Tipsport liga

2:5
(1:0, 1:3, 0:2)
2. kolo, Číslo zápasu 271 (Základná časť) ZŠ Piešťany - Easton Aréna 144 divákov

HK Orange 20 v tohtosezónnej extraligovej premiére bez bodu

PIEŠŤANY (SZĽH) – Tím HK Orange 20 neuspel vo svojom prvom vystúpení v sezóne 2017/2018 najvyššej hokejovej súťaže Tipsport ligy.

Zverenci Ernesta Bokroša síce svojho súpera z Popradu zaskočili a v polovici stretnutia dokonca viedli 2:0, no „kamzíci“ zápas dokázal zvrátiť a z Piešťan si tak vezú všetky tri body.

Do zápasu vstúpili lepšie Popradčania, ktorí si hneď v úvodných minútach vypracovali viacero sľubných šancí, no domáci pozornou defenzívou podporenou spoľahlivým Durným v bránke nedovolili Popradu skórovať. Naopak sama „dvadsiatka“ v 11. minúte otvorila skóre zápasu. Na konci presilovky po dravom prieniku Švarca sa vyrazený puk v medzikruží dostal pred voľného Čacha, ktorý prepálil Corbeila. S blížiacim sa koncom tretiny tlak Popradu znovu narastal, k čomu im dopomohla aj bezmála trištvrte minútu trvajúca presilovka o dvoch hráčov, no bez gólového efektu.

Miesto vyrovnania, tak v 31. minúte Poprad po druhý raz inkasoval. Hostia prepadli a dovolili HK Orange 20 dostať sa do prečíslenia troch na jedného a Šmída šikovne usmernil Marcinekovu strieľanú prihrávku za Corbeila. Lenže Poprad ešte do prestávky skóre zvrátil. Najprv Vandas dorážkou znížil, dve minúty nato Ježek po prihrávke Mateja Paločka spoza bránky vyrovnal a skvelú popradskú trojminútovku zavŕšil dvadsať sekúnd po vyrovnávajúcom góle presnou strelou do šibenice Brejčák.

V tretej tretine Popradčania svoj náskok ešte zveľadili. Najprv v 47. minúte presne mieril strelou po ľade Matej Paločko, ktorý o tri minúty neskôr zas vykúzlil peknú zadovku naslepo na svojho brata Matúša, a ten bez väčších problémov upravil už na 2:5. Rovnakým skóre sa zápas aj skončil, a to aj navzdory tomu, že hokejistom HK Orange 20 sa do konca zápasu ešte podarilo rozvlniť sieť Popradčanov. ašašov gól 75 sekúnd pred koncom však nebol uznaný pre zásah puku hokejkou nad úrovňou hornej žŕdky. 

Ernest Bokroš (hlavný tréner HK Orange 20): „Zápas hodnotím pozitívne. Stretnutie sme začali veľmi dobre, a to herne aj výsledkovo. Žiaľ, od druhej polovice zápasu bolo na chlapcoch vidno, že ešte nemajú skúsnosti s mužským hokejom. Musím tiež priznať, že aj Poprad zabral, keďže s nami prehrával. Bolo vidno, že nás začal napádať dvomi hráčmi. Ale práve pre toto hráme zápasy v Tipsport lige, aby sme nazbierali skúsenosti. Pre chlapcov to bol ťažký, ale cenný a poučný zápas.“

HK Orange 20 – HK Poprad 2:5 (1:0, 1:3, 0:2)

Góly: 9. V. Čacho ml. (Švarc), 31. Šmída (Marcinek, E. Smolka) – 34. Vandas (Lichanec, McDowell), 36. Ježek (Matej Paločko), 36. D. Brejčák (P. Sviatana, Mlynarovič), 47. Matej Paločko (D. Brejčák, D. Bondra), 50. Matúš Paločko (Matej Paločko).

Vylúčenia na 2 min.: 8:4, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Štefik, Stano – Synek, M. Orolín. 144 divákov.

HK Orange 20: Durný – Hílek, Fereta, Švarc, Zeleňák, Matejovič, Dlapka, Kuna, M. Krempaský – N. Jaško, Kundrik, Mesaroš – Vybiral, V. Čacho ml., Vašaš – E. Smolka, Šmída, Marcinek – Múčka, P. Bjalončík, R. Václav.

HK Poprad: Corbeil – D. Brejčák, Ježek, Š. Fabian, McDowell, Jáchym, Ignatov, Dinda, Zadržil – A. Štrauch, Mlynarovič, P. Svitana – Lichanec, Heizer, Vandas – D. Bondra, Abdul, Matúš Paločko – Bogoslovskij, Vartovník, Matej Paločko.

Fotogaleria