1. liga starších žiakov 8.ročník

3:5
(2:2, 0:2, 1:1)
2. kolo, Číslo zápasu 8902 (MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKEJ REPUBLIKY STARŠÍCH ŽIAKOV 2018) ZŠ Martin 120 divákov

MSR SŽ: Zvolenský vzdor nestačil, Košice vyhrali 5:3

MARTIN (SZĽH) – Druhý deň Majstrovstiev Slovenska starších žiakov odštartoval stretnutím medzi družstvami Košíc a Zvolena. Kým východniari vo svojom prvom vystúpení uspeli proti silnému Slovanu, Zvolen ťahal po prehre s Martinom 2:7 za kratší koniec. Napriek tomu však stretnutie prinieslo vyrovnaný priebeh, pričom Košice víťazstvo 5:3 pečatili až poslednú sekundu gólom do prázdnej bránky.

Úvod prvej tretine patril hokejistom Košíc, ktorí sa do vedenia dostali v deviatej minúte zásluhou Repčíka. Východniari mali viac z hry, no ich pokusy o dobytie zvolenskej obrany boli márne. Nakoniec za to boli potrestaní, pretože ku koncu tretiny už začali Zvolenčania vystrkovať rožky. V 17. minúte ešte Šucha nedočiahol na puk, hoci bol sám pred Jurčákom, no už o pár sekúnd neskôr Molnár dorážkou Podkonického strely vyrovnal. Tento stav vydržal len 64 sekúnd. Kapitán Košíc Slafkovský potiahol puk do tretiny, prudko švihom vystrelil a poslal Košice znova do vedenia. Lenže Zvolen ešte do prestávky vyrovnal. Päť sekúnd pred koncom Molnár tečom strely Podkonického svojím druhým gólom v zápase znovu vyrovnal.

Dva strelené góly Zvolenčanom dodali sebavedomie a do druhej tretiny vstúpili už ďaleko lepšie. Síce krátko po návrate z kabín šli do štvorice, no aj vo vlastnom oslabení bohrozil Brumerčík, ale Jurčák odolal. V 35. minúte zas na opačnej strane mal veľmi dobrú šancu Repčík, ale Halama betónom vytesnil jeho puk. Góly tak padali až v záverečnej päťminútovke tretiny. Najprv pri presilovke v 36. minúte Repčík tečom Bartošovej strely prekonal Halamu. Prešlo len 28 sekúnd a Repčík zavŕšil hetrik, keď spoza bránky nachytal zvolenského gólmana na hruškách – 2:4.

Košice v tretej tretine výsledok kontrolovali, definitívnu poistku mohol pridať v 53. minúte strelecky aktívny Repčík, no Halama proti jeho nie príliš vydarenej strele zakročil. Miesto 2:5, to tak o chvíľu bolo 3:4. Zvolenský útočník Suchár sa dostal do úniku, ktorý zakončil rutinérsky strelou pomedzi Jurčákove betóny. Vyrovnať sa však už Zvolenu nepodarilo, naopak pri hre vabank dostali sekundu pred koncom gól z hokejky Repčíka, ktorý tým ukončil svoje strelecké galapredstavenie. 

Hlasy po zápase

Peter Hričina (hlavný tréner HKM Zvolen): „Z obdivoch strán to bol vynikajúci výkon, hoci v prvej tretine súper dominoval, vinou čoho sme sa dostali pod veľký tlak. Ustáli sme to a po dvoch strelených góloch v prvej tretine sa chlapci osmelili, vďaka čomu to bol vyrovnaný zápas, ktorý rozhodli dve maličké chybičky v priebehu tridsiatich sekúnd.“

Anton Bartánus (hlavný tréner HC Košice): „Ťažký, veľmi vyrovnaný zápas. Šance boli na obidvoch stranách, nebol bol veľký rozdiel v strelách, no dosť často sme zlyhávali na výbornom zvolenskom brankárovi.“

HKM Zvolen – HC Košice 3:5 (2:2, 0:2, 1:1)
Góly: 17. Molnár (Barcík, S. A. Podkonický), 20. Molnár (Čulík, S. A. Podkonický), 55. Suchár (S. A. Podkonický) – 9. Repčík (J. Slafkovský, J. V. Kmec), 19. J. Slafkovský (Repčík, Martin Tvrdoň), 37. Repčík (J. Bartoš), 37. Repčík (Martin Tvrdoň, J. Slafkovský), 60. P. Repčík.
Vylúčenia 2 min.: 3:1, presilovky 0:1, oslabenia 0:0. Strely na bránu: 22:41 (6:15, 7:11, 9:15). Najlepší hráči zápasu: Marko Burmerčík – Juraj Slafkovský. Rozhodovali: Vyoral – Hanko, A. Jakubec. 120 divákov.

Kompletné štatistiky zo zápasu

Zvolen: Martin Halama – Čulík, S. Barcík, Gaško, Palacka, Lörincz, Fecko – Suchár, Molnár, S. A. Podkonický – Šucha, Burmerčík, Čunderlík – Fabricius, V. Macko, A. Barcík – Koller, Ivančo.
Košice: P. Jurčák – J. Hudec, J. V. Kmec, Mester, A. Bartoš, Vinclér, Štefanisko – J. Slafkovský, Repčík, Martin Tvrdoň – J. Bartoš, O. Orosz, Jadrný – Janočko, Štec, Gedeon – Eperješi, Karajoš, Jadrníček.

Fotogaleria