Tipsport liga

1:5
(0:4, 0:1, 1:0)
Stav série: 3:1 4. kolo, Číslo zápasu 380 (PlayOff Štvrťfinále) ZŠ Poprad 4323 divákov

Košice deklasovali Poprad a triumfovali prvýkrát v sérii

POPRAD 16. marca (SITA) - Hokejisti HC Košice triumfovali nad hráčmi HK Poprad suverénne 5:1 v sobotňajšom štvrtom zápase štvrťfinále play-off najvyššej slovenskej súťaže Tipsport ligy a znížili stav série hranej na štyri víťazstvá na 1:3.

Košičania "s nožom na krku" boli od začiatku lepším tímom. Už v prvej tretine si utvorili štvorgólový náskok, postupne sa presadili Jere Pulli, dvakrát Marcel Haščák a skúsený Ladislav Nagy. V druhej tretine zvýšil vedenie "oceliarov" Ján Sýkora. V záverečnej časti hry strelil čestný gól "kamzíkov" a stanovil finálny rezultát Samuel Mlynarovič.

Piaty zápas je na programe v pondelok 18. marca od 18.00 h v košickej Steel Arene.

HK Poprad - HC Košice 1:5 (0:4, 0:1, 1:0) - stav série: 1:3

Góly: 52. Mlynarovič (P. Svitana, D. Bondra) - 7. Pulli (J. Sýkora), 8. Marcel Haščák (J. Sýkora, Pulli), 14. Marcel Haščák (Ignatuškin), 18. L. Nagy (Spilar), 40. J. Sýkora (Pulli, Marcel Haščák)
Vylúčení: 9:8 na 2 min, navyše: Ján Ťavoda 5 min za bitku - Ján Sýkora 10 min za napadnutie hlavy a krku, Martin Dudáš 5+10+DKZ za hrubosť, nešportové správanie sa a bitku, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:1, rozhodovali: M. Novák, Fridrich - Gajan, M. Smrek, 4323 divákov

Zostavy:

Poprad: Vošvrda (14. Nechvátal) - D. Brejčák, Miner, Petran, K. Karalahti, Salija, Erving, Ťavoda - P. Svitana, Mlynarovič, D. Bondra - Buzzeo, Zagrapan, S. Takáč - Matúš Paločko, Heizer, K. Miller - Belluš, L. Paukovček, Abdul

Košice: J. Laco - Koch, T. Slovák, Dudáš, Šedivý, Pulli, Čížek, Derľuk - L. Nagy, Suja, Spilar - Hričina, Brophey, J. Sýkora - Marcel Haščák, Ignatuškin, Ščerbatov - T. Klíma, Galamboš, Jokeľ - Š. Petráš

Hlasy (zdroj: RTVS):

Roman Stantien (tréner HK Poprad): "Do zápasu sme vstúpili veľmi zle, hneď v úvode sme mali veľa oslabení a Košice ich využili. Bol to pre nich veľký luxus, nemôže sa to stávať. Asi nikto nedúfal, že vyhráme s Košicami 4:0 na zápasy, aspoň ja rozhodne nie. Stále sme v lepšom postavení."

Roman Šimíček (tréner HC Košice): "Myslím si, že všetky tri zápasy, čo sme dosiaľ prehrali, boli vyrovnané. Verili sme, že raz sa to musí zlomiť. Som rád, že sa tak aj stalo a podarilo sa nám uspieť. Musíme sa zodpovedne pripraviť na ďalší duel. Poprad je kvalitný súper a potvrdzuje to v celej sérii. Musíme si veriť a hrať náš hokej. Konečne po dlhej dobe sme hrali viac-menej v pokoji a nebolo to vypäté do poslednej minúty. Myslím si, že aj v zápasoch predtým sme hrali dobre, ale nevedeli sme dať gól."

Fotogaleria