Tipsport liga

5:2
(1:0, 2:1, 2:1)
1. kolo, Číslo zápasu 6 (Základná časť) STEEL Arena Košice 3960 divákov

Košice doma zdolali Zvolen a šiesty raz po sebe začali sezónu víťazstvom

KOŠICE 14. septembra (SITA) - Hokejisti HC Košice vstúpili do sezóny 2018/2019 slovenskej najvyššej súťaže Tipsport Ligy víťazstvom nad HKM Zvolen 5:2 vo štvrtkovom úvodnom stretnutí.

Košičania už šiesty rok po sebe triumfovali v dueli 1. kola. "Oceliari" začali stretnutie vo vysokom tempe a nátlakovou hrou si vypracovali viacero šancí. Jednu z nich premenil v 13. min Jakub Suja, ktorý poslal domácich do vedenia.

Po prestávke sa vyrovnalo dianie na ľade a aj skóre. Presne v polovici riadneho hracieho času strelil gól na 1:1 v presilovke Michal Chovan. Domácich znovu poslal do vedenia rovnako v početnej výhode Marcel Haščák a pred druhou sirénou naňho ešte nadviazal kapitán Ladislav Nagy.

V úvode tretieho dejstva hostia znížili na rozdiel jediného presného zásahu. Rastislav Špirko prekonal Vladislava Habala v hre piatich proti štyrom, ale hokejisti z druhého najväčšieho mesta na Slovensku zareagovali opäť úspešnou presilovkou, keď im vrátil v 50. min dvojgólové vedenie fínsky bek Jere Pulli. Zvolenskí hokejisti v závere vrhli všetky sily do ofenzívy a skúsili aj hru bez brankára, no už nezmenili nepriaznivé skóre.

Trojbodový triumf Košíc spečatil strelou do odkrytej siete Nagy.

HC Košice - HKM Zvolen 5:2 (1:0, 2:1, 2:1)

Góly: 13. Suja (Spilar), 33. Haščák (Pulli, L. Nagy), 38. L. Nagy (Spilar, Suja), 50. Pulli (Šoltés, Suja), 59. L. Nagy (Dudáš, Habal) - 30. Michal Chovan (Špirko, Obrdžálek), 41. Špirko (Vandane, Michal Roman)

Vylúčení: 5:3 na 2 min, presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: T. Orolin, Snášel - Gajan, Bogdaň, 3960 divákov

Zostavy:

Košice: Habal - Dudáš, Lenďák, Koch, Pretnar, Pulli, McDowell, Michalčin - Kafka, Brophey, Netík - L. Nagy, Suja, Spilar - Šoltés, Galamboš, Haščák - Š. Petráš, Klíma, Hričina

Zvolen: Skapski - Pöyhönen, Drgoň, Michal Roman, Vandane, Ulrych, V. Zeleňák, Hraško, Holovič - Michal Chovan, Kytnár, Obrdžálek - Handlovský, Špirko, Vandas - Zuzin, Lušňák, Demkov - Šišovský, S. Petráš, Andrisík

Hlasy (zdroj: SITA):

Roman Šimíček (tréner HC Košice): "Bol to klasický prvý zápas v sezóne. Hráči boli v úvode v kŕči a zviazaní. Od druhej tretiny sa začal hrať poriadny hokej a my sme boli tí úspešnejší a z toho mám radosť.Chlapci podriadili všetko tomu, aby zvíťazili a patrí im za to moja vďaka. Z oboch strán to bol bojovný výkon, viackrát nás podržal aj brankár Habaô. Mali sme príležitosti keď puk skákal na bránkovej čiare, ale nebol z toho gól. Prvé zápasy sú vždy plné očakávaní. Sme radi, že sme na úvod na domácom ľade bodovali naplno."

Andrej Podkonický (tréner HKM Zvolen): "V prvej tretine bolo vidno, že to je úvodný zápas nového ročníka. Začali sme nervózne, bolo tam z našej strany veľa nepresností. Okrem toho sme i dostali náhodný gól. V druhej tretine sme sa zlepšili, utvorili sme si veľa šancí a vyrovnali sme, no potom sme zase dvakrát inkasovali. V úvode tretej tretiny sme znížili, ale znovu sme dostali gól v oslabení a bolo rozhodnuté. Ešte sme chceli niečo urobiť s výsledkom a odvolali sme brankára, ale nepodarilo sa nám skórovať. Napriek tomu, že sme nezískali ani bod, hodnotím náš výkon pozitívne."

Fotogaleria