ST. NICOLAUS 1. hokejová liga SR

4:3
(1:2, 2:0, 1:1)
5. kolo, Číslo zápasu 780 (Základná časť) ZŠ Topoľčany 650 divákov

Topoľčianski hokejisti si na domácom ľade poradili s HK Orange 20

BRATISLAVA - Mladí slovenskí reprezentanti vybehli na domácim hráčov, ktorí mali v nohách ťažký piatkový zápas so Skalicou, veľmi svižne a dostávali sa do šancí. Už v 4. minúte Jaško prekonal Kompasa a o pár sekúnd mohol byť náskok i dvojgólový, ale vyznamenal sa Kompas. V 7. minúte rozbehnutých hostí zastavil Laššo, ktorý zužitkoval peknú prihrávku od Podstavka. Práve Podstavek o tri minúty šiel na trestnú lavicu a hostia počas presilovky i druhýkrát v zápase viedli. V prostrednej časti sa domáci hosťom viac vyrovnali a tlačili sa dopredu. V 28. minúte peknou strelou vyrovnal Pekarčík – 2:2. Domáci vycítili šancu a skúsený Podstavek poslal Topoľčany po prvýkrát do vedenia – 3:2.

V záverečnej tretine sa hostia snažili rýchlo vyrovnať a to sa im aj podarilo, keď Vybiral prepálil hradbu domácich tiel – 3:3. V ďalšom priebehu si domáci hráči svojou aktivitou vypýtali faul, no počas presilovky nedokázali prekonať brankára hostí. Na remízu nechceli hrať ani hostia, ktorí neustále napádali domácich hráčov a veľkú šancu na skórovanie mali najmä počas presilovky v 57. minúte. Hostia však pozabudli na rýchleho Uhnáka, ktorý aj pri vlastnom oslabení strelil víťazný gól domácich. Domáci hokejisti v závere už tesne vedenie udržali a právom sa radovali z trojbodového zápisu. 

HC Topoľčany - HK Orange 20 4:3 (1:2, 2:0, 1:1)
Góly: 7. Laššo, 28. Pekarčík, 35. Podstavek, 58. Uhnák - 4. N. Jaško, 11. Čacho, 48. V. Vybiral, 650 divákov, rozhodovali Adamec – Valo, Frimmel, vylúčenia 5:3, presilovky 0:1, oslabenia 1:0, 650 divákov.

Kompletné štatistiky zo zápasu

 

Ľubomír Hurtaj (tréner): "Proti reprezentačnej dvadsiatke sme nastúpili po veľmi náročnom týždni. V stredu sme museli doma otáčať zápas proti Novým Zámkom B, v piatok sme na ľade strávili ďalšie tri hodiny, keď zápas proti Skalici rozhodli až samostatné nájazdy. Potvrdili sa moje slová, že mladí reprezentanti hrajú veľmi dynamický hokej a dohrávajú všetky súboje. V prvej tretine to hostia i potvrdzovali a len vďaka výbornému Kompasovi, a aj šťastiu, sme prehrávali len o jeden gól V prestávke sme si povedali, že musíme viac začať korčuľovať a byť aktívnejší. To sa nám i podarilo a dokázali sme zápas zvrátiť na našu stranu. V tretej tretine nám evidentne, najmä obrancom, už dochádzali sily. Nakoniec sme vydreli víťazstvo gólom v oslabení a získali sme tri body. Nie každé prvoligové mužstvo dokáže reprezentačnú dvadsiatku poraziť, takže sme získali ozaj veľmi cenné tri body. Z domáceho trojzápasu sme získali sedem bodov, čo nás teší. Teraz máme dva dni na doliečenie zranení a regeneráciu a následne vycestujeme na neľahký súboj do Dubnice."

Fotogaleria