1. liga starších žiakov 8.ročník

7:2
(0:1, 2:0, 5:1)
1. kolo, Číslo zápasu 8900 (MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKEJ REPUBLIKY STARŠÍCH ŽIAKOV 2018) ZŠ Martin 45 divákov

MSR SŽ: Martin s víťazným vstupom

MARTIN (SZĽH) – 57. ročník Majstrovstiev Slovenskej republiky v kategórii starších žiakov odštartovali stretnutím medzi domácim Martinom a Zvolenom. V slušnom tempe hraný zápas priniesol prvé dve tretiny vyrovnaný súboj, posledná dvadsaťminútovka však patrila Martinu, ktorý piatimi gólmi rozhodol o presvedčivom víťazstve a zisku troch bodov pre svoje družstvo.

Úvodná tretina priniesla len jediný gól. Síce herne mali mierne navrch domáci Martinčania, bol to súper zo Zvolena, ktorý sa ujal vedenia. V 12. minúte strelou z dobrej pozície Fabricius prekonal Ďurisa – 0:1. 

Martin v druhej tretine ešte navýšil svoje snaženie vsietiť gól. V 27. minúte ešte Nátny z druhej vlny namieril iba do Halamu, no v 31. minúte už sa domáci tešili. Severovu prihrávku na druhú žrď si jeden zo zvolenských hráčov nešťastne zrazil do vlastnej bránky. Už-už sa zdalo, že do kabín sa pôjde za nerozhodnutého stavu, keď 86 sekúnd pred koncom využil nájazd na Halamu Kubík – 2:1.

Posledná dvadsaťminútovka už bola plne v réžii martinských hokejistov, ktorí už po tridsiatich deviatich sekundách zvýšil na 3:1 Bartakovics. Zvolen síce zásluhou Čunderlíka zakrátko znížil, no v 47. minúte v rozmedzí štrnástich sekúnd Siakeľ so Severom definitívne zlomili odpor Zvolenčanov. Tí po piatom góle siahli po zmene gólmana i oddychovom čase, no Martinčanov v rozlete nezastavili. V 50. minúte bol na konci nacvičeného signálu po buly Siakeľ. To však zo strany domácich nebolo všetko, niečo vyše päť minút pred koncom pečatil na konečných 7:2 Nátny.

Hlasy po zápase

František Mrukvia ml. (hlavný tréner Martina): „Stres, tlak, turnaj doma… Chlapci cítili zodpovednosť, mali tu spolužiakov, spolužiačky, riaditeľ školy, ich rodiny. Koncentráciou na danú chvíľu a tým, že sme sa nesústreďovali na priebežné skóre sme zápas dokázali našťastie otočiť.“

Peter Hričina (hlavný tréner Zvolena): „Martin má kompaktný mančaft, ktorý celú základnú časť dokazovali, že sú lídrami a bez nejakých problémov vyhrali súťaž na strednom Slovensku. Máme trochu smolu, že máme úzky káder, v tíme máme sedem siedmakov a to je potom cítiť hlavne v obrannej fáze, že sa ešte nedokážu mladí chlapci vyrovnať s rýchlosťou a silovými prvkami ôsmakov Martina.“

MHA Martin – HKM Zvolen 7:2 (0:1, 2:0, 5:1)
Góly: 31. Sever (Siakeľ, Nátny), 39. Kubík, 41. Bartakovics (Siakeľ, Sever), 47. Siakeľ (Nátny, Bartakovics), 47. Sever (Bartakovics, Siakeľ), 50. Siakeľ (Bartakovics), 55. Nátny (Sever, Bartakovics) – 12. Gabricius (Barcík, Macko), 44. Čunderlík (Šucha, Palacka).
Vylúčenia (na 2 min.): 5:3, presilovky 0:0, oslabenia 0:0. Strely na bránu: 34:20 (8:4, 15:9, 11:7). Najlepší hráči zápasu: Andrej Siakeľ – Martin Halama. Rozhodovali: Vido – Trnka, Puškár. 45 divákov.

Kompletné štatistiky zo zápasu

Martin: D. Ďuris (54. M. Lednický) – Thomka, Bohunčák, Nátny, Peťko, Vojtašák, L. Záborský – Kubík, Pavlák, Lesay – Siakeľ, Bartakovics, Sever – Sakál, M. Ivan ml., Becík – R. Ivan, Kosturský.
Zvolen: Martin Halama (47. Kán) – Čulík, S. Barcík, Gaško, Palacka, Lörincz, Fecko, Koller – Suchár, Molnár, Čunderlík – Šucha, Brumenčík, Podkonický – Fabricius, Macko, A. Barcík – N. Baláž.

Fotogaleria