Tipsport liga

4:0
(2:0, 1:0, 1:0)
11. kolo, Číslo zápasu 280 (Základná časť) ZŠ Pavla Demitru, Trenčín 1440 divákov

Ani hokejisti HK Orange 20 neprerušili víťaznú sériu Trenčanov

TRENČÍN (SZĽH) – Aj po jedenástom zápase tohtosezónnej edície najvyššej Tipsport ligy sú hokejisti Dukly Trenčín bez jedinej prehry. Na ich ľade v dnešnom vloženom zápase neuspeli hokejisti HK Orange 20, ktorí po utorkovej prehre po predĺžení so Zvolenom, tentoraz padli v riadnej hracej dobe po výsledku 0:4.

Hokejisti HK Orange 20 nastúpili proti lídrovi tabuľky zrejme až s prílišným rešpektom. Na pohodu Bokrošovým zverencom nepridal ani gól prakticky z prvej strely na Durného bránu, keď sa z pravého kruhu presne trafil Dlouhý. Dukla na druhý gól čakala iba do 13. minúty. V nej Starostovu strelu tečoval pred gólmanom HK Orange 20 Bezúch – 2:0.

Mladí slovenskí reprezentanti v prostrednej časti hry síce svoj výkon zlepšili, ku kontaktnému gólu však ich úsilie neviedlo. Ktovie však ako by sa zápas vyvíjal, keby Dlapka po Vašašovej prihrávke v úvode druhej tretiny namieril lepšie. Miesto 2:1, tak v 27. minúte bolo 3:0. Starostovu strelu od modrej čiary tečoval Ölvecký a Durný bol bezmocný.

Do tretej tretiny vstúpil HK Orange 20 zle. Už po dvadsiatich siedmich sekundách hry totiž pridal štvrtý gól do siete Durného Bezúch, ktorý tým v podstate zmaril šance mladých hokejistov na zisk bodu zo zápasu. Do konca zápasu už 1440 divákov na Zimnom štadióne Pavla Demitru žiadny gól nevidelo, a tak si Trenčania svoju tohtosezónnu neporaziteľnosť udržali aj po víťazstve nad HK Orange 20.

Zo súboja Dukla Trenčín – HK Orange 20Kapitán Dukly Trenčín Branko Radivojevič, vzadu za ním zadák HK Orange 20 Marek Švarc.

Ernest Bokroš (hlavný tréner HK Orange 20): „Nie sme spokojní. Aj keď sme hrali proti lídrovi tabuľky, ktorý má v kádri kvalitných skúsených hráčov, tak nie som spokojný ani s prístupom. Na veľa našich hráčov bolo vidno prílišný rešpekt, niektorí boli ustráchaní a nepodali sme náš optimálny výkon. Hneď v prvom striedaní sme dostali gól, to isté sa stalo aj v tretej tretine, čo pripisujem nekoncentrovanosti. Nepredviedli sme dnes to, na čo máme.“

Viliam Čacho (útočník HK Orange 20): „Bol to veľmi náročný zápas. Nastúpili sme proti najkvalitnejšiemu tímu v extralige a bolo to vidno v celom zápase. Hrali sme s príliš veľkým rešpektom a to sa odzrkadlilo aj na výsledku.“

Dukla Trenčín – HK Orange 20 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Góly: 2. Dlouhý (O. Mikula), 13. Bezúch (Starosta, Radivojevič), 27. P. Olvecký (Starosta, Bezúch), 41. Bezúch (Starosta, Radivojevič).
Vylúčenia na 2 min: 2:1, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Baluška, J. Konc – Junek, Výleta, 1440 divákov.

Kompletné štatistiky zo zápasu.

Trenčín: T. Hiadlovský – L. Romančík, Starosta, Cebák, P. Frühauf, Holenda, L. Bohunický, Adam Themár – Bezuch, P. Ölvecký, Radivojevič – T. Varga, T. Bulík, Sojčík – J. Gašparovič, Dlouhý, O. Mikula – D. Hudec, J. Padavý ml., J. Švec, O. Okuliar.
HK Orange 20: Durný – Hedera, Fereta, Švarc, Dlapka, Matejovič, Zeleňák, Hílek, M. Krempaský – N. Jaško, Kundrik, R. Václav – Vybiral, V. Čacho ml., Vašaš – E. Smolka, Tamáši, P. Bjalončík – Musliu, Šmída, Marcinek.

Fotogaleria