Tipsport liga

1:3
(1:0, 0:2, 0:1)
55. kolo, Číslo zápasu 327 (Základná časť) ZŠ Detva 367 divákov

Nitra si víťazstvom v Detve udržala tretie miesto tabuľky

DETVA 26. februára (SITA) - Hokejisti Nitry zvíťazili v utorňajšom zápase 55. kola najvyššej slovenskej súťaže na ľade Detvy 3:1.

Skóre stretnutia otvorili v ôsmej minúte domáci, keď spoluprácu prvého útoku zakončil Ladislav Ščurko. V druhej tretine však zverenci Josefa Tureka doplatili na nedisciplinovanosť. Najskôr v 32. min vyrovnal v presilovke obranca Graeme McCormack a o päť minút na neho nadviazal Samuel Buček. Pre mladého slovenského reprezentanta to bol jubilejný 30. gól v sezóne. Mohol ho dosiahnuť aj skôr, ale na začiatku 34. min nepremenil trestné strieľanie.

Detva v záverečnej tretine nevyužila tri početné výhody a napokon ukončila základnú časť prehrou 1:3. Devätnásť sekúnd pred koncom uzavrel gólový účet zápasu Juraj Majdan. Nitra si vďaka zisku troch bodov udržala tretie miesto v tabuľke, a tak vyraďovacie súboje začne na domácom ľade proti Trenčínu.

HC 07 Detva - HK Nitra 1:3 (1:0, 0:2, 0:1)

Góly: 8. Ščurko (Murček, Puliš) - 32. McCormack (Majdan), 37. S. Buček (M. Slovák), 60. Majdan (Morrison)
Vylúčení: 8:8 na 2 min, presilovky 0:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Novák, Fridrich - Tvrdoň, Rojík, 367 divákov

Zostavy:

Detva: R. Petrík - Betker, Martin Chovan, Sládok, Golian, Kuklev, F. Fekiač, D. Jendroľ, Gachulinec - Puliš, Murček, Ščurko - J. Žilka, V. Fekiač, T. Török - Tibenský, McLean, Král - M. Surový, Matúš Chovan, Martin Ďaloga

Nitra: Šimboch - McCormack, Mezei, Morrison, Miroslav Pupák, M. Versteeg, Rais, Korím - Lantoši, M. Slovák, Blackwater - Majdan, Kerbashian, Scheidl - B. Rapáč, Čaládi, S. Buček - Pätoprstý, Hrušík, Minárik

Fotogaleria