Tipsport liga

14. kolo, Číslo zápasu 83 (Základná časť) STEEL Arena Košice 3946 divákov
Skončilo sa dnešné stretnutie, v ktorom si sily merali HC Košice a DVTK Jegesmedvék Miškovec. Po výhre v pomere 4:2 si napokon tri body do tabuľky pripíšu domáci hokejisti.

Pomer striel v dnešnom zápase: 38:21

S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák.
Koniec zápasu.
59:57
4 : 2
Košice dali gól!
Je definitívne rozhodnuté. Košickú výhru spečatil gólom do prázdnej bránky PETR KAFKA. Asistencia: Ladislav Nagy.
59:30
Duschek je na striedačke, hostia hrajú so šiestimi korčuliarmi.
59:28
3 : 2
Košice dali gól!
Lepší záver si azda Oceliari predstavovať ani nemohli. Len 32 sekúnd pred koncom riadnej hracej doby sa dostávajú do vedenia, o čo sa postaral DÁVID ŠOLTÉS. Asistencia: Klemen Pretnar.
58:50
Záverečných 70 sekúnd riadnej hracej doby. Puk je v strednom pásme.
57:48
2 : 2
Košice dali gól!
Tak sa na to pozrime, to je záver tretej tretiny ako hrom! Košičanom stačilo len 11 sekúnd so šiestimi mužmi na to, aby opäť vyrovnali. Duschekovi prepadla tečovaná strela od modrej, presadil sa JAKUB SUJA. Asistencie: Jere Pulli, Petr Kafka.
57:37
Oceliari to skúsia so šiestimi korčuliarmi, ich bránka ostáva prázdna.
57:37
Oddychový čas domácich.
57:19
1 : 2
Miškovec dal gól!
Obrovský výbuch radosti na hráčskej lavici Miškovca i v sektore hosťujúcich fanúšikov. Maďarský celok sa po druhýkrát v zápase dostáva vedenia, na čo sa už bude Košiciam reagovať ťažko! Hrdinom zápasu môže byť strelec JÁNOS VAS. Asistencia: Žiga Pance.
56:58
Po tomto vyvezení puku prišiel aj strelecký pokus Nagya, ktorý musel Duschek vykopnúť späť do hry.
55:56
Košičania sa oslobodili, David Duschek puk pristavil spoluhráčom a Jed Rusk počkal na ich prestriedanie. Hostí to ale stálo niekoľko cenných sekúnd.
55:02
Vylúčenie v tíme HC Košice (Martin Dudáš – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
53:31
Obrovská šanca Miškovca, ktorý mohol strhnúť vedenie na svoju stranu! Vyzeralo to na prečíslenie dvoch proti jednému, v ktorom mohol zakončovať Somogyi. Našťastie pre Oceliarov neuspel.
52:56
Kafka teraz len úsmevne prepletal nohami a následne sa pobral k ľadu. Po dlhšom čase zaujímavejší moment, i keď dianie na hracej ploche výraznejšie neovplyvnil.
52:27
Evan Brophey si obhodil súpera a vydal sa na útočný výpad. Puk ale napokon prepadol až na čepeľ Crawforda, ktorý už ďalej kanadského centra nepustil.
51:20
Hostia sa teraz nadýchli k slušnému tlaku, preto mali Oceliari šťastie, že puk preletel len ponad ich bránku a napokon zadunel na zadnom mantineli.
49:43
Šoltés s Hričinom bojovali v útočnej tretine o puk, nezískali ho. Našťastie pre Košice priniesol následný protiútok Miškovca len nepresné zakončenie.
48:43
Nasleduje komerčná prestávka.
47:57
Oba celky už hrajú s piatimi korčuliarmi.
47:27
Bombu z ľavého kruhu sa ešte snažil pred Duschekom Šoltés tečovať. Nepodarilo sa mu to, puk tak získal do svojej moci bráve gólman Miškovca.
46:27
Nick Crawford sa snažil naštartovať miškovecké útočné motory, prišlo tam ale len jedno nepresné zakončenie. Po ňom sa už Oceliari vo svojej obrannej tretine zmocnili puku.
45:34
Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec (Bence Szirányi – 2 min., hákovanie).
45:03
Vylúčenie v tíme HC Košice (Patrik Koch – 2 min., nedovolené bránenie).
44:46
Konečne zaujímavejší moment. Pred bránkou Miškovca sa na malý moment objavili až dvaja Košičania pripravení dorížať. Našťastie pre hostí ale Duschek puk výborne zrazil do rohu.
43:58
Tretia tretina pokračuje v nastolenom trende, a teda sledujeme skôr defenzívnejší štýl hokeja. Ten mohol divákov baviť maximálne počas prvej tretiny, teraz je to už pre prítomných trápenie.
42:37
Suja vybojoval puk pre Košice, preto ho ihneď posúval Šoltésovi. Ten nemal ideálnu palebnú pozíciu, napriek tomu to skúsil. Priestor troch žrdí netrafil.
41:46
Tomáš Hričina skúsil zakončiť zápästím, pred sebou mal ale Jeda Ruska. Ten jeho ranu ochotne zrazil do ochrannej siete. Vhadzovať sa bude po ľavici Davida Duscheka.
41:16
Košičania boli v úvode aktívnejší, dohrávali totiž svoju presilovú hru. Ani táto početná výhoda ale gól nepriniesla, naďalej tak zápas prebieha bez gólu v početnej nerovnováhe.
40:20
Hlavný arbiter vhodil puk na ľadovú plochu, tretia tretina sa začala. Budeme preto zvedaví na to, čo si pre nás aktéri dnešného stretnutia pripravili do tejto časti zápasu.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Aj druhá tretina je už minulosťou, zo zápasu nám medzičasom ubehlo ďalších 20 minút. Po dvoch častiach riadnej hracej doby tak v metropole východného Slovenska platí stav 1:1.

Pomer striel po 2. tretine: 24:11

Tretia tretina sa začne približne o 18:42.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:40
Posledných 20 sekúnd. Zdá sa, že pred prestávkou sa neudeje už nič podstatné.
38:42
Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec (Bence Szirányi – 2 min., sekanie).
38:30
Medzičasom začali plynúť záverečné dve minúty druhej tretiny.
37:17
Szirányi teraz naháňal Kocha, súboj dvoch obrancov vyznel lepšie v prospech toho košického. Ten sa vyhol osobnému kontaktu a prihral svojim spoluhráčom v strednom pásme.
36:24
Dobrá strela prišla aj na opačnej strane. Puk letel od modrej čiary, Stanislav Škorvánek mal ale odkrytý výhľad, preto ho dokázal podržať vo svojej lapačke.
35:39
Ešte jedno zakončenie z ľavej strany, ani toto ale gól neprinesie. Vylúčený Somogyi sa tak o malý moment bude môcť vrátiť na ľadovú plochu.
34:55
Košičania sa držia pred Duschekom, dnešné presilovky im ale zatiaľ príliš nevychádzajú. Oceliari by to pri tomto treste nepochybne radi zmenili.
33:47
Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec (Balász Somogyi – 2 min., nedovolené bránenie).
33:20
Zaujímavé to však mohlo byť na opačnej strane. Miskolczi dostával zaujímavý puk priamo pred bránku, kam osamotený korčuľoval. Našťastie pre Oceliarov to mal ale na dlhú hokejku, a tak kolmicu nezachytil.
32:13
Košičania boli v pásme aktívni a zvolili strelu od modrej čiary. Tú miškovecká defenzíva výborne prečítala a puk stihla zblokovať na ochrannú sieť.
31:24
Proti Duschekovi sa teraz rozbehol Tomáš Netík. Skúsený český legionár gólmana už prekonal, Miškovcu ale napokon pomohla konštrukcia jeho bránky.
31:24
Bolo nariadené trestné strieľanie v prospech Košíc!
31:20
Výborne teraz pracoval Alexis Loiseau, ktorý si telom odstavil súpera a poslal ideálnu prihrávku pred bránku. Tá napokon priniesla len nepresné zakočnenie, Škorvánek mohol ostať pokojný.
29:27
Strela skončila v ochrannej sieti, vhadzovať sa bude po ľavici Stanislava Škorvánka.
28:59
Opäť sme sledovali nie práve najhokejovejšie momenty. V ostatných minútach diváci príliš veľa dôvodov na radosť nemali, hokej totiž nepriniesol žiadne zaujímavejšie momenty.
27:49
Hričina zapracoval obetavo a na kolenách ešte udržal puk pre svoj tím. Nič výrazné to napokon nepriniesla, miškovecká defenzíva sa včas sformovala s súperovi zakončiť nedovolila.
26:40
Šedivý pristúpil dobre ku Crawfordovi a dovolil mu tak rozohrať len na košické hokejky. Smerom dopredu tak teraz bude môcť postupovať domáci celok.
25:20
Spilar sa teraz len nechápavo pozeral za pukom, ktorý sám poslal cez všetky čiary. Druhé zbytočné zakázané uvoľnenie košických Oceliarov v krátkom časovom úseku.
24:38
Oba celky potrebovali striedať, preto ten maďarský puk na niekoľko sekúnd podržal pri bránke Davida Duscheka. Sledujeme hluchú pasáž zápasu, počas ktorej sa nedeje nič zaujímavé.
23:58
Pretnar vypichol puk pre Kocha, ten chcel rýchlo rozohrať smerom dopredu. Neurobil to vôbec ideálne, a tak sa muselo odpísať len zakázané uvoľnenie domáceho celku.
22:58
Vas sa ocitol za košickou bránkou, kde sa nestihol ani obzrieť a priišiel o možnosť hrať s pukom. Košičania teraz k súperovi výborne pristúpili.
22:16
Oba celky hrajú s piatimi mužmi. Tomáš Netík posúval spoluhráčom a odišiel striedať. Aj ostatní Košičania by sa teraz radi pobrali na hráčsku lavicu.
21:15
Teraz už navyše Miškovec puk jednoducho odpálil cez všetky čiary, svojou hokejkou tak bude musieť v pásme Oceliarov zapracoval Stanislav Škorvánek.
20:49
Košičania pracovali po Pretnarovom nahodení od modrej pred Duschekom aktívne, puk sa im ale do siete pretlačiť nepodarilo.
20:21
Druhá tretina sa začala tradičným vhadzovaním puku v stredovom kruhu. Hru kontrolujú domáci Košičania, ktorí sa tak budú chcieť čo najrýchlejšie presunúť pred bránku svojho dnešného súpera zo severu Maďarska.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Prvá tretina je už minulosťou, siréna v Steel Aréne nám po 20 minútach hry ohlásila jej koniec. Pred prvou prestávkou sa hráči do šatní z ľadovej plochy presunú za stavu 1:1.

Pomer striel po 1. tretine: 16:7

Druhá tretina sa začne približne o 17:53.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:35
Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec (Jed Rusk – 2 min., napadnutie).
19:01
Puk bol dlho zašliapnutý pri mantineli, až ho napokon do svojej moci získal košický kapitán Nagy. Ten šikovne našiel Spilara, ktorý sa ešte pozrel spoza brániaceho hráča a zakončil. Duschek túto strelu vykopol späť do hry.
18:24
Nasleduje komerčná prestávka.
18:06
Hričina výborne zablokoval Crawfordovu hokejku, následne ale okolo tejto dvojice prešprintoval Pance. Práve Žiga bol tak tým mužom, ktorý sa napokon dostal k voľnému puku.
17:26
Medzičasom hrajú hostia s piatimi korčuliarmi.
16:49
Ani prvá presilová hra Košíc nič zaujímavé neprináša. Puk je často pri Škorvánkovi, odkiaľ môžu domáci skŕovať len veľmi ťažko.
16:08
Spilar zadovkou našiel Bropheyho, ktorý chcel túto prihrávku ešte predĺžiť. Nevšimol si však, že na modrej čiare nestojí nik z Košičanov, preto svojich spoluhráčov zahnal až do stredného pásma.
15:12
Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec (David Duschek – 2 min., podrazenie).
14:17
1 : 1
Košice dali gól!
Príliš dlho sa ale maďarský celok z vedenia netešil. Košičania sa totiž presunuli pred Duscheka, ktorý bol v tejto situácii bezmocný. Oba celky tak využili svoju prvú väčšiu šancu v zápase. Za Košičanov sa o to postaral LADISLAV NAGY. Asistencie: Jere Pulli, Evan Brophey.
13:41
0 : 1
Miškovec dal gól!
Hostia sa dostali do obrovskej šance, ktorú by bol hriech nepremeniť. Po chybe domáceho celku ostal pred Škorvánkom osamotený PETER VINCZE, ktorý už dokázal gólmana Oceliarov prekonať. Asistencia: László Ritó.
12:43
Škorvánek teraz zachytil letiaci puk do lapačky a aj keď sa zdalo, že mierne zazmätkoval, v skutočnosti mal všetko pod kontrolou. Košický gólman bez prerušenia rozohral na svojich spoluhráčov.
11:59
Magosi prihral na ľavú stranu, rozbehol sa ku Škorvánkovi a puk si vypýtal späť. Nedostal ho, bolo tak po šanci Miškovca.
11:10
Spilar vykreslil na ľade oblúk a krížnou prihrávkou našiel jedného zo svojich spoluhráčov. Neúspešne, hostia jeho puk zrazili za modrú čiaru.
10:38
Košičania sa už do návratu vylúčeného hráča bez problémov ubránili. Prvá presilová hra zápasu tak nepriniesla žiadne zaujímavejšie momenty. Každopádne, domácim stále chýba Dudáš, ktorému sa teraz začne odrátavať 10-minútový osobný trest.
09:49
Ďalší vyhodený puk, ktorý smeruje pred Duscheka. V tejto chvíli využijú oba celky priestor na prestriedanie unavených hráčov.
09:26
V úvode oslabenia sa Oceliari dobre bránia a puky vytesňujú do bezpečnej vzdialenosti od Škorvánka. Miškovec zatiaľ počas presilovky nestrieľal.
08:34
Vylúčenie v tíme HC Košice (Martin Dudáš – 10 min. osobný trest, vrazenie na mantinel).
08:34
Vylúčenie v tíme HC Košice (Martin Dudáš – 2 min., vrazenie na mantinel).
07:51
Bombu Netíka od mantinela Duschek vytesnil rukou späť do hry. Ani v tomto momente sa prerušovať nemuselo, hra tak má aj naďalej rýchly spád.
07:06
Bence Szirányi pôsobil v strednom pásme mierne dezorientovane, čo Košičania využili na prechod pred Duscheka. Tam ešte prišla strela, ktorú chcel tečovať Brophey. Nepodarilo sa mu to, výborne totiž zasiahla miškovecká defenzíva.
06:13
Od modrej vyslal delovku pravdepodobne Dudáš, jeho puk sa od bočnej siete odrazil späť do hry. Chýbalo málo a mohli sme vidieť prvý gól v dnešnom zápase.
05:21
Šoltés sa po mantineli snažil prihrať Hričinovi, puk napokon zachytil až Galamboš. Robustný Košičan bol ale výborne zdvojený, preto sa mu už kombinovať nepodarilo.
04:30
V úvode zápasu sa hrá pekný hokej, celky sa rýchlo presúvajú zo strany na stranu. Zbytočne sa ani neprerušuje, čo sa divákom rozhodne páči. Puk teraz musel prikryť Šokrvánek, vhadzovať sa tak bude po jeho pravici.
03:48
Marko Miskolczi skrotil puk, ktorý pred malou chvíľou gólman vykopol a poslal ho do stredného pásma. To Miškovcu nestačilo, hostia tentokrát útočnú akciu nezaložia.
02:58
Rusk videl striedajúcich spoluhráčov, napriek tomu sa ale rozhodol prihrávať po pravej strane. To bol puk pre Košice, ktoré už korčuľujú pred Duscheka.
02:06
Zakočnenie od modrej ostalo stáť na defenzíve hosťujúceho celku. Gólmani zatiaľ veľa práce nemali, oba celky strely obetavo blokujú.
01:49
Aktívny bol aj domáci Galamboš, ktorému sa podarilo zneistiť miškoveckú defenzívu. Na zisk puku mu to ale napokon nestačilo, Galanisz ho posunie do stredného pásma.
00:59
Tomáš Slovák teraz krúžil po obrannom pásme Miškovca, kde si pýtal puk. Napokon ho nedostal, hostia to zahrali po ľavom krídle. Všetko sa to zaobišlo bez strely.
00:17
Zápas sa začal. K puku sa ako prvý dostal zápasový favorit z Košíc, preto budeme zvedaví, či sa Oceliari dostanú aj do prvej šance dnešného strentutia.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Nasledujú štátne hymny Slovenskej republiky a Maďarska. Po ich odoznení už nebude štartu zápasu stáť nič v ceste.
Steel Aréna sa pomaly zapĺňa, plný je aj sektor hostí. Tí povzbudzujú už azda 10 minút. Podľa mojich informácií by malo byť v Košiciach oficiálne približne 200 fanúšikov Miškovca, no zdá sa, že roztrúsených po štadióne sa ich nájde podstatne viac.
Úvodné zostavy:

HC Košice: Škorvánek (Habal) – Pretnar, Koch, Čížek, Pulli, Dudáš (A), Šedivý, Lenďák – Spilar (A), Brophey, Nagy (C) – Netík, Suja, Kafka – Hričina, Galamboš, Šoltés – Klíma, Krajňák, Žitný – Petráš

DVTK Miškovec: Duschek (Adorján) – Crawford, Slovák, Szirányi (A), Lada, Rusk, Milam – Miskolczi, Galanisz, Magosi (C) – Pance, Vas (A), Kulmala – Somogyi, Loiseau, Harrison – Ritó, Hajós, Vincze

Rozhodca: Baluška, Müllner – Orolin, Smrek.
Vážení športoví priatelia, vítam vás pri tradičnom nedeľnom tipsportligovom pokračovaní. Po druhýkrát v rámci aktuálnej sezóny prinesie Steel Aréna súboj medzi domácim HC Košice a maďarským nováčikom DVTK Jegesmedvék Miškovec.

HC Košice vstúpil do víkendu viac než dobre. V piatok totiž na domácom ľade deklasoval Detvu pomerom 7:1, čím si upevnil svoje postavenie v tabuľke. Oceliari sú zatiaľ druhí, pričom za prvým Zvolenom zaostávajú len o skóre. Naopak, pred tretími Novými Zámkami majú pohodlný štvorbodový náskok. Nutné je však povedať aj to, že zatiaľ čo Košice i Nové Zámky odohrali už 15 zápasov, Zvolen má na svojom konte len 14 tohtosezónnych stretnutí. Skóre Oceliarov činí pomer 53:27. Zaujíavosťou je, že Košice nastrieľali až 18 gólov počas presiloviek, z toho tri počas početných výhod o dvoch mužov. V tomto ukazovateli im tak po Banskej Bystrici patrí druhé miesto.

O čosi horšie je už na tom DVTK Jegesmedvék Miškovec.. Tím z maďarského mesta vzdialeného od Košíc len necelých 90 kilometrov zaznamenal síce dobrý štart, postupne ale začal herne mierne stagnovať. A to sa napokon prejavilo aj na jeho tabuľkovom postavení. Miškovec prehral ostatných šesť zápasov v rade, v tých získal navyše len dva body. S priemerným ziskom jedného bodu na zápas má tak po 14 kolách 14 bodov, čo mu stačí len na 12. miesto. Faktom však je, že rovnaký počet bodov má aj jedenásta Budapešť či desiaty Liptovský Mikuláš, a tak je táto časť tabuľky vzácne vyrovnaná.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.