Tipsport liga

4:0
(0:0, 2:0, 2:0)
29. kolo, Číslo zápasu 171 (Základná časť) STEEL Arena Košice 3583 divákov

Košice ukončili sériu prehier, doma zdolali Trenčín

KOŠICE 2. decembra (SITA) - Hokejisti HC Košice zvíťazili v zápase 29. kola najvyššej slovenskej súťaže nad Trenčínom 4:0.

Po bezgólovej prvej tretine sa dostali do vedenia v 25. min, keď skóroval kanadský legionár Evan Brophey. O sedem minút neskôr zverenci Romana Šimíčka zdvojnásobili svoj náskok. V presilovej hre sa prvýkrát v košických farbách presadil Igor Ignatuškin. "Oceliari" definitívne zlomili súpera v úvode tretej tretiny, keď už po dvanástich sekundách prekonal Michala Valenta najlepší strelec súťaže Ladislav Nagy. Majster sveta zo švédskeho Göteborgu uzavrel "gólový film" stretnutia v predposlednej minúte, keď ťažil zo spolupráce s Petrom Kafkom.

Košice si víťazstvom 4:0 nad vicemajstrom napravili chuť po dvoch tohtotýždňových prehrách a zároveň bodovali už v šiestom dueli v sérii. Naopak, Trenčín prehral na ľade súpera už jedenásty zápas v sezóne.

HC Košice - HK Dukla Trenčín 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)

Góly: 25. Brophey (Kafka), 32. Ignatuškin (Suja, Spilar), 41. L. Nagy (Kafka), 59. L. Nagy (Kafka)
Vylúčení: 1:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Fridrich, Štefik - Tvrdoň, Smrek, 3583 divákov

Zostavy:

Košice: Habal - M. Dudáš, McDowell, Šedivý, Čížek, Pulli, Koch, Pretnar - L. Nagy, Brophey, Kafka - Suja, Ignatuškin, M. Haščák - Šoltés, Galamboš, Spilar - Š. Petráš, Klíma, Hričina - Jokeľ

Trenčín: M. Valent - D. Krejči, Rýgl, Holenda, L. Bohunický, Luža, Pač - Sojčík, Radivojevič, J. Švec - Bartovič Sádecký, T. Varga - J. Pardavý ml., R. Dlouhý, D. Hudec - O. Mikula, Špankovič
 

Fotogaleria