1. liga starších žiakov 8.ročník

1. kolo, Číslo zápasu 8901 (MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKEJ REPUBLIKY STARŠÍCH ŽIAKOV 2018) ZŠ Martin 76 divákov

MSR SŽ: V kvalitnom zápase víťazstvo Košíc nad Slovanom

MARTIN (SZĽH) – Druhé stretnutie prvého dňa 57. ročníka Majstrovstiev Slovenska starších žiakov zaobstarali tradiční hokejoví rivali z dvoch najväčších miest na Slovensko. Obhajca titulu Slovan Bratislava však za svojím cieľom nevykročil najlepšie. V kvalitnom zápase sa totiž z víťazstva radovali ôsmaci HC Košice.

Druhé stretnutie Majstrovstiev Slovenska sa od začiatku hralo vo vysokom tempe a hoci v prvej tretine gól nepadol, o šance rozhodne nebola núdza. Zrejme najväčšia z nich prišla už v druhej minúte, keď mohol vo veľkej šanci otvoriť skóre košický Adamčík, ale Rusnák nepripustil zmenu skóre.

Kým prvá tretina žiadny gól nepriniesla, v druhej dvadsaťminútovke sa na gól čakalo len niečo vyše troch minút. Prvú strelu kapitána Košíc Slafkovského síce ešte Rusnák zlikvidoval, no následnú jeho dorážku z voleja už bol prikrátky. Prešlo len 65 sekúnd a Košice sa tešili znovu. Bartošovu strelu tentoraz dorazil Jadrný a Košice viedli 2:0. Slovan však zbrane neskladal a najmä ku koncu druhej tretiny si vypracoval viacero slušných šancí, istý Eliaš v bránke východniarov si však držal čisté konto aj po dvoch tretinách.

Väčšinu času sa z tretej tretiny hralo v košickom obrannom pásme, k čomu dopomohli aj dve vylúčenia východniarov. Tlak Slovanov však Košičania pozornou defenzívou dobre otupovali. Zrejme najbližšie ku kontaktnému gólu mal Slovan v 48. minúte, keď Ožval prihrával pred bránku Hamerovi, ten pálil mimo a pár sekúnd nato si na výbornom Eliašovi vylámal zuby Veber. Zdramatizovanie zápasu tak prišlo až 41 sekúnd pred koncom, keď na konci peknej kombinácii bol Hamer. Slovan to v závere skúšal aj so šiestimi korčuliarmi v poli, no neúspešne. Miesto toho sekundu pred koncom pečatil na konečných 3:1 Jadrný.

Hlasy po zápase

Anton Bartánus (hlavný tréner Košíc): „Veľmi ťažký zápas. Slovan má svoju kvalitu, hoci bol pre nás veľká neznáma, keďže okrem jedného turnaja sme sa s nimi v sezóne nestretávali, čo sa napokon týka aj oboch tímov zo stredného Slovenska. Myslím si však, že zápas bol veľmi dobrý.“

Michal Macho (asistent trénera Slovana): „Myslím si, že to bol veľmi vyrovnaný zápas, ktorý rozhodli malé chybičky. Zlomový moment nastal v druhej tretine, kde mal súper dobrý vstup, dostal sa do dobrých šancí a napokon z toho sme aj inkasovali prvý nešťastný gól a následne z akcie nato druhý. Za tohto stavu už Košice hrali veľmi umne a musím zložiť pochvalu pre košického brankára, ktorý podal veľmi dobrý výkon. Kontaktný gól od nás prišiel veľmi neskoro.“

HC Košice – HC Slovan Bratislava 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
Góly: 24. Slafkovský (Repčík), 25. Jadrný (Bartoš), 60. Jadrný (J. V. Kmec) – 60. Hamer (Ožvald, Veber).
Vylúčenia (na 2 min.): 4:1, presilovky 0:0, oslabenia 0:0. Strely na bránu: 28:48 (10:13, 13:21, 5:14). Najlepší hráči zápasu: Rastislav Eliaš – Sebastián Rusnák. Rozhodovali: G. Hatala – Šebeň, A. Jakubec. 76 divákov.

Kompletné štatistiky zo zápasu

Košice: R. Eliaš – J. Hudec, Kmec, Mester, A. Bartoš, Vinclér, Štefanisko – Slafkovský, Repčík, Martin Tvrdoň – J. Bartoš, Orosz, Jadrný – F. Janočko, Štec, Gedeon – Jadrníček, Karajoš, Eperješi.
Slovan: S. Rusnák – Krakovský, R. Patzelt, Bobák, Rajzík, O. Benedikt, Barinka, Hájek – Ožvald, F. Molnár, Veber – R. Kukumberg, Hamer, Ondriš – Lachkovič, Mamonov, Polek – L. Jendek, Adamčík, Pavol Šťastný.

Ďalší výsledok z 1. dňa 57. ročníka MSR starších žiakov:
MHA Martin – HKM Zvolen 7:2 (0:1, 2:0, 5:1) – Reportáž, rozhovory a štatistiky

Fotogaleria