Zvolen zvíťazil siedmykrát po sebe a zdolal Košice v priamom súboji o prvé miesto

ZVOLEN 14. októbra (SITA) - Hokejisti HKM Zvolen triumfovali na domácom ľade nad HC Košice 4:1 v nedeľňajšom šlágri 12. kola Tipsport ligy 2018/2019 medzi priebežne prvým a druhým tímom tabuľky.

Pred zápasom pod strop zvolenskej arény vyvesili číslo 24 na počesť útočníka Richarda Šechného. Čoskoro 47-ročný center (nar. 19. októbra 1971) definitívne ukončil hráčsku kariéru a symbolicky nastúpil na úvodné buly a odohral prvé striedanie v drese Zvolena. Dokonca sa dostal aj do šance, ale namiesto strely volil prihrávku na spoluhráča, ktorý sa nepresadil.

Skóre otvoril presne po 120 sekundách hry v presilovej hre fínsky obranca Košíc Jere Pulli. Ešte v prvej časti vyrovnal kanadský bek v domácom drese Davis Vandane. Po bezgólovej druhej tretine prevzali iniciatívu domáci hokejisti. V 44. min ich premiérovo poslal do vedenia Peter Zuzin a o necelé tri minúty neskôr zvýšil vedenie Zvolena Michal Chovan. Rezultát stanovil osem a pol minúty pred záverečnou sirénou zásahom v početnej výhode Adam Drgoň.

Zvolenu vďaka suverénnemu triumfu patrí priebežné prvé miesto v tabuľke Tipsport ligy. Košice sú až tretie za Novými Zámkami. Zvolenčania zvíťazili už siedmykrát po sebe.

HKM Zvolen - HC Košice 4:1 (1:1, 0:0, 3:0)

Góly: 17. Vandane (Špirko, Vandas), 44. P. Zuzin (Michal Chovan, Kytnár), 47. Michal Chovan, 52. A. Drgoň (Michal Chovan) - 3. Pulli (Netík, Galamboš)
Vylúčení: 2:4 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: P. Stano, Snášel - M. Kollár, Gajan, 2279 divákov

Zostavy:

Zvolen: Skapski - Ulrych, Vandane, D. Růžička, Zeleňák, Michal Roman, A. Drgoň, Dubina - Handlovský, Špirko, Vandas - Šišovský, M. Holovič, Lušňák - P. Zuzin, Kytnár, Michal Chovan - P. Halama, S. Petráš, Andrisík - Šechný

Košice: Habal - Dudáš, Pretnar, Pulli, Čížek, Šedivý, Koch, Lenďák - L. Nagy, Brophey, Marcel Haščák - Šoltés, Suja, Netík - Kafka, Galamboš, Spilar - Š. Petráš, Krajňák, Vrábeľ - R. Žitný

Hlasy (zdroj: RTVS):

Andrej Podkonický (tréner HKM Zvolen): "Triumf sa nerodil jednoducho. Bol to výborný zápas. Prvá tretina najmä v úvode bola naša, mali sme veľa šancí, ale nedali sme góly. V druhej časti nás zasa zavreli Košice, ale ani oni nestrelili góly. V tretej tretine sme boli zase lepší, tlačili sme sa do bránky, konečne sme skórovali, a to rozhodlo. Raz zaberie jedna formácia, inokedy druhá. Hráči a formácie si navzájom pomáhajú. Máme vyrovnané päťky a preto víťazíme, lebo sa dopĺňajú."

Roman Šimíček (tréner HC Košice): "Najmä druhá tretina bola z našej strany celkom dobrá. Utvorili sme si šance, ktoré sme mali premeniť a dostať sa do vedenia, ale nepodarilo sa nám to. Tretie dejstvo sme začali presilovkou, ktorú sme nezahrali dobre. Potom nám dal súper rozdielový gól. Nechávame sa zbytočne vylučovať, stojí nas to veľa síl a dostávame góly v oslabeniach. Zvolen hral dobre a hralo sa nám proti nemu ťažko. Prvá tretina bola vyrovnaná. V druhej časti sme boli lepší, ale doplatili sme na žalostnú produktivitu. Musíme sa viac biť pred bránkou a dorážať odrazené puky, ako to robili hráči Zvolena."


Fotogaléria