1. liga starších žiakov 8.ročník

3. kolo, Číslo zápasu 8904 (MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKEJ REPUBLIKY STARŠÍCH ŽIAKOV 2018) ZŠ Martin 114 divákov

MSR SŽ: Prvé body Zvolena, Slovan zdolali po samostatných nájazdoch

MARTIN (SZĽH) – Posledný deň LVII. ročníka Majstrovstiev Slovenska starších žiakov odštartovali vzájomným súbojom hokejisti Slovana a Zvolena. Kým Slovan bol stále v hre o zlato, Zvolen bez bodu mohol pomýšľať už iba na striebro a aj to len pri veľmi vysokom víťazstve. To sa nestalo, avšak hokejistov Slovana dokázali zdolať 2:1 po samostatných nájazdoch, vinou čoho belasí stratili šancu na obhajobu titulu.

Oba tímy do zápasu vstúpili akoby opatrne, prvú vážnejšiu šancu si vypracoval prvý útok Slovana, no ani Kukumberg, Hamer či Veber v skrumáži pred Halamom puk za jeho chrbát nepretlačilii. Veľké šance prišli na rozmedzí 13. a 14. minúty. Najprv strela Molnára po odraze od žŕdky ostala iba na bránkovej čiare, vzápätí si zas Šťastný v nájazde vylámal zuby na Halamovi. Pohrozil však aj Zvolen. Krátko nato totiž z dobrej pozície pálil tesne vedľa Čunderlík.

Druhá tretina patrila Slovanu, ktorý súpera zasypal dvadsaťjeden strelami len v druhej dvadsaťminútovke. V 22. minúte Kukumberg prihrával v brejku Molnárovi, ten stroskotal na Halamovi. Na opačnej strane zas ostal pred bránkou osamotený Šucha, ale čisté konto si udržal aj Rusnák. Viac práce však mal predsa len zvolenský Halama, ktorý privádzal strelcov belasých do zúfalstva. Po Ožvaldovej strele u navyše pomohla aj ľavá žŕdka. V 34. minúte Veber z prvej nebezpečne strieľal, Halama sa stihol včas presunúť k žŕdke. Vytrestať za neefektivitu mohol belasých Zvolen na konci tretiny. Pri presilovke mali veľké šance aj Molnár, aj Podkonický, lenže aj po druhýkrát šli oba tímy do kabín za bezgólového stavu.

Obraz hry v tretej tretine už nebol natoľko jednoznačný. Prevaha Slovana síce bola stále citeľná, no nepretavovala sa do čistých gólových príležitostí. Až nakoniec v 49. minúte z nenápadne vyzerajúcej akcie Ondriš poľahky do prázdnej bránky otvoril skóre stretnutia. Vedenie však hráči Slovana dlho neudržali, už v 53. minúte totiž Podkonický vyrovnal a tento stav vydržal až do konca riadnej hracej doby, hoci rozhodnutie na hokejke mal v poslednej minúte Molnár, no pálil nad. 

V predĺžení mali oba tímy veľmi dobré gólové príležitosti. Najprv v presilovke Ožvald strieľal do prázdnej bránky, no Halama v poslednej chvíli do strely vložil hokejku. Na opačnej strane zas ušiel obrane Fecko, ale recept na Rusnáka nenašiel. Zápas tak dospel do samostatných nájazdoch, v ktorých sa presadil jedine zvolenský Brumerčík, ktorý tým rozhodol o zisku dvoch bodov pre Zvolen.

HC Slovan Bratislava – HKM Zvolen 1:2 po samostatných nájazdoch (0:0, 0:0, 1:1 – 0:1)
Góly: 49. Ondriš (R. Kukumberg ml., Hamer) – 53. S. A. Podkonický (Molnár, Gaško), rozhodujúci samostatný nájazd Brumerčík.
Samostatné nájazdy: Ožvald nedal, Brmerčík dal – 0:1; Mamonov nedal, Molnár nedal; R. Kukumberg ml. nedal.
Vylúčenia 2 min.: 4:4, navyše F. Molnár (Slovan) 10 min. za nešportové správanie, presilovky 0:0, oslabenia 0:0. Strely na bránu: 57:15 (15:2, 21:9, 13:3 – 8:1). Najlepší hráči zápasu: Adam Ondriš – Filip Čulík. Rozhodovali: Vyoral – Hanko, Kováčik. 114 divákov.

Kompletné štatistiky zo zápasu

Slovan: S. Rusnák – Bertók, R. Patzelt, P. Borák, Rajzík, Krakovský, P. Barinka, Hájek, O. Benedikt – Ožvald, F. Molnár, Lachkovič – R. Kukumberg ml., Hamer, R. G. Veber – L. Jendek, M. Adamčík, Pavol Šťastný – Ondriš, Mamonov, Polek.
Zvolen: Martin Halama – Čulík, S. Barcík, Gaško, Palacka, Lörincz, F. Fecko – Suchár, Moolnár, S. A. Podkonický – Čunderlík, Brumerčík, Šucha – Fabricius, Macko, A. Barcík – R. Ivančo.

Fotogaleria