ST. NICOLAUS 1. hokejová liga SR

7:2
(1:0, 2:1, 4:1)
13. kolo, Číslo zápasu 564 (Základná časť) Skalica Aréna 1055 divákov

Skalica nedala Spišskej Novej Vsi šancu

SKALICA (SZĽH) - Úvod stretnutia obstarala slávnostná udalosť, keď sa po Jozefovi Kolaciovi a Františkovi Kazinotovi vyvesila pamätná fotografia ďalšieho známeho Skaličana Milana Horského. Okrem toho mužstvo Skalice nastúpilo vo sviatočných dresoch, keďže v kráľovskom meste práve začínali Skalické dni.

Záhoráci začali úvodnú tretinu svižne a diváci aj zásluhou hostí videli zaujímavú dvadsaťminútovku. Na konci 5. minúty išiel na trestnú hosťujúci Vantroba a počas presilovej hry ukázal svoje strelecké schopnosti švihom z medzikruhov Jurák. V 10. minúte prišli chvíle domáceho Mikésku, keď najskôr prekazil hosťujúci útok 2 na 1, o pár sekúnd nastrelil žŕdku Hudáčkovej brány a ešte v tej istej minúte naservíroval Jurákovi čistú gólovú šancu, ale tá zostala bez efektívneho zakončenia skalického útočníka.

V druhej časti pokračoval atraktívny hokej a Skalica sa zásluhou kapitána Hujsu dostala do dvojgólového vedenia. Ale v polovici stretnutia bolo opäť iba o gól, keď sa presadil Giľák. Lenže ani tento stav nevydržal dlho, lebo Jurák využil ďalšiu z množstva šancí, do ktorých sa dostal a domáci opäť viedli dvojgólovým rozdielom.

V tretej tretine sa v úvode mierne zaiskrilo a viac to vyhovovalo hosťom. Už v 43. minúte zabudla domáca defenzíva na Giľáka a ten samostatný nájazd na Košúta zakončil presne mierenou strelou. Tento gól však okamžite naštartoval útočnú snahu Záhorákov a tá bola odmenená hneď dvoma presnými zásahmi. Najskôr sa pohotovou dorážkou Dufkovej strely prezentoval Kučera a o pár desiatok sekúnd sa peknou akciou prezentoval Hujsa, ktorý našiel voľného Škápika a ten delovkou prestrelil Hudáčka. Ten sa po tomto góle nechal vystriedať Boškom, ktorý v závere ešte dvakrát inkasoval. Najskôr ho spoza bránky prekvapil druhým gólom v zápase Kučera a v záverečnej minúte sa do listiny strelcov zapísal aj René Jarolín.

 

Fotogaleria