Tipsport liga

5:3
(1:0, 2:0, 2:3)
Stav série: 2:1 3. kolo, Číslo zápasu 377 (PlayOff Štvrťfinále) ZŠ Pavla Demitru, Trenčín 6150 divákov

Trenčín si v "prestrelke" poradil s Nitrou a vedie 2:1 na zápasy

TRENČÍN 15. marca (SITA) - Hokejisti Trenčína zvíťazili 4:2 nad Nitrou v piatkovom treťom zápase Kaufland play-off Tipsport extraligy.

Po vypätom predošlom meraní síl dali rozhodcovia jasne najavo, že sa s hráčmi nebudú "maznať" a už v 1. minúte poslali na trestnú lavicu dvoch Nitranov. Presilovku o dvoch hráčov Trenčín nevyužil, no v početnej výhode napokon otvoril skóre v 11. min Daniel Krejčí.

V druhej tretine už dominovali domáci, Marek Hecl skóroval ihneď po úspešnom buly a Radek Dlouhý sa presadil po presnej prihrávke pred bránku od Ondreja Mikulu. Nitra nastúpila do tretej časti hry s odhodlaním ešte niečo zmeniť a z tlaku vyťažila gól Samuela Bučeka.

Lenže v 46. min sa pri vlastnej bránke neskoordinovali brankár Miroslav Hanuljak s obrancom Miroslavom Pupákom a Peter Ölvecký opäť poslal Duklu do trojgólového vedenia. Ani to hostí nezlomilo, no Graeme McCormick v závere už iba znížil v presilovke šiestich proti trom a ukončil osemgólovú štvrťfinálovú prestrelku.

HK Dukla Trenčín - HK Nitra 5:3 (1:0, 2:0, 2:3) - stav série: 2:1

Góly: 11. D. Krejčí (Sojčík), 23. M. Hecl, 35. R. Dlouhý (O. Mikula), 46. Ölvecký (Sojčík), 58. D. Krejčí - 42. S. Buček (Miroslav Pupák, B. Rapáč), 50. Pätoprstý (M. Slovák, Miroslav Pupák), 58. McCormack (Lantoši)
Vylúčení: 5:7 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Müllner, Štefik - Šefčík, Gegáň, 6150 divákov

Zostavy:

Trenčín: M. Valent - D. Krejčí, Rýgl, Frühauf, Cebák, Gula, T. Bokroš, L. Bohunický - Sojčík, Ölvecký, Radivojevič - M. Hecl, Radjenovic, Bartovič - O. Mikula, J. Švec, T. Varga - D. Hudec, R. Dlouhý, Michal Hlinka - J. Pardavý ml.

Nitra: Hanuljak - McCormack, Mezei, Korím, Miroslav Pupák, M. Versteeg, Rais, A. Sloboda - Lantoši, M. Slovák, Blackwater - Majdan, Kerbashian, Scheidl - B. Rapáč, Bortňák, S. Buček - Čaládi, Šiška, Hrušík - Pätoprstý

Hlasy (zdroj: RTVS):

Antonín Stavjaňa (hlavný tréner HK Nitra): "Dukla bola štyridsať minút lepšia. My sme ukázali, čo chceme hrať až v záverečnej tretine. Zmenili sme zostavu, Dalibora Bortňáka sp, nechal sedieť. Povedali sme si v šatni, že hráme o náladu a ľudí do ďalšieho zápasu. V sobotu by sme mali začať tak, ako sme dnes skončili.“

Ján Pardavý (asistent trénera HK Dukla Trenčín): "Videli sme výborný zápas pred skvelou kulisou. Bolo to trochu zvláštne, od začiatku bolo veľa presiloviek či oslabení. Súper nás v záverečnej časti dostal pod enormný tlak, no 'ubojovali' sme to. Ukázalo sa, že ofenzívny hokej hráme celú sezónu, hoci o nás tvrdili, že sme defenzívny tím. Predviedli sme atribúty, ktoré od našich hráčov chceme vidieť vždy.“

Fotogaleria