Tipsport liga

3:0
(0:0, 1:0, 2:0)
Stav série: 1:2 3. kolo, Číslo zápasu 397 (PlayOff Semifinále) ZŠ Poprad 4323 divákov

Poprad zdolal doma úradujúceho majstra, hrdinom brankár Vošvrda

POPRAD 27. marca (SITA) - Hokejisti Popradu zvíťazili v stredajšom treťom stretnutí play-off najvyššej slovenskej súťaže nad Banskou Bystricou 3:0.

V prvej tretine sa hral ofenzívny hokej z oboch strán, ale napriek tomu gól nepadol. Snáď najväčšiu šancu mal domáci Samuel Takáč, ale z tesnej blízkosti neuspel. Skóre stretnutia otvoril až v 32. min Dávid Bondra, ktorý trafil presne z pravého kruhu na vhadzovanie. Brankár Stephon Williams ešte reklamoval nedovolené bránenie súperovho hráča, ale hlavný arbiter Peter Stano po krátkej konzultácii ukázal do stredového kruhu.

Banská Bystrica následne zvýšila aktivitu, šance si utvorili Levko Koper či Brock Higgs, ale neprekonali hrdinu zápasu Tomáša Vošvrdu. Český gólman domácich si pripísal celkovo 45 úspešných zákrokov. V tretej časti zvýšil popradský náskok vydareným tečom Matúš Paločko a 103 sekúnd pre koncom uzavrel gólový účet zápasu strelou do prázdnej bránky Justin Buzzeo.

Pred vypredaným hľadiskom sa tak "kamzíci" tešili z dôležitého víťazstva, ktorým upravili skóre série na 1:2 na zápasy z ich pohľadu. Štvrtý duel je na programe vo štvrtok 28. marca opäť na popradskom ľade.

HK Poprad - HC '05 iClinic Banská Bystrica 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Góly: 32. D. Bondra (Fabian, Abdul), 54. Matúš Paločko (P. Svitana), 59. Buzzeo (Karalahti)
Vylúčení: 3:3 na 2 min, navyše: Miner (Poprad) 10 min za nešportové správanie sa - Southorn (Banská Bystrica) 10 min za nešportové správanie sa, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc st., Stano - D. Konc ml., Výleta, 4323 divákov

Zostavy:

Poprad: Vošvrda - D. Brejčák, Petran, Miner, Ťavoda, Salija, Fabian, Karalahti, Erving - P. Svitana, Mlynarovič, Matúš Paločko - Buzzeo, Zagrapan, S. Takáč - Abdul, Paukovček, D. Bondra - Belluš, Heizer, Kundrik

Banská Bystrica: Williams - Mihálik, Marshall, K. Sloboda, Southorn, Kubka, Ďatelinka, Nemčík - Asselin, É. Faille, Selleck - Bartánus, Higgs, M. Lunter - Lamper, T. Surový, Šoltés - Koper, Zigo, Matoušek - Češík

Hlasy (zdroj: RTVS):

Roman Stantien (tréner Popradu): "Bol to parádny zápas z našej strany. Maximálne nasadenie, disciplína, výborný výkon brankára a výsledok sa dostavil. Celú sezónu sme ukazovali, že vieme hrať s hociktorým súperom. Banská Bystrica má obrovskú kvalitu, čo dnes potvrdila. My sme však spravili prvý dôležitý krok, sme za to šťastní, ale už o nejakých desať minút sa musíme sústrediť na ďalší zápas."

Dan Ceman (tréner Banskej Bystrice): "Bol to dobrý zápas, mali sme vyše 40 striel na bránku a zaslúžili sme si streliť dva či tri góly. Ich brankár bol dnes skvelý, bude to ešte náročná séria. Pozrieme si video zo zápasu a rozoberieme si nejaké maličkosti. Odohrali sme však dobré stretnutie, chýbali tomu iba góly."

Fotogaleria