Tipsport liga

50. kolo, Číslo zápasu 298 (Základná časť) Tipsport Aréna Banská Bystrica 2691 divákov

Banská Bystrica v šlágri kola jednoznačne zdolala Košice

BANSKÁ BYSTRICA 13. februára (SITA) - Hokejisti Banskej Bystrice zdolali v stredajšom zápase 50. kola najvyššej slovenskej súťaže Tipsport ligy 2018/2019 HC Košice jednoznačne 5:1.

Na úvodný gól čakali diváci takmer do polovice stretnutia. Skóre duelu otvoril v 29. min Éric Faille, ktorý potrestal vylúčenie Jereho Pulliho. Pre Kanaďana to bol už 62. bod v sezóne, vďaka čomu sa stal priebežne najprodukítvnejším hráčom súťaže. Domáci hokejisti boli v zápase aktívnejší a v 49. min viedli už trojgólovým rozdielom. Do streleckej listiny sa zapísali Ben Marshall a Marek Bartánus. Presilovku v zápase využili aj "oceliari".

V 51. min vykresal iskričku nádeje svojim premiérovým gólom v košických farbách Elizer Šerbatov, ale hosťom to na body nestačilo. Naopak, v 57. min skóroval Karol Sloboda a dve sekundy pred koncom stretnutia spečatil domáci triumf É. Faille. "Barani" tak zdolali Košice už siedmykrát po sebe a zároveň využili zaváhanie vedúceho Zvolena, za ktorým zaostávajú už len o skóre.

HC '05 iClinic Banská Bystrica - HC Košice 5:1 (0:0, 2:0, 3:1)
Góly:29. É. Faille (Higgs, Selleck), 38. B. Marshall (É. Faille, Mihálik), 49. Bartánus (Higgs, K. Sloboda), 57. K. Sloboda (M. Lunter, Bartánus), 60. É. Faille (Mihálik, Selleck) - 51. Šerbatov (Ignatuškin, Kafka)
Vylúčení: 4:4 na 2 min, presilovky 1:1, oslabenia 0:0, rozhodovali: Baluška, Fridrich - Výleta, Krajčík
počet divákov: 2691

Zostavy:

Banská Bystrica: Lisutin - B. Marshall, Mihálik, K. Sloboda, Southorn, Kubka, Ďatelinka, Glenn, Nemčík - Asselin, É. Faille, Selleck - M. Bartánus, Higgs, M. Lunter - Šoltés, T. Surový, Zigo - Koper, A. Šťastný, Matoušek
Košice: Habal - Šedivý, Dudáš, Koch, T. Slovák, Derľuk, Čížek, Pulli - Suja, Brophey, Spilar - Šerbatov, Ignatuškin, M. Haščák - Kafka, Galamboš, J. Sýkora - Lušňák, Klíma, Hričina - Š. Petráš
 

Fotogaleria