - Kerbashian, Šiška, Scheidl - B. Rapáč, Bortňák, S. Buček - Hrušík, Čaládi, Pätoprstý - Fominych

Zvolen: Skapski - Fraser, Poyhonen, Ulrych, Vandane, Hraško, D. Růžička, Zeleňák, Drgoň - Handlovský, Kytnár, Vandas - Obdržálek, Michal Chovan, Zuzin - Kelemen, S. Petráš, Šišovský - Andrisík, Holovič, Michal Roman

Hlasy (zdroj: RTVS):

Antonín Stavjaňa (tréner Nitry): "Rozhodlo väčšie chcenie z našej strany, teba však aj streliť prvý gól. Oba tímy boli pozorné v obrane. Šance boli, ale nevyužili sa vo väčšom. Náš druhý útok nielen že dal góly, ale celkovo dominoval. Bavili sme sa s kolegami predtým, že ak máme nejaké rezervy, tak je to práve v týchto hráčoch a očakávame od nich viac."

Andrej Podkonický (tréner Zvolena): "S jedným gólom nemôžeme vyhrať. Prvú tretinu sme začali dobre. Po inkasovanom góle sme prestali byť silní v súbojoch. Nitra bola silnejšia na puku aj rýchlejšia a s tým sme mali problém. Po našom góle sme začali hrať lepšie, ale, bohužiaľ, nepodarilo sa nám vyrovnať. Škoda inkasovaného gólu po buly a našej chybe, musíme zostať silní. Zajtra sme my na rade."

Fotogaleria