ZPH2022: Slováci prehrali s Čínou, Bielečka: "Domáci nás neprekvapili"

PEKING - Slovenským reprezentantom v parahokeji nevyšiel vstup do zimných paralympijských hier 2022 v Pekingu. V úvodnom zápase v B-skupine prehrali v sobotu s domácou Čínou hladko 0:7.

Číňania mali celý zápas hernú prevahu a nevyužili ešte celý rad ďalších šancí. Dva góly inkasovali Slováci počas vlastnej presilovky. V drese súpera štyrikrát skóroval Šen I-feng.

Slovenskí parahokejisti sa v základnej skupine stretnú ešte s Talianskom (v nedeľu 6. marca o 9.30 SEČ) a Českom (utorok 8. marca).

 

ZPH 2022 v Pekingu

parahokej - B-skupina:

SLOVENSKO - Čína 0:7 (0:2, 0:1, 0:4)

Góly: 9., 14., 33., 42. Šen I-feng, 20. Cchuej Jü-tchao, 38. Li Chung-kuan, 44. Tchien Ťin-tchao. Vylúčení: 4:5, presilovky 0:1, oslabenia 0:2

 

hlasy po zápase /zdroj: SPV/:

Radoslav Bielečka, tréner SR: "Vedeli sme do čoho ideme, takže sme neboli prekvapení hrou domáceho tímu. Boli rýchlejší, mladšie ročníky, od niektorých našich hráčov aj o 20 rokov. Ale pre nás je kľúčový zajtrajší duel proti Taliansku. Musíme rýchle zregenerovať a dobre sa pripraviť."

Eduard Lepáček, brankár SR po paralympijskom debute: "Možno som bol nervózny pred vstupom na ľad, ale potom to vždy zo mňa opadne a už som sa sústredil len hru. Musím si pozrieť spätne tie góly, lebo pri niektorých som mal pocit, že som to mohol riešiť inak."

Marián Ligda, kapitán SR: "Najlepšiu sme mali druhú tretinu, na tom sa dá stavať. Teraz nás už čakajú hrateľnejší súperi, takže sa potrebujeme na nich dobre pripraviť."

 

ďalšie výsledky:

A-skupina:

USA – Kanada 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)

B-skupina:

Česko – Taliansko 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)