Slováci zapísali na súpisku 25 hráčov, pozrite si čísla dresov našich hokejistov

PEKING - Na utorňajšom popoludňajšom tréningu slovenských hokejistov v Pekingu nechýbal ani útočník Peter Cehlárik. Ten sa k mužstvu pripojil v pondelok. Menšie zranenie svalového charakteru utrpel obranca Marek Ďaloga. Slováci zapísali na olympijskú súpisku všetkých 25 hokejistov, ktorí pricestovali do Pekingu. Nahlásené čísla hráčov si môžete pozrieť v závere článku.

Marek Ďaloga nedokončil utorňajší tréning. Približne v jeho polovici opúšťal po páde ľad s bolestivou grimasou v tvári. „Marek utrpel drobné svalové zranenie v dolnej časti tela. Uvidíme, aký bude jeho rozsah a charakter a na základe toho posúdime, aká bude jeho tréningová činnosť ďalej,“ informoval lekár Pavol Lauko.

Manažér tímu Oto Haščák sa zúčastnil v Pekingu aj na zasadnutí direktoriátu turnaja, ktorého je členom. Na stretnutí zazneli viaceré zaujímavé informácie. V prípade nákazy COVID-19 môže chorého hráča nahradiť niekto z taxi tímu. Ak sa hokejista zraní, zo záložného mužstva sa môže vytiahnuť len hokejista, ak počet členov kádra klesne pod 20 korčuliarov a 2 brankárov.

„Po zápasoch nebude ceremoniál pre najlepšieho hráča zápasu ani hymna pre víťazný tím. Hymna pre víťaza zápasu bude hrať len vo finále tak, ako je to na olympijskych turnajoch zvykom“ pridal ďalšiu zaujímavú informáciu tlačový atašé hokejovej časti slovenskej výpravy Peter Jánošík.

Vlastnú bublinu si vytvorili aj rozhodcovia. Medzinárodná hokejová federácia z nich vytvorila viaceré tímy, ktoré spolu bývajú, trénujú, cestujú i vedú zápasy.

„Na stretnutia nebudú delegovaní jednotliví rozhodcovia, ale vždy celý „tím“ arbitrov. Je to z dôvodu ochrany pred nákazou COVID-19. Organizátori chcú preto dopredu upozorniť fanúšikov, že sa môže stať, že súboj medzi dvoma krajinami bude pískať aj rozhodca s národnosťou prislúchajúcou k jednej z tých daných krajín,“ doplnil Peter Jánošík.

Slovenská súpiska pre Peking s číslami

Brankári

24 Patrik Rybár (Dinamo Minsk)

30 Matej Tomek (Kometa Brno)

42 Branislav Konrád (HC Olomouc)

Obrancovia

5 Šimon Nemec (HK Nitra)

14 Peter Čerešňák (HC Plzeň)

22 Samuel Kňažko (Seattle Thunderbirds)

28 Martin Gernát (Lausanne HC)

44 Mislav Rosandič (Bílí Tygři Liberec)

52 Martin Marinčin (Oceláři Třinec)

65 Michal Čajkovský (Sibir Novosibirsk)

71 Marek Ďaloga (Kometa Brno)

Útočníci

12 Miloš Kelemen (BK Mladá Boleslav)

13 Tomáš Jurčo (Barys Nur-Sultan)

19 Michal Krištof (Kometa Brno)

20 Juraj Slafkovský (TPS Turku)

25 Peter Zuzin (HKM Zvolen)

27 Marek Hrivík (Torpedo Nižnij Novgorod)

34 Peter Cehlárik (Avangard Omsk)

40 Miloš Roman (Oceláři Třinec)

49 Samuel Takáč (Slovan Bratislava)

56 Marko Daňo (Oceláři Třinec)

79 Libor Hudáček (Dinamo Minsk)

87 Pavol Regenda (Dukla Ingema Michalovce)

88 Kristián Pospíšil (HC Davos)

89 Adrián Holešinský (HK Nitra)