Ženská "šestnástka" prehrala s výberom Maďarska do 18 rokov po predĺžení

MIŠKOLC (SZĽH) – Slovenská ženská hokejová reprezentácia do 16 rokov, odohrala posledný duel na podujatí „osemnástok“. S domácim výberom Maďarska po dramatickom vývoji napokon prehrala 1:2 po predĺžení. Po včerajšej tesnej prehre s Poľskom tak zverenkyne trénera Tomáša Segíňa absolvovali proti starším súperkám ďalší vydarený duel.

Slovenky, pre väčšinu ktorých išlo o prvý medzinárodný turnaj v kariére, sa proti Maďarsku ujali vedenia. Po polhodine hry sa presadila Zuzana Dobiášová. V úvode záverečnej tretiny sa domáci tím vrátil do zápasu vďaka gólu Imoly Horváthovej. Riadny hrací čas výsledkové rozuzlenie nepriniesol a zápas putoval do predĺženia. Do neho vstupovali Slovenky v oslabení, keďže v 59. minúte putovala za krošček na trestnú lavicu Kristína Klapicová. Len sedem sekúnd pred koncom oslabenia a už v 38. sekunde predĺženia prišiel víťazný gól z hokejky Dorottye Gengeliczkej.

Slovenská reprezentácia, ktorá sa v Miškolci predstavila s mladším výberom, tak skončila na turnaji na poslednom mieste so ziskom jedného bodu.

 

Turnaj olympijských nádejí Vyšehradskej štvorky, Miškolc (Maďarsko)

SLOVENSKO 18 – Maďarsko 18 1:2 p. (0:0, 1:0, 0:1 – 0:1)

Gól SR: 31. Dobiášová (Cengelová).

Vylúčení: 5:2, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, strely: 22:45

Zostava SR: Macková – Giertlová, Belková, Janeková, Nilabovičová, Nemčeková, Zivčáková - Glosiková, Ruscinová, Dobiášová, Benáková, Cengelová, Štrbáková, Jancsóová, Donovalová, Nagyová, Klapicová, Zivčáková.

 

Tomáš Segíň – tréner ženskej reprezentácie do 16 rokov:

"Čakal nás veľmi silný súper, Maďarky včera zvíťazili nad Českom 6:4. Dobre sme sa na duel pripravili. Musím povedať, že dievčatá previedli bojovný a kolektívny výkon. Dodržiavali našu taktiku a hlavne veľmi dobre reagovali na pokyny trénerov na striedačke. Plnili si individuálne úlohy, ktoré dostali. A z toho sa dostavil kolektívny úspech. Prevláda spokojnosť s predvedenou hrou. A je to veľká škola pre nás, že sme sa mohli zúčastniť na tomto turnaji. V nasledujúcich dňoch budeme sedieť s manažérkou pani Kožanovou, ktorá zastrešuje všetky ženské reprezentácie a zúčastní sa aj tréner hlavnej reprezentácie Matej Ševčík. Ten je aj konzultantom pri všetkých tímoch aj do 16 aj do 18 rokov. Urobí sa vyhodnotenie tohto turnaja aj individuálne výkony."


Ďalšie články