Ženský výber do 16 rokov s vysokou prehrou od českej osemnástky

MIŠKOLC (SZĽH) – Slovenská hokejová reprezentácia žien do 16 rokov neuspela v prvom zápase na Turnaji olympijských nádeji Vyšehradskej štvorky. Aj keď oficiálne ide o podujatie hráčok do 18 rokov, Slovensko vyslalo na akciu mladší výber. Proti o dva roky staršiemu výberu Česka do 18 rokov prehrali zverenky trénera Tomáša Segiňa vysoko 0:6. Od úvodnej tretiny bol vidieť kvalitatívny rozdiel medzi oboma družstvami. Češky našu najmladšiu reprezentáciu prestrieľali 46:12. Faktom je, že v prvých dvoch tretinách dokázali Slovenky z pohľadu výsledku favorizovanému súperovi vzdorovať – po dvoch tretinách bol stav prijateľných 0:2. V záverečnej časti strelili české hokejistky štyri góly a pohodlne doviedli zápas do jasného konca. V zápase sa najvýraznejšie presadili dve dvojgólové útočníčky – kapitánka Česka Barbora Bartáková a Andrea Trnková.

V druhom zápase sa náš tím do 16 rokov predstaví v piatok proti výberu Poľska do 18 rokov.

 

Turnaj olympijských nádejí Vyšehradskej štvorky, Miškolc (Maďarsko)

SLOVENSKO 18 – Česko 18 0:6 (0:1, 0:1, 0:4)

Vylúčení: 4:4, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, strely: 12:46

Zostava SR: Debnárová – Giertlová, Belková, Janeková, Nilabovičová, Nemčeková, Gálisová, Zivčáková – Glosiková, Ruscinová, Dobiášová, Benáková, Cengelová, Štrbáková, Jancsóová, Donovalová, Nagyová, Klapicová, Cornáková.

 

Tomáš Segíň – tréner ženskej reprezentácie do 16 rokov:

"Polovica dievčat odohrala prvý reprezentačný zápas a bola to ich prvá medzinárodná skúsenosť. Vedeli sme zhruba, čo nás čaká – tréningový proces sme zamerali na stredné a obranné pásmo. Prvú tretinu sme zvládli, druhú tiež a bolo to vyrovnané. V prvých dvoch tretinách sme po dvoch chybičkách inkasovali dva góly. Čo ma mrzí je, že do tretej časti hry sme išli odhodlaní s tým, že sa chceme vrátiť do zápasu. Úvod záverečnej tretiny sme nezvládli, dostali sme gól na 0:3 a Češky sa chytili a využili svoju šikovnosť. Zajtra nastúpime proti Poľsku a popravde neviem, čo od tohto súpera čakať. Podľa 'papierových' predpokladov by mali mať práve Češky najkvalitnejší tím. Bojovnosťou, taktikou a našim herným systémom sa chceme proti Poľkám presadiť a určite ideme do zápasu s cieľom vyhrať. Ja mám tie najvyššie ciele. Prioritou tejto reprezentácie je u dievčat budovať návyky, pripraviť si prechod do reprezentácie do 18 rokov. Spolupracujeme všetci tréneri ženských výberov do 16, 18 rokov a aj „áčka“ v klube na denno-dennej úrovni. Dievčatá v šestnástke učíme to, čo majú zdokonaľovať v osemnástke. Priestor dostáva veľa nových dievčat. Tento turnaj je prípravou na januárové Zimné olympijské hry mládeže, ktoré budú v švajčiarskom Lausanne."