Tipsport liga

1:2 pp
(0:0, 0:0, 1:1, 0:1)
Stav série: 0:2 2. kolo, Číslo zápasu 372 (PlayOff Štvrťfinále) STEEL Arena Košice 5707 divákov

Poprad opäť uspel na ľade Košíc, hrdinom Erving

KOŠICE 12. marca (SITA) - Hokejisti Popradu zvíťazili v utorňajšom druhom zápase štvrťfinále najvyššej slovenskej súťaže na ľade Košíc 2:1 po predĺžení.

V úvodných dvoch tretinách hrali prím brankári, ktorí si držali čisté kontá. Oba tímy mali k dispozícii niekoľko presilových hier, ale ukazovateľom skóre nepohli. Najväčšiu šancu mal v 31. min Dávid Bondra. Popradský útočník smeroval sám na bránku súpera, ale trafil iba konštrukciu košickej svätyne.

Diváci v Steel aréne sa gólu dočkali až necelých päť minút pred koncom riadneho hracieho času, keď skóroval Martin Belluš. Radosť zverencov Romana Stantiena ale trvala iba osem sekúnd. Presne toľko času stačilo domácemu kapitánovi Ladislavovi Nagyovi, ktorý po individuálnej akcii prekonal Tomáš Vošvrdu.

O víťazovi druhého štvrťfinálového duelu muselo rozhodnúť až predĺženie. Hrdinom sa stal fínsky obranca Joona Erving, ktorý prenikol do útočného pásma po ľavej strane a strelou švihom prekonal Vladislava Habala.

Aj šiestykrát v tomto ročníku sa v konfrontácii týchto klubov tešili z triumfu hostia, a tak sa séria sťahuje pod Tatry s vedením 2:0 na zápasy z pohľadu Popradu.

HC Košice - HK Poprad 1:2 po predĺžení (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1) - stav série: 0:2

Góly: 56. L. Nagy (T. Slovák, Koch) - 56. Belluš (K. Karalahti), 65. Erving (Salija, P. Svitana)
Vylúčení: 7:6 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Štefik, Stano - Rojík, Gajan, 5707 divákov

Zostavy:

Košice: Habal - Koch, T. Slovák, Šedivý, Derľuk, M. Dudáš, Čížek, Pulli - L. Nagy, Brophey, J. Sýkora - Š. Petráš, Suja, Spilar - Marcel Haščák, Ignatuškin, Ščerbatov - Lušňák, T. Klíma, Jokeľ - Žitný

Poprad: Vošvrda - Brejčák, Miner, Petran, Fabian, Salija, Erving, K. Karalahti - P. Svitana, Mlynarovič, D. Bondra - Buzzeo, Zagrapan, S. Takáč - Abdul, Heizer, K. Miller - Belluš, L. Paukovček, Macík - Paločko

Fotogaleria