ZOHM v Lillehammeri: naši reprezentanti vstúpili do hokejovej súťaže zručnosti

LILLEHAMMER (SZĽH, Olympic.sk) - V sobotu sa v Lillehammeri v rámci Zimných olympijských hier mládeže rozbehli aj súťaže hokejových zručností. Do nich zasiahli naši reprezentanti Sebastian Čederle a Martina Fedorová. Čederle vyhral úvodnú súťaž rýchlosti a získal 5 bodov.


Slovenskí diváci v Lillehammeri. Foto Mojmír Gaško, Olympic.sk

Pôvodne boli naplánované súťaže v troch zručnostiach, no z časových dôvodov sa stihli odohrať iba dve v chlapčenskej i dievčenskej súťaži. Dievčatá aj chlapci súťažia v 6 rôznych zručnostiach KO systémom. Ambície zatiaľ napĺňa Sebastian Čederle. Ten úvodnú súťaž rýchlosti vyhral a získal tak 5 bodov. V presnosti streľby najprv porazil Kanaďana Fochta, no v druhom kole nestačil na Austrálčana Rileyho. Pripísal si tak 2 body za ôsme miesto. V celkovom hodnotení po prvom dni kvalifikácie sa tak delí o prvú priečku so 7 bodmi s Maďarom Vertesem a Rumunom Casaneanuom.

Útočník MHKM Skalica Sebastián Čederle, foto zahorie.skSkaličan Sebastian Čederle v rýchlosti korčuľovania v Lillehammeri dominoval!


Do dievčenskej súťaže nemala taký dobrý vstup naša reprezentantka Martina Fedorová. V rýchlostnej súťaži obsadila 8. miesto, v súťaži presnosti streľby až 14. Celkovo je tak po dvoch súťažiach zručností na 9. pozícii.

Výsledky Slovákov v súťaži hokejových zručností počas 2. súťažného dňa na II. ZOHM v Lillehammeri:
chlapci (16): rýchlosť korčuľovania: 1. Sebastian Čederle, presnosť streľby: 8. Sebastian Čederle;
dievčatá (16): rýchlosť korčuľovania: 8. Martina Fedorová, presnosť streľby: 14. Martina Fedorová.

Nedeľa 14. februára
13.00 súťaž zručností 2. kvalifikácia - Lillehammer (Čederle, Fedorová)