Ženská výber do 18 rokov vzdoroval favoritkám zo Švédska iba tretinu

TYRINGE (SZĽH) – Slovenská hokejová reprezentácia žien do 18 rokov neuspela ani v druhom zápase Turnaja 4 krajín vo Švédsku. S favorizovaným domácim výberom prehrali zverenkyne trénera Petra Kúdelku 2:7. Oba góly Sloveniek padli počas presilovej hry, v deviatej minúte vyrovnávala na 1:1 Matejková, v predposlednej minúte tretej tretiny znižovala už na 2:7 Halušková.

Národný tím dokázal vzdorovať rovesníčkam súpera iba v prvej tretine. Pätnásť sekúnd pred jej koncom však mladé Slovenky inkasovali gól do šatne na 1:3. V druhej časti sa naplno prejavila kvalita Švédok – zo šestnástich striel zaznamenali štyri góly o osude zápasu bolo rozhodnuté.

Slovenská reprezentácia do 18 rokov sa po prehrách proti Rusku a Švédsku predstaví v poslednom zápase turnaja v Tyringe proti Japonsku.

 

Turnaj štyroch krajín, Tyringe (Švédsko)

SLOVENSKO 18 – Švédsko 18 2:7 (1:3, 0:4, 1:0)

Góly SR: 9. Matejková (Halušková), 59. Halušková (Leskovjanská, Matejková)

Vylúčení: 4:7, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, strely: 20:38

Zostava SR: Zimková – Vysokajová, Leskovjanská, Stern, Slováková, Vrbinská, Jašková – Matejková, Halušková, Kapičáková, Dobošová, Kučerová, Nemčeková, Frančovičová, Schredlová, Klimantová, Hudáková, Štetiarová, Lahová, Kušmireková.

 

Peter Kúdelka – tréner ženskej reprezentácie do 18 rokov:

"Gól do šatne na 1:3 bol jedným z kľúčových momentov stretnutia. Ale hlavný rozdiel medzi našimi a hráčkami Švédska bol v rýchlosti. Domáce hokejistky nám ukázali ďalší level rýchlosti po Japonkách a Ruskách. Toho tretieho gólu bola škoda, tesne pred ním sme mali príležitosť, z ktorej sme mohli vyrovnať. Do 15. minúty druhej tretiny sme hrali dobrý hokej, plnili sme herný plán a počas stavu 1:4 sme súperky aj prestrieľali. No nekoncentrovanosťou a pochybeniami sme dostali tri rýchle góly, ktoré rozhodli o osude zápasu. 1:7 po dvoch tretinách je ťažké skóre. Ku cti nám slúži, že sme tretiu tretinu odmakali a dokonca ju vyhrali. Od toho sa chceme odraziť do ďalšieho zápasu. S výsledkom a predvedenou hrou nie sme spokojný ale narazili sme na súpera, ktorý bol korčuliarsky aj v herných činnostiach úplne na inej úrovni, ako my. Keďže s nimi hráme prvý zápas na majstrovstvách sveta, bola to pre nás užitočná lekcia."