Tipsport liga

2:6
(1:1, 0:1, 1:4)
8. kolo, Číslo zápasu 338 (Základná časť) ZŠ Piešťany - Easton Aréna 191 divákov

Hokejisti HK Orange 20 nestačili na Nitru

PIEŠŤANY (SZĽH) – Hokejisti HK Orange 20 naďalej čakajú na svoje prvé body v aktuálnom súťažnom ročníku Tipsport ligy. Zverenci Ernesta Bokroša na domácom ľade v Piešťanoch však proti favorizovanej Nitre dlho držali nádejný stav, napokon ale po prehre 2:6 odchádzali z ľadu sklamaní.

Lepší vstup si HK Orange 20 do zápasu ani nemohol želať. Už po 79 sekundách hry si Havrila na konci svojho prieniku vychutnal Foltána a do odkrytej bránky zasunul. Hernú prevahu síce v tretine mali Nitrania, ale Bokrošovi zverenci pozornou defenzívou odolávali. Prvá vážnejšia šanca prišla v 10. minúte, no ani jedn z trojice Richard, Pätoprstý, Buček, puk za Sklenára neupratali. Gólmanovi HK Orange 20 pomohla o tri minúty neskôr aj žŕdka, keď vo vlastnom oslabení sa do brejku dostali Šiška s Rapáčom. Vyrovnania sa nakoniec Nitra dočkala v 16. minúte, keď aj so šťastím puk pri presilovke pretlačil Scheidl.

V druhom dejstve Nitrania ešte navýšli svoju územnú a hlavne streleckú prevahu, ale domáci aj naďalej hrali v obrane mimoriadne pozorne, množstvo striel súpera zblokovali a Nitru nepúšťali do veľkých gólových šancí. V 35. minúte síce mohol z dorážky skórovať Blackwater, ale ešte väčśiu príležitosť mali krátko nato hokejisti HK Orange 20, Fafrák po Giertlovej presnej prihrávke však zoči-voči Foltánovi neuspel. Jediný gól tretiny tak nakoniec prišiel v jej samom závere, v 69 sekúnd pred druhou sirénou nekrytý Slovák presnou strelou pod hornú žŕdku poslal Nitru po prvý raz v zápase do vedenia.

To mohli Nitrania navýšiť hneď v úvode tretiny, keď po Lantošiho strele zvonila žŕdka Sklenárovej bránky, jeden z hlavných arbitrov však hneď vzápätí prerušil hru s úmyslom konzultovať situáciu s videom, vinou čoho následná dorážka Nitranov do odkrytej Sklenárovej bránky prirodzene platiť nemohla. O dve minúty neskôr však už Nitranom gólovú radosť nikto nevzal, Čaládi posunul puk na druhú žrď Hrušíkovi, ktorý poľahky do odkrytej bránky skóroval. Ale už o ďalších osem sekúnd to bolo znovu len o jeden gól. Nastrelenie Fafráka sa od zadného plexiskla odrazilo na hornú sieť a chrbát Foltána, ktorý si puk nešťastne zrazil za svoj chrbát.

Strelený gól HK Orange 20 povzbudil, v ofenzíve boli nebezpečnejší ako v prostrednej tretine, no do čistých gólových šancí sa nedostávali. To sa síce dalo povedať aj o Nitre, no päť minút pred koncom pri presilovke prešla strela Richarda pomedzi Sklenárove betóny – 2:4. Do konca zápasu Nitrania svoj náskok ešte prikrášlili, keď v poslednej minúte sa v rozmedzí 24 sekúnd presadili Rapáč a Čaládi.

Hlas po zápase

Ernest Bokroš (hlavný tréner HK Orange 20): „Napriek prehre som v tomto zápase videl z našej strany veľmi veľa pozitív. Držali sme prakticky počas celého zápasu dobrý výsledok, aj celkový výkon, či už útoku alebo obrany, bol dobrý. Rovnako nás dnes veľmi podržal aj brankár. Žiaľ, mali sme veľa vylúčení, z prvých štyroch gólov sme tri dostali v oslaben, kde sa sila nitrianskych hráčov naplno prejavila. Chlapci však dnes hrali podľa našich predstáv, navyše konečne to bolo aj podporené dobrým výkonom brankára.“

HK Orange 20 – HK Nitra 2:6 (1:1, 0:1, 1:4)

Góly: 2. N. Havrila (R. Svitana, Boldižár), 43. Fafrák (A. Kollár ml.) – 16. Scheidl (Rais), 39. M. Slovák (Lantoši, Mezei), 43. L. Hrušík (Čaladí, Blackwater), 55. Richard (Morrison, S. Buček), 60. B. Rapáč (Fominych), 60. Čaládi (L. Hrušík, Pupák).
Vylúčenia na 2 min.: 6:5, navyše Denis Pätoprstý (Nitra) 10 min. za vrazenie na mantinel, presilovky: 0:3, oslabenia: 0:0. Strely na bránu: 19:48 (11:14, 3:14, 5:20). Rozhodovali: Jonák, Goga – Synek, Orolin. 191 divákov. 

HK Orange 20:

Sklenár – J. Štefanka ml., Golian, Brincko, E. Švec, Maňák, Boldižár, Kupec, Nahálka – Fafrák, A. Kollár ml., O. Giertl – R. Džugan, J. Köver, Urbánek – R. Svitana, M. Havrila, Zahradník – L. Lunter, Mriglot, Juščák.

Nitra:

Foltán – Mezei, McCormack, Rais, Morrison, Versteeg, Rácz, Pupák, A. Sloboda – Blackwater, M. Slovák, Lantoši – Scheidl, Richard, S. Buček – Denis Pätoprstý, J. Šiška, B. Rapáč – L. Hrušík, Čaládi, Fominych.

Fotogaleria