ST. NICOLAUS 1. hokejová liga SR

4. kolo, Číslo zápasu 516 (Základná časť) ZŠ Prešov 493 divákov

Aktívni Prešovčania zdolali Nové Zámky "B"

PREŠOV (SZĽH) - Zápas sa začal vo svižnom tempe, Prešov sa zahryzol do súpera, ale hneď v prvej minúte Mikolášek zbytočne fauloval v útoku, a tak si mohli Novozámčania vyskúšať presilovú hru. V nej mal paradoxne najväčšiu šancu domáci kapitán Baláž, ale Nagyho neprekonal. V šiestej minúte sa znova Prešovčania po tlaku v útoku dostali do vyloženej šance, ale opäť to všetko kryl pozorný Nagy. Domáci si v siedmej minúte vyžiadali presilovú hru, ktorú strávili v útočnom pásme, Baláž nastrelil žrď, ale perfektného Nagyho sa im nepodarilo prestreliť. Nové Zámky sa len sporadicky dostávali do útoku, ale v desiatej minúte spoza hráča nebezpečne pohrozil Šramaty. Aktívna hra domácich pokračovala, z čoho plynuli aj šance, ale znova všetko stroskotalo na hosťujúcom brankárovi. Na konci devätnástej minúty sa k nebezpečnej strele z medzikruhov dostal Michalčin, ale znova pozorný Nagy zasiahol. V prvej tretine sa už nič dôležité nestalo a do kabín sa odchádzalo za nerozhodného stavu – 0:0.

Druhá tretina prebiehala v podobnom duchu, domáci tlačili, no Novozámčania odolávali na čele s brankárom Nagyom. V prvej päťminútovke ale mali najväčšiu šancu Nové Zámky, keď išli v prečíslení na domácu bránku, no Škorvánek si so zakončením bravúrne poradil. Prišla dvadsiata siedma minúta a prvý gól domácich. Chyba v obrane hostí, keď zabudli vo svojom pásme na Chalupu a ten na dvakrát už Nagyho prekonal – 1:0. Domáci aj diváci po góle ožili a hneď bol Prešov na koni. Po dlhšom čase sa do útoku dostali aj Nové Zámky, keď v tridsiatej prvej minúte mali presilovú hru, ale nepodarilo sa im ju využiť. Hneď nato udreli domáci druhý krát a znova sa presadil Samuel Chalupa, ktorý po vyhranom súboji v rohu klziska obkorčuľoval bránu a poslal puk ku vzdialenejšej tyčke – 2:0. Po góle sa hra ustálila. Šance boli aj na jednej aj na druhej strane. V tridsiatej deviatej minúte dali gól domáci, ale rozhodca ukázal, že neplatí. Do konca druhej tretiny sa skóre už nezmenilo a do kabíny sa odchádzalo za stavu - 2:0.

Hneď v úvode tretej tretiny nebezpečne ohrozil domácu bránu Klenko. Novozámčania začali hrať aktívnejšie a napádať rozohrávku Prešovčanov. Už v štyridsiatej štvrtej minúte dali hostia kontaktný gól po strele od modrej čiary, keď dorážal do prázdnej brány Matejov - 2:1. V štyridsiatej ôsmej minúte išli hostia v prečíslení na domáceho brankára, ale Škorvánek si so strelou poradil. Koniec štyridsiatej deviatej minúty a gól domácich, keď nahrávku Baláža stečoval vo vzduchu Bylina a Nagy nemal šancu reagovať – 3:1. O minútu nato po krásnej prihrávke Prokopa z rohu klziska zakončoval obranca Pavúk nechytatelne do pravého horného rohu brány - 4:1. Domáci sršali aktivitou a dostávali sa do ďalších šancí. Do päťdesiatej piatej minúty sme videli len štyri vylúčenia po dvoch na obidvoch stranách čo znamená, že sa hrá disciplinovane. V päťdesiatej ôsmej minúte sme mohli vidieť ukážkovú spoluprácu domáceho prvého útoku, ale ďalší gól do hosťujúcej brány už nepridali. V poslednej minúte si ešte zahrali presilovku hostia, no v nej už nič nevymysleli a zápas sa skončil výsledkom 4:1, takže tri body ostávajú doma v Prešove.

Fotogaleria