Tipsport liga

1:5
(0:2, 1:2, 0:1)
16. kolo, Číslo zápasu 345 (Základná časť) ZŠ Piešťany - Easton Aréna 131 divákov

HK Orange 20 nestačil v Tipsport lige ani na Žilinu

PIEŠŤANY - Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov nebodovala ani v pätnástom vystúpení v Tipsport lige 2018/2019.

Vo štvrtkovom dueli 16. kola doma v Piešťanoch podľahla Žiline 1:5. Ústrednou postavou stretnutia bol útočník Martin Podešva, ktorý si okrem gólu pripísal tri asistencie. Hostia viedli po prvej tretine 2:0 gólmi Michala Bártu a Lukáša Matejku. V úvode druhej tretiny pridal tretí zásah Žiliny Podešva, vzápätí skorigoval Miloš Fafrák. "Vlci" išli do kabín na druhú prestávku predsa s trojgólovým vedením, v 38. min sa presadil Emil Bagin. Na konečných 5:1 upravil v záverečnom dejstve Juraj Milý. Žilina bodovala po dvoch prehrách a posunula sa na 10. miesto v tabuľke.


HK Orange 20 - MsHK DOXXbet Žilina 1:5 (0:2, 1:2, 0:1)
Góly: 28. Fafrák (Enrik Švec, Köver) - 13. Bárta (Bagin, Podešva), 17. Matejka (Hvila), 24. Podešva (Bárta, Milý), 38. Bagin (Podešva), 47. Milý (Podešva, Bagin)
Vylúčení: 5:6 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0 rozhodovali: Adamec, Goga - Kollár, Rojík
počet divákov: 131

Hlasy po zápase:

Miloš Fafrák (útočník HK Orange 20): "Pred zápasom sme si povedali, že musíme hrať jednoducho, nastreľovať puky. Súper nás však od začiatku tlačil, nedal nám šancu hrať kombinačný hokej, svoju úlohu zvládol na jendnotku a nedal nám žiadnu šancu. Musím povedať, že zle vyhodnodcujeme situácie, zbytočne faulujeme a tým sa pripravujeme o víťazstva."

Matúš Havrila (útočník HK Orange 20): "Síce sme začali aktívne, napádali sme súpera a hrali do tela, ale po chybe sme dostali gól, nevyužili sme presilovku o dvoch hráčov, dostali sme ďalší gól v oslabení a už to išlo. Podarilo sa nám znova sa chytiť po strelenom góle, všetci do toho dali maximum, no nevydaril sa nám tento zápas. Všetci sa snažíme myslieť pozitívne, tréneri nás stále hecujú, no víťazstva neprichádzajú. Asi do toho musíme dať viac srdiečka.

Zostavy:

HK Orange 20: Sklenár - Nahálka, J. Štefanka, Enrik Švec, Golian, Kupec, Lavička, Boldižár, Romaňák - L. Lunter, A. Kollár, Giertl - Fafrák, Urbánek, Köver - Zahradník, Čenka, Havrila - Juščák, Minárik, Brincko
Žilina: M. Mikoláš - Bagin, Kučný, Žilin, Piegl, Matejka, Pastor, Mendrej - Milý, Podešva, Bárta - Rudolf Huna, Surovka, Jenčík - Hvila, J. Ručkay, Beránek - Danielčak, Dominik Rehák, Hrazdíra
 

Fotogaleria