Tipsport liga

4:3
(0:1, 2:0, 2:2)
Stav série: 2:0 2. kolo, Číslo zápasu 394 (PlayOff Semifinále) Tipsport Aréna Banská Bystrica 2713 divákov

Úradujúci majster zdolal Popradčanov aj v druhom domácom zápase, rozhodol Southorn

BANSKÁ BYSTRICA 24. marca (SITA) - Hokejisti Banskej Bystrice triumfovali v nedeľňajšom druhom stretnutí semifinále play-off najvyššej slovenskej súťaže nad Popradom 4:3 a v sérii hranej na štyri víťazstvá vedú 2:0 na zápasy.

Na prvý gólový moment museli diváci pod Urpínom čakať do 15. minúty, keď otvoril skóre stretnutia hosťujúci Matúš Paločko. Na začiatku druhej časti mal veľkú šancu na zvýšenie popradského náskoku Dávid Bondra, ale nepremenil nariadené trestné strieľanie. Prišiel trest, keď v 25. minúte vyrovnal skóre Mário Lunter a v polovici duelu poslal "baranov" do vedenia Dávid Šoltés. Aj domáci mali k dispozícii trestné strieľanie, ale Éric Faille nenadviazal na presný zásah z prvého semifinálového duelu. V tretej tretine "kamzíci" dvakrát dotiahli náskok súpera a zdalo sa, že sa zápas bude predlžovať, no 184 sekúnd pred treťou sirénou rozhodol o triumfe úradujúceho majstra Jordon Southorn. V záverečnej minúte duelu ešte hosťujúci tréner Roman Stantien stiahol z hry brankár Tomáša Vošvrdu, ale jeho zverencom sa už nepodarilo vyrovnať.

Tretí zápas série je na programe v stredu 27. marca v Poprade.

HC '05 iClinic Banská Bystrica - HK Poprad 4:3 (0:1, 2:0, 2:2) - stav série: 2:0
Góly: 25. M. Lunter (Mihálik, É. Faille), 30. Šoltés (Lamper, Nemčík), 49. Selleck (Marshall, É. Faille), 57. Southorn (Higgs, Bartánus) - 15. Paločko (P. Svitana), 47. Buzzeo (Zagrapan, S. Takáč), 51. Paločko (Brejčák, Petran)
Vylúčenia: 4:3 na 2 min, presilovky a oslabenia 0:0, rozhodovali: Jonák, M. Novák - Smrek, Jobbágy
počet divákov: 2713

Zostavy:

Banská Bystrica: Williams - Mihálik, Marshall, K. Sloboda, Southorn, Kubka, Ďatelinka, Nemčík - Selleck, É. Faille, M. Lunter - Bartánus, Higgs, Zigo - Lamper, A. Šťastný, Šoltés - Koper, Češík, Matoušek
Poprad: Vošvrda - Petran, D. Brejčák, Karalahti, Salija, Miner, Erving, Ťavoda, Fabian - P. Svitana, Mlynarovič, Matúš Paločko - Abdul, Zagrapan, S. Takáč - Buzzeo, Paukovček, D. Bondra - Belluš, Heizer, Kundrik

Hlasy (zdroj RTVS):

Dan Ceman (tréner Banskej Bystrice): "Pri prvom góle si nie som istý, či to náhodou nebol faul na brankára. Celkovo sme hrali smerom dopredu veľmi dobre, v porovnaní so sobotou sme však boli omnoho lepší smerom dozadu. V druhom stretnutí som celkovo spokojnejší s našou hrou."
Roman Stantien (tréner Popradu): "Na oboch stranách tam boli šance, ale dali ho domáci. Súper bol o ten jeden zásah šťastnejší. Dnes sme hrali výborne, nemám komu čo vyčítať. Naopak, chlapcov musím pochváliť. V oboch zápasoch nám nevyšiel záver, ale asi nejde o hlavy hráčov, skôr to boli individuálne chyby. Hlavy nevešiame, pretože nikde nie je napísané, že po dvoch dueloch u nás nebude stav 2:2 na zápasy. "
 

Fotogaleria