1. liga starších žiakov 8.ročník

4:5
(0:1, 1:1, 3:3)
3. kolo, Číslo zápasu 8905 (MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKEJ REPUBLIKY STARŠÍCH ŽIAKOV 2018) ZŠ Martin 298 divákov

MSR SŽ: Košice prešli majstrovstvami bez straty bodu a tešia sa zo zlata

MARTIN (SZĽH) – Ešte pred posledným zápasom na LVII. ročníku Majstrovstiev Slovenska starších žiakov nebola rozlúštená tajnička, kto získa v sezóne 2017/2018 v tejto vekovej kategórii majstrovský primát. V hre ostali protagonisti posledného zápasu – domáci Martin a Košice. Kým východniarom stačil na zisk titulu akýkoľvek bodový zisk, Martin musel bezpodmienečne naplno bodovať. To sa však hráčom z Turca nepodarilo a po víťazstve 5:4 sa z titulu tešia Košice, ktoré turnajom prešli bez straty jediného bodu.

Do zápasu vstúpili ďaleko lepšie hokejisti Košíc, ktorí už po 106 sekundách hry otvorili skóre. Pred Ďurisom ostal úplne osamotený Orosz, ktorý sa z vyloženej šance nemýlil. Ten istý hráč mohol v deviatej minúte sa tešiť opäť, no tentoraz mu už šťastie neprialo. V závere tretiny si gólové šance vypracovali aj domáci. V 17. minúte postupovali v brejku Sever s Bartakovicsom, no strela prvého menovaného gólom neskončila. V záverečných sekundách tretiny ešte dobýjal Eliašovu bránku aj Thomka, avšak neúspešne, čo následne potvrdil aj videorozhodca.

Aj vstup do druhej tretiny mali Košičania výborní. Necelé štyri minúty po návrate z kabín Tvrdoň dorážkou vlastnej strely zvýšil. Obrovskú príležitosť na zvýšenie náskoku mali Košice po nešetrnom Smolkovom faule na Jadrníčka, avšak päťminútovú presilovku východniari nezvládli. Dokonca v nej aj inkasovali, keď Thomka strelou spoza bránky nachytal Eliaša na hruškách. Ten istý hráč, stále pri oslabení, mohol po individuálnej akcii dokonca aj vyrovnať, no pri snahe o gól rusnákovským spôsobom sa pošmykol.

Tretia tretina priniesla gólové hody, keď dohromady padlo až poltucet gólov. V 44. minúte využil presilovú hru po faule Slavkoského už po necelých dvadsiatich sekundách strelou z medzikružia Sever, čím sa Martin znovu vrátil späť do boja o zlato. Košice však kontrovali o štyri a pol minúty zásluhou Repčíka. Ešte väčšie komplikácie pre domácich prišli v 54. minúte, po tom, čo bolo proti nim za faul Siakeľa nariadené trestné strieľanie. V ňom sa sám faulovaný Slafkovský nemýlil a ráznym spôsobom tým priblížil titul do rúk Košíc. Martin sa však nezdal. V 56. minúte pri hre bez brankára a presilovke Nátny vykresal iskierku nádeje, tú však gólom o polminútu neskôr definitívne zmazal Tvrdoň. Posledné slovo v zápase však mali napokon domáci, 37 sekúnd pred koncom dal výsledku definitívnu pečať Sever. 

Hlasy po zápase

František Mrukvia ml. (hlavný tréner MHA Martin: „Myslím si, že to bol atraktívny zápas ozdobený výbornou kulisou od divákov v Martine. Všetci ľudia boli do poslednej minúty napätí a o tom hokej je.“

Anton Bartánus (hlavný tréner HC Košice): „Sme šťastní. Na turnaj sme prišli s pokorou, no postupnými krokmi sa nám podarilo získať titul v tejto vekovej kategórii. Kostra nášho tímu už v tejto sezóne hrala v kadetoch, no aj ostatní chalani im na turnaji výborne sekundovali. Vytvorili sme naozaj výborný kolektív “

MHA Martin – HC Košice 4:5 (0:1, 1:1, 3:3)
Góly: 32. Thomka (Nátny), 44. Sever (Nátny), 56. Nátny (Thomka, Lesay), 60. Sever (Siakeľ, Bartakovics) – 2. O. Orosz (Jadnrý), 24. Martin Tvrdoň (Repčík, Slafkovský), 48. Repčík (Slafkovský), 54. Slafkovský z tr. strieľania, 59. Martin Tvrdoň (Slafkovský, J. V. Kmec).
Vylúčenia 2 min.: 1:4, navyše V. Smolka (Martin) 5 min. + DKZ za nešportové správanie, presilovky 2:0, oslabenia 1:0. Strely na bránu: 28:40 (12:13, 7:15, 9:12). Najlepší hráči zápasu: Dávid Nátny – Peter Repčík. Rozhodovali: Vido – Hrkotáč, Gašparovič. 298 divákov.

Kompletné štatistiky zo zápasu

Martin: D. Ďuris – Bohunčák, Lesay, Nátny, Vojtaššák, L. Záborský, Peťko – Thomka, Bartakovics, Sever – Siakeľ, Pavlák, Kubík – M. Ivan, Sakál, V. Smolka – Becík, Kosturský, R. Ivan.
Košice: R. Eliaš – J. Hudec, J. V. Kmec, Mester, A. Bartoš, Vinclér, Štefanisko – Slafkovský, Repčík, Martin Tvrdoň – J. Bartoš, Orosz, Jadrný – Janočko, Štec, Jadrníček, Eperješi, Karajoš, Gedeon.

Fotogaleria